Отговори на тема  [ 2 мнения ] 
Няколко въпроса 
Автор Съобщение
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение Няколко въпроса
Здравейте.Нов съм в света на микроконторлерите, но наистина искам да се науча да ги ползвам.
Занимаввам се със роботика и наистина доста ще ми помогнат. Като за начало искам да подкарам един PIC 16F84. Купих си минипик програматор от хобикит и сега опрях до езика за програмиране и компилатора.Нямам проблеми със C/C++ , а и BASIC не ми се струва труден. Но за микроконтролерите C/C++ няма почти нищо общо със този за приложения за PC. Искам да попитам какъв език е най - добре да ползвам и, ако може линк за съответния компилатор. И още един въпрос може ли да се мери напрежението подадено на опрелден крак, някъде четох за нещо от типа pot portb.0, 255, v1 - тва за бейсик и трябва да запомни информацията в v1? И има ли книга за програминране на PIC микроконтролери на български или на английсики (и не е за асемблер, че не ми се купува нова клавиатура :P ), която да мога да си я купя от България или да е е-bоок ?
Мерси предварително:)

Сря Окт 11, 2006 8:32 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Ми тук наскоро някой пусна книга за програмиране на ПИК и Атмет със С,така че се поразрови из библиотеката.Ако не успееш да я намериш се обади.Новия МП-лаб има май вграден компилатор за С.

Сря Окт 11, 2006 8:44 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 2 мнения ]