|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Авг 21, 2026 10:50 am
|
Страница 1 от 1
|
[ 7 мнения ] |
|
Предавател / Приемник дистанционно
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30753 Местоположение: София
|
 Предавател / Приемник дистанционно
Някой дали може да препоръча някой чип стенд алон, т.е. изход 0/1 като при това обаче приемника да има режим за обучение за да му се добавят дистанционни ?Използвал съм най-различни но точно такова не съм, не знам и дали има. Силабс имат серия която мога да изпозлвам, но пртиемника не е точно стендалон, иска код, не че е проблем да се напише, но клиента иска хардуер и не плаща за фърмуер, иначе той тъака или иначе е с BTLE на силабс, има такивеа и с тяхното радио, но държат да не пишат частта свързана с дистанционното, нито пък искат да си плащат за нея, та оглеждам за нещо стендалон .. ако съществува.
|
| Съб Дек 07, 2024 8:28 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
 Re: Предавател / Приемник дистанционно
Аз съм ползвал Si4010 преди време и си беше баш стандалоун. Сега след бърз поглед виждам че май са го свалили от производство вече, но в алито сигурно има бройки
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Съб Дек 07, 2024 8:52 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Si4010 си е в производство но явно има промяна в силикона, не е само при него, някои от старите серии ги спират но се появяват аналози с промени в номерацията, този е Si4010-C2, имат и Si4012, реално това са трансмитери, като не е баш да е стендалон, в мсисъл то си е, но процесора е в него и му качваш фърмуер. По скоро беше въпрос от към приемник / декодер, в случая с Si4010 трябва някой от радиоттат им, Si4355 примерно. Намирам разни неща но .. не ми харесват, те това е стендалон : https://qiachip.com/collections/wireles ... rduino-diy Като гледам се базира може би на някой Rf uC с къстъм фърмуер, това работи с EV1527 енкодери.
|
| Съб Дек 07, 2024 10:39 pm |
|
 |
|
nik
|
такива с EV1527 кодиране и бутон за обучаване ползвам като готови модули за мои си неща, от алиекспреса, но едва ли те вълнуват техните чипове, и приемниците са с фърмуеър вътре последно тествах тоя модул, много добре работи, има и няколко режима, върши ми идеална работа https://www.aliexpress.com/item/1005006197480650.htmlприемника е CMT2220 и някакъв 8 битов контролер за декодер други чипове каквито се срещат по платките QA011 - приемник с вграден декодер само енкодери/декодери SK212, TCT6227, RH2762, EV1527 все такайски чипове иначе освен китайски не съм срещал други чипове които да имат обучение. отварял съм разни "западни" дистанционни но все са с някакъв контролер, пик16... майкрочип имаха keeloq серия ама незнам дали има обучение, и със сигурност не е съвместимо с EV1527 на мен лично EV1527 ми е удобно защото купих готови дистанционни от алито, при цена която обезмисля даже сменяне на батерията като свърши
|
| Нед Дек 08, 2024 1:58 am |
|
 |
|
ToHu
|
Ами то е просто изделие, не му енужно секюрити и 1527 е перфектно, въпороса е че освен такайци други няма. Лошото е че има някакъв ардуино драскач който от сега го виждам умрял с блутута на силабса .. предложих им да декодират с процесора, няма да е кой зане какво, и библиотеки готови мернах ... ще ги видим ще кандисат ли. Аз лично съм за силабса, ако трябва да го подкарват сами е мисия невъзможна като ги гледам, но има SDK и примерн код който съвсем малко да го бутнеш и е готов.
|
| Нед Дек 08, 2024 8:49 am |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8397 Местоположение: София
|
Аз съм си написал малко леко модулче за атмел (с много малко пипане ще тръгне на всичко) за 433 MHz приемник. Тествал съм го с AK-119-S и няколко вида дистанционни.
|
| Нед Дек 22, 2024 10:03 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Мерси, За момента случай бихме на силабс радио и съответно техния чип който става за дистанционно. Ще ги видим, съвсем просто радио излиза малко по-добре ценово, но пък със силабса имат много голяма гъвкавост защото реално си е sdr.
|
| Нед Дек 22, 2024 11:41 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 7 мнения ] |
|