Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 205 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 14  Следваща
Така не се прави! 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Отговори с цитат
Мнение Re: Така не се прави!
HCL написа:
Това нищо не е. В Германия една елементарна кухня не можеш да купиш от производителя...

Имаш предвид кухненски шкафове и съпътстващото ги оборудване?

Вто Ное 26, 2024 8:17 pm
Докладвай
Профил
Аватар

Отговори с цитат
HCL написа:
Това нищо не е. В Германия една елементарна кухня не можеш да купиш от производителя. Не само това, но и като се счупи нещо и ако е фалирал посредника през който си го поръчал, едва ли не трябва да ходиш да се молиш на някой посредник да ти достави части и това на 3-на цена. Същото е при инсталациите за баня и всякаква специализирана техника. Тази година ми се наложи да поръчвам една част за аспиратора. Имам номер, не може. Трябва да се поръча чрез посредник. А посредника не иска и да чуе защото не си го купил през него. И това за 6000к евро прост вентилатор. Накрая си я направих сам. Но тези тук са по-голяма мафия от италиянците. Цялата с-ма минава през Х посредника и са направили всичко възможно да не можеш да ги заобиколиш. И си преебан не само с пари, но основно с време и нерви. По тази причина всичко вкъщи гледам да е импорта, основно китай, япония и америка.

Мдам. Аз поради подобна причина си вземам китайски уреди и инструменти. Обикновено китайските електрически инструменти имат всякакви резервни части и можеш да си поръчаш от Али.
Това за хоби и домашна употреба де.

Сря Ное 27, 2024 6:13 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
Офф-топик: Амазон са го превзели китайците, това е нещо ново за мен. Досега, като поръчвам нещо, все от Ойропата идва, или Щатите. И идва за ден, два или седмица. Амазон направиха една простотия да изключат Швейцария като държава за която доставят, освен дигиталните неща за теглене. През 2018. Поръчвах с адрес в Германия. Дойде Короната. На Амазон им светна, че губят пари. Сега вече почти всичко може да си поръчаш на адрес. И ето, поръчах за кухнята ей тва:
https://www.amazon.de/dp/B0CWQQQM63/ref ... 91_TE_item
Получих автоимейли от Амазон, дето не чета обикновено, те са потвърждение. Изпратиха го на следващия ден, викам си, ще дойде утре. Не дойде. След седмица ми пише Жайхаюн и ми светва, че от Китай иде. Митницата е отказала да освободи пратката, понеже била "опасна"!?!?...
Писа ми китаеца, че ще ми върне парите, ама да не поръчвам вече от него...
Ама намирам този размер който ми трябва само от този и един друг китаец. В Али не намирам тази стока, с тези размери. Мислих си, че Амазон не е налазен от китайците, ама в случая те не са виновни. Митниците тук са ужас и вече правят мизерии и аз неща от Алито, особено електроника. Ще пробвам с немски адрес.

Сря Ное 27, 2024 10:41 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
А какво точно на тая пратка и е опасното ... ама и вие си живеете в един комунизъм там ....

Сря Ное 27, 2024 10:52 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
Ако знаех, нямаше да се оплаквам. Предимствата тук са стотици, но има и толкова абсудни неща, които ти блокират желанията и навиците. Миналата година, като взех онзи Ригол 924S беше много по-евтин от цените в ЕС или друг континент. Малко повече от цената, която в момента му искат. Обаче да ти се развали нещо и да решиш сам да го оправиш, особено, ако си под наем (добре, че вече не съм) - ще те одерат, особено за "по-голяма дързост". Крушки сам можеш да си сменяш, ама опре ли до табло, кабели, и какво ли не допълнително, няма как да стане без официално разрешение и фирма да ти го направи. Ей сега, искам да си махна живия плет на оградата, ама двора в съседство с друга къща, две залепени. Без тяхно разрешение не можело. Едната половина от къщата е празна, понеже не е купена, а другите съседи са категорично против. И ми стоят изсъхнали 30% храсти. Щори сам не мога да си монтирам, един ми закърпи едно скъсано въже, 500 франка. Друг ми запълни една изолация, че се появи теч в стената, 700 франка. Същия, дето ми боядиса къщата за 12к франка и сложи малко силикон (за силикона и боядисването разбрах, че мога и сам, но нямах времето, а и уменията). Не е точно комунизъм, или поне не за мен, ама спокойно може да се сложи в тази тема - така не се прави. Инак скоро ще наемам китайци, а не швейцарци да ми дърпат кабели и инсталират панели.

Сря Ное 27, 2024 11:58 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
Как се пестят въглеродни емисии....

Днес ме викаха да оправям някакви дреболии на обект който приключи преди година, тогава докараха палети с чисто нови плочки за под, сега помещенията са още празни и на тези плочки виждам залепени такива стикери на няколко места.

Прикачени файлове:
20250119_104501.jpg
20250119_104501.jpg [ 3.25 MiB | Прегледано 2801 пъти ]
Нед Яну 19, 2025 1:54 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
Абе за какво са им плочки въобще ...

