Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 205 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 14  Следваща
Така не се прави! 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Отговори с цитат
Мнение Re: Така не се прави!
Youtube --> search: "How it's made" --> и натискаш плей... :lol:

Чет Сеп 26, 2024 1:31 pm
Докладвай
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен
Аватар

Отговори с цитат
Всъщност си е до човек. Не може да обвиним всички китайци че са шарлатани, със сигурност има и такива, но не всички лъжат. Веднъж си поръчах малко на брой кондензатори от Алиекспрес. Не пристигнаха и когато попитах какво става отговориха че не знаят. Помолиха ме да не оставям лош рейтинг защото трудно се оправя. Сториха ми се малко нахални но в крайна сметка се губят нещата и не им писах лоши отзиви. След известно време пристигна цяла торба с всевъзможни кондензатори - подарък от тях. Така че има и добри примери. Според мен проблемът с китайците е в това че дъмпингират месното производство. Тия дни гледах едни платчици в Адафруит за около 7 долара парчето, в същото време, същите платки, буквално изкопирани от публикуваните данни в Адафруит, чак до размерът, се продават за 2 евра. Подозирам че освен платчицата си произвеждат и всичко накачено за нея. В крайна сметка тези, които продават в Адафруит са зверски прецакани и така с какво ли не.

Чет Сеп 26, 2024 1:59 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
Така тигре, мамин, като не ти пасва на теорията значи е тъпня :D душица дребна ...

Хайде сега като показа, че знаеш какво е дропшипинг обясни как точно е виновен бай такаец, че едни хора търсят евтини боклуци за под левче... за да го пусне в амазон за 20 долара, ми нали ако не е в китай ще е в индия, ако не индия ще е другаде, търсенето определя предлагането

Като не можем да си позволим друго кой ни е виновен?
Да кажем, че ти си над тия неща, голама раута си и не купуваш нищо китайско, всеки етикет гледаш къде е произведено.... къв процент според теб от българите могат да просъществуват само на западни стоки?

Които всъщност вече почти ги няма в наличност, каквото поръчам все се оказва че го няма в наличност и все трябва да чакам доставка от някъде другаде, а китайска стока идва на следващия ден....

Ей и аз спирам да купувам китайско, за това имам рулетка фестул :D
Няма да казвам, че китайска марка за същата цена изкара двойно повече...

Прикачени файлове:
20240926_115856.jpg
20240926_115856.jpg [ 7.63 MiB | Прегледано 2340 пъти ]
Чет Сеп 26, 2024 2:02 pm
Докладвай
Профил
Аватар

Отговори с цитат
VPavlov написа:
Всъщност си е до човек. Не може да обвиним всички китайци че са шарлатани, със сигурност има и такива, но не всички лъжат. Веднъж си поръчах малко на брой кондензатори от Алиекспрес. Не пристигнаха и когато попитах какво става отговориха че не знаят. Помолиха ме да не оставям лош рейтинг защото трудно се оправя. Сториха ми се малко нахални но в крайна сметка се губят нещата и не им писах лоши отзиви. След известно време пристигна цяла торба с всевъзможни кондензатори - подарък от тях. Така че има и добри примери...

Разбира се че е до човек, но имам чувството, че тия които се занимават с бизнес на дребно, и най-вече в "експреса" и в Ибей са основно измамници.
Последния пример, от Ибей. Поръчвах два модела някакви изчекнати винтове за компютри от англичанския Ибей и недогледах, че доставката е от чайника. Видях след като бях платил.
Срокът за доставка беше нещо около месец и половина или два. Сумата беше дребна и ги оставих, с идеята, че ако все пак пристигне нещо, някога, и не е отпадък все ще свърши някаква работа.
След уречения срок винтовете все още не бяха пристигнали и повдигнах диспут за едната позиция. Съответно ми върнаха парите само за нея.
Пиша на китайския кавал, че след като двете поръчки са с общ транспорт и не съм получил едната е логично че липсва и втората.
Мълчание... Повдигнах диспут и за втората позиция, и съответно ми върнаха парите и за нея.
Минаха няколко седмици, и о чудо, известие от пощата. Взех пакета и там се оказаха двете пратки с винтовете.
Тук следва най-интересната част. Писах на чайника, че пратката е пристигнала и за да му преведа дължимата сума да пусне в Пейпал искане за плащане, като посочи за основание номер на поръчката в Ибей.
Кавалът китайски ми отговори, да съм направел нова поръчка която те нямало да ми изпратят. Също така подчерта, да не му пиша повече в Ибей защото колегите му не били запознати със случая. :D
Отговорих му, че единствения начин да му преведа пари е тоя който съм описал в предишното писмо. Без основание за плащане, паре нема.

В крайна сметка гледам да съм коректен, но искам и да се подсигуря. Ако е някое леке и ревне, че съм му писал че пратката е пристигнала, а аз не съм му я платил?

Та така. Кавалите му с кавали се клатят помежду си. Какво остава за клиентите им. :D

@ тигъра... :D

Тигре, максимално съм отказал китайското. Старая се да имам и минимален досег с такова.
Да, стоките им са евтини за придобиване и скъпи за употреба.
Ако трябва да се занимавам да модифицирам и преправя някои от стоките им за да станат годни за употреба, като време и материали спира да е евтино. Най-лошото е, че понякога каквото и да направиш няма правилен ход - накрая резултатът все е лош.

Тия дни дялкам нещо на фрезичката и работя в ръчен режим с MPG. И като работех и изведнъж чушки - спря да функционира. Разбира се първо нахраних мача, след това моушън контролера, и накрая се оказа, че китайския висококачествен оптичен MPG не работи. Черпих го една шопска баница и потегли. След това пак спря. Пак го почерпих с баница - потегли. След това го черпих и чук и какво ли не. Накрая умря. Днес полу-работеше...
Сега ще купя ново MPG, тоя път не чайническо. Ще нахраня япончетата. А чайницте да ядат (самоцензура). :D

Ама ти си дудни тигре. Дудни. Все някой трябва да развеселява форума. :D

Чет Сеп 26, 2024 11:47 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
тигре, виж сега, вместо да мрънкаш по форумите където резултата очевадно е нулев, сядаш на ибей, пишеш в търсачката 18650 9900мач, или друга нереална стойност която ще ти гарантира хиляди менте резултати, после филтрираш по локация европа, и започваш да им обясняваш на всичките тия дропшипъри колко лоша е китайската стока и колко хубаво ще направят да се пренасочат към европейска такава, хем да стимулират местното производство, звучиш "много" убедително, сигурен съм, че много продавачи ще засрамиш и ще минат на европейска стока, даже може да им пратиш линкове към 18650 европейско производство :D така мрънкането ти няма да е напълно безполезно като тук :D

или пък можеш да им натриеш носовете като отвориш онлайн магазин само с европейска стока... или пък производство някакво, покажи им как се произвежда качествена 18650 батерия в европа! ще изтрепеш рибата, обираш клиентите на китайците и ги оставяш да мрат гладни тия гадини мръсни долни

та в крайна сметка се оказва, че си поръчваш и ти китайски евтинийки, ама те е яд, че за левче заедно с доставката са калпави... и сега мрънкане, рев, сополи...
колкото до поръчката ти от япония - дано не е отново мейд ин чайна, че пак ще има тирада :D успех

Пет Сеп 27, 2024 12:09 am
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
А сега малко хамериканска раута... маркова техника... и на цена не се шегуват - 90см парче екструдиран алуминий 90 паунда, това е най ниската цена по английско, от магазин за маркова техника, не е на символична цена от алиекспрес

Един колега си купува линеал, който трябва да служи като направляваща за една машина, т.е. предполага се, че линеала трябва да е прав, произведен е от дебел екструдиран алуминий, тежи бая, но.... само 3/4 от дължината е прав, последната 1/4 прави завой и до края има отклонение над 1мм
Тъй като е достатъчно широк и масивен изключвам варианта да се е изкривил при доставката

Останалите гърбици под 1мм в различни посоки не ги коментирам... снимах и етикета да се види кой произвежда хамериканската маркова техника