Нед Яну 19, 2025 3:20 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
Казват му computer floor, помещенията ще стават офиси, а тия плочки са на крачета и лесно се вдигат за да се полагат кабели, идеални са за офиси, като дойде нов наемател лесно си прекарват кабелите където са им нужни

Нед Яну 19, 2025 5:21 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
Аааа това е повдигнат под /rised floor/ ... а защо има запълнени фуги, или това са няколко плочки в-у едно пано от пода ? Бая такива подове съм правил но не помня на нито един от тях да сме слагали плочки, ама те почти всички са били за сървърни, с каквото си дойдат като покритие с това си остават. В казината също много се изпозлват, но там пък са или с мокет на размер ана плочките, или направо въху тях е сложен мокет. Като трябва да вдигаш идва чичкото с ножа, клъцне тук, клъцне там, вдигне ти панела който трбява, не може после да видиш къде е рязал, но това естествено не там клъдето има натоварен трафик, обиикновенно под банките машини.
А иначе от тоя тип има и за изложби, но не стандартният висок, а доста нисък, могат да минат мрежови кабели ли пшлоски захранващи, не е повече от 1" клирънс, но пък много лесно се реди но не съм го виждал в офиси. Мислех да слагам такъв в един офис в-ъ нормалне под точно заради кабели и понеже беше ниско нямаше как да изям 10-15 см за повдигнат под, ама клиента каза аз ще се оправя и се вкара в приключение ...

Нед Яну 19, 2025 5:54 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
Да повдигнат под. Няма нищо във фугите, плочата е дебел талашит облицован в ламарина

Нед Яну 19, 2025 8:31 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
Да се оплача и аз тука, миналата година по това време си купих 5 лампи е14 3000к 806lm, лампите светят доста силно - лумените долу-горе си отговарят, топло бяло но не много жълто - цветовата гама също си отговаря и на лампите им дават живот 15000 часа / минимум 1 година. Всичко точно НО в рамките на 10 дена изгоряха всичките една по една - днес изгоря последната, няма как да е съвпадение всичките 5 да изгорят почти по едно и също време, и то не е точно изгаряне ами просто спират да светят. Имам чувството че лампите са програмирани да изгорят когато петнайсет хиладите часа живот изтекат както и едната година гаранция. Много гадно арогантно отношение от производителя, един вид не си купуваш крушка а си купуваш точно 15000 часа / 1 година светлина.

Нед Яну 19, 2025 9:20 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
1 година е малко под 9к часа. А лампите изгарят защото им прегряват диодите. Работят на лимита си. Отвори ги и дай на късо изгорелия диод. А ако вдигнеш малко резистора дето мери тока - ще им вдигнеш живота поне още няколко години.
Вчера ми се строши фасунгата в антрето и сложих една филипсова 13 вата с плафон. Направо ме болят очите докато си обуя обувките. Днес я изхвърлих и си ремонтирах фасунгата и сложих старата 100 вата халогенна. Не ви разбирам как ги издържате тези гадни ледове.

Нед Яну 19, 2025 10:26 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
Ами то мнения х зависи от гамата, по топлото се издържа, до към 6000 дори и да е много ярко става, от там нагоре лично аз не мога да го трая. В тая стая в която ми е лаба имам 4 лампи в тавана, това е. Нямам голям избор. С халогенки не свети достатъчно, не мога да сложа по-големи защото има термална защита, а и не е вариант да я махам защо то всичко наоколо е дърво. Луминесцентните всички са слаби, остават ми ледове максимално мощни за тоя размер :) чудех се как да сложа още лампи, ама не измислих как.

Пон Яну 20, 2025 12:11 am
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
emilvtc написа:
...Ако е вярно това за хартиените принтери на HP, че при МФУ - ако тонер касетата е свършила не ти позволява и да сканираш - си е направо извращение ...

Не е само HP. Lexmark са същите наглеци. Познайте защо има постоянно софтуерни обновявания за спрени от производство устройства? ...
Правилно... След всеки ъпдейт спират да работят касетите на други производители.

Пон Яну 20, 2025 6:36 pm
Докладвай
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Bai Ui написа:
Да се оплача и аз тука, миналата година по това време си купих 5 лампи е14 3000к 806lm, лампите светят доста силно - лумените долу-горе си отговарят, топло бяло но не много жълто - цветовата гама също си отговаря и на лампите им дават живот 15000 часа / минимум 1 година. Всичко точно НО в рамките на 10 дена изгоряха всичките една по една - днес изгоря последната, няма как да е съвпадение всичките 5 да изгорят почти по едно и също време, и то не е точно изгаряне ами просто спират да светят. Имам чувството че лампите са програмирани да изгорят когато петнайсет хиладите часа живот изтекат както и едната година гаранция. Много гадно арогантно отношение от производителя, един вид не си купуваш крушка а си купуваш точно 15000 часа / 1 година светлина.

Нормално. Ако са ползвани почти по равно... И жичните така горяха едно време.
Повечето LED крушки не са предвидени да работят в плафон. Така и така са на границата, в плафон изгарят още по-бързо.
Аз съм им намерил цаката, особено на такива дето са монтирани в общи помещения или на трудно достъпни места. Купуваш по-мощна и й ограничаваш тока от резистора на драйвера. Обикновено между 30 и 50% е напълно достатъчно за да станат "вечни". Една такава свети всяка вечер по 12 часа вече 3-та година. Общо взето, където съм сложил такава, след това не съм я сменял. Просто почнах сравнително скоро да го правя тоя номер.

Чет Яну 23, 2025 6:40 pm
Докладвай
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Темата е заключена, не можете да променяте мнения.   [ 205 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 14  Следваща