Прикачени файлове:
20241017_091647.jpg
20241017_091647.jpg [ 3.94 MiB | Прегледано 2086 пъти ]
20241016_140142.jpg
20241016_140142.jpg [ 2.4 MiB | Прегледано 2086 пъти ]
Чет Окт 17, 2024 11:32 am
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
nik написа:
и на цена не се шегуват - 90см парче екструдиран алуминий 90 паунда, това е най ниската цена по английско

цената не е лоша. Аз съм на тая вълна и гледах всякакви решения. На Фесто направляващите ако вземеш комплекта за напречен/перпедикулярен и надлъжен/успореден срез излизаха към 2 бона. Сега тва включва един куп джунджурийки, не само алуминиевия профил, ама все пак....
Аз засега се спрях на Макита, там цените са като тия дето цитираш...
Наистина тия неща не са евтини. Нито марковите, нито в алито. Всичко е цифра ако ги гледаш като вложени материали. Но ако си дърводелец и ти трябва подобно нещо нямаш голям избор.
Като казах за али-то, виж колко струват структурните профили и T-track релси. Ще се хванеш за главата. Че и ги продават само на парчета от по 20-30см. Няма цели профили, според мен това са изрезки и остатъци. Няма лошо, че продават остатъци, но едно парченце на цената на цял прът ми идва в повече.

А изкривяването най-вероятно е поради липса на контрол на качеството. Не е толкова странно, пазарът за тия неща е много ограничен.

Чет Окт 17, 2024 12:11 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
Цената не е лоша за нещо наистина качествено, но за ребрандирана китайска стока е много

От алито излизат скъпо всички тежки и/или големи неща, защото доставката е скъпа на единична бройка,

иначе релсите за наллъжен и напречен сряз ги имам и на фестул ( в горния край на снимката ) и на макита само надлъжен, няма проблем с тях

На макита са даже 1.50м, с 10см по дълги от фестул
А на фестул пък гумата отдолу е по добра за да не се пързаля, и сплинтер гарда е полупрозрачен и по лесно се работи.

И са със сигурност под 90 паунда, даже едните ги взех комплект с инструмент - още по тънко легнаха

Между другото и с полупрозрачния сплинтергард има аномалии в цените - от фестул е към 30 паунда, от алито купих няколко бройки по 4-5 паунда заедно с доставката

Чет Окт 17, 2024 12:47 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
Абе ако в БГ пазара за такива неща е малък, тук е огромен. Веднъж че 90% от строителството е свързано с дърво, второ тук дърводелството е много популярно хоби, а отделно на това дори някой да не му е точно хоби може и да си го купи за да го има, та тия неща се продават.
Не съм запознат с конкретният доставчик, тука са много, но дефекти се случват при всички, а може и всичко да им е дефектно, няма кой да ти го каже.
Да ти кажа може и да не е ребрандирано китайче изобщо, това че е произведено в сащ не го прави качествено по никакъв начин. Всъщност аз съм по скептичен към неща произведени в САЩ спрямо такива в Китай.

Чет Окт 17, 2024 3:16 pm
Докладвай
Профил
Аватар

Отговори с цитат
https://www.cleess.com/classic-system-a ... mm-34.html
поръчали са профила в някой джигитайски "гараж"

Чет Окт 17, 2024 3:33 pm
Докладвай
Профил ICQ

Отговори с цитат
ToHu написа:
Абе ако в БГ пазара за такива неща е малък, тук е огромен.

Предполагам това е "универсална" направляваща и мисълта ми беше, че ако си взел циркуляр от някаква марка, ще си поръчваш и направляващи и разните други приставки от същия производител. Щото обикновено това е една система от неща и повечето от тях не стават за други производители.
В тоя смисъл, не мисля че профисионален дърводелец би си купил подобно нещо. Може би за хоби, ама пак не всеки понеже е голям риск. Не знаеш дали ще ти пасне с това което имаш. Да, ако знаеш че пасва - ОК. Ама точно тия шибаните системи нарочно са така направени, че да не пасват. Е примерно миналата седмица пак ни се запуши канала и гледам продават маркуч за водоструйка за отпушване на канали Бош. Гледах го, даже и в магазина накарах да ми го разпечатат, уж същото ама не пасна на моята водоструйка. Та се наложи да купя и Бош водоструйка. Та така като не внимавам стават грешки. Затова и за хоби пазара съм скептичен, щото то трябва да разучаваш много, губиш време и не е лесно, щото не всичко е документирано и обикновено размерите които са нестандартни не са дадени. Хайде там при вас по-лесно - поръчваш, ако не стане - връщаш. Ама пак си е разправия.

Чет Окт 17, 2024 4:17 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
Въпросната направляваща я продават като "универсална" или поне би трябвало да става за повече машини, което като идея е добро, само изпълнението им китайско

И още малко китайска стока, тоя път от япония
Произведено в япония ама никой не казва че е с китайски чаркове
Модела е доста стар вече но все още държи цена, винтоверта на снимката е като цяло запазен но моторчето не върти добре в едната посока, неясно защо

Прикачени файлове:
20241013_181338.jpg
20241013_181338.jpg [ 5.69 MiB | Прегледано 2011 пъти ]
20241013_181323.jpg
20241013_181323.jpg [ 6.24 MiB | Прегледано 2011 пъти ]
Чет Окт 17, 2024 5:16 pm
Докладвай
Профил
Аватар

Отговори с цитат
nik написа:
И още малко китайска стока, тоя път от япония
Произведено в япония ама никой не казва че е с китайски чаркове
Модела е доста стар вече но все още държи цена, винтоверта на снимката е като цяло запазен но моторчето не върти добре в едната посока, неясно защо

Нищо чудно греста да се е вкаменила. Или четките на моторчето да са се износили асиметрично.
Скоро правих един винтоверт Парксайд. Нов в момента струва нещо от сорта на 40лв. (без батерия). Ама реших да го ремонтирам. Проблема му беше двоен - върти трудно и колектора на мотора светва и пуска огън :) . Смених мотора за 15лв и греста за без пари, щото имах някаква за автомобилни карета (MoS). Имам чувството че работи по-добре от колкото като беше нов. Ако е с китайски части може да имаш късмет (щото ги има в Али).

Чет Окт 17, 2024 6:15 pm
Докладвай
Профил
Аватар

Отговори с цитат
А, ако е за намиране на кусури веднага мога да дам пример с недобре направени и японски и немски джаджи.
Японската не беше в добро здраве. Като свалих малко схеми не повярвах на очите си. Някои от нещата като схемотехника бяха на ниво ТНТМ. С фазов регулатор като за лампа регулират входното напрежение на полумостово захранване - за контрол на мощността. Пиковете на тока ги гасят... ми с резисторче. По-точно - резисторище.
И други дивотии имаше.
Е, работи и върши работа, но прави лошо впечатление. А е скъпа джаджа - хиляди ойро.

Немската пък е произвеждана в малък тираж и ясно си личат недоделки.
Направо ме просълзиха с един предпазител. Захранване 24V, около 15 - 20А. Максимален ток през товара докато се установят режимите - 10 - 11А. Предпазител 10А, бавен, 5х20, на държач ширпотреба. В натоварен режим предпазителят и държачът не се пипат с ръка.
И други работи имаше, но все тая.

А за линеала - сигурно ли е, че не е имал тежка съдба и затова да е крив? Например транспортни щети, лошо съхранение?

Чет Окт 17, 2024 6:19 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
За тоя панасоник, не знам какво си случил но тия отвертки са много корави, едни от най-добрите в тоя клас. Това е модел който дълго време произвеждат за милуоки, редуктора е метален, доста здрав, не съм чувал за проблеми с мотора сериозни. Да ти кажа в този размер не се сещам за по-добра, Makita DF012 е сходна, но не и понася претоварване, лесно се чупи редуктора ако донатягаш или разхлабваш на ръка с нея, Хитачи имат сходен продукт но редуктора е пластмасов.

Чет Окт 17, 2024 7:24 pm
Докладвай
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Темата е заключена, не можете да променяте мнения.   [ 205 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 14  Следваща