|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 1:36 am
| Автор |
Съобщение |
|
itso.t
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12764 Местоположение: София
|
 Re: Коли
Не разбира се. Не следя кой какви глупости интегрира в автомобилите. Повече следя производителите на секачки. Сега съм се огледал в едни с твърдосплавни върхове - за закалени антени. Не по-малко неудобство е, и не по-малка загуба на време да потърсиш репатрак за да преместиш отухления кокошарник след неуспешен ъпдейт. Предполагал си виждал снимки на подобни. Отново ще припомня и за дограмата преди два месеца... Когато отидеш в сервиз, ще оправят автомобила по един или друг начин. Ако е необходимо със смяна на модули, с по-стари версии и т.н. Ако отухлят автомобила, ще ти дадат заместващ. Е, освен ако не са отухлили целия автопарк. Когато автомобилът се е отухлил далече от сервиза, филмът става сериал. Това ме подсети за нещо което пропуснах. Според теб щели били да гледат на ГТП дали имаш работеща система за имържъси кол. Да, супрер. Ако може да обясниш малко по-подробно как Бай Некой тества това оборудване в гаража за ГТП? 1. Звъни на 112 и казва: "Аз съм Бай Онзи, от сервиза за ГТП, и правя проби. 2. Монтира пико-клетка емулираща мобилна мрежа и провежда тестово обаждане. 3. Гледа нещо през ОБД. Може би модул, може би пикче закачено на интерфейса, имитиращо модул. 4. Друго? Та, според мен връзката с кораба майка е само пожелателна. Толкова.
|
| Сря Сеп 25, 2024 6:30 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11265 Местоположение: Добрич
|
Ицо, много фантазираш  В реалния свят никой не се е опазил от проследяване чрез секачки (справка Хизбола). Още по-малко обикновени собственици на нови коли. Ти може би ще си първият, дерзай! И не, в реалния свят теслите не се ъпдейтват в движение, нито пък се брикват. Което не значи, че никога не дават едни или други дефекти. За съжаление не само теслите, при всички нови коли (особено електричките) има толкова много електроника, че чак е чудно как дават толкова много малко дефекти. Тия дни гледах клипове за моето зое как разфасоват BMS-a, инвертора и още няколко модула. Ако аз отговарях за тая електроника, не бих й сложил повече от година гаранция. Но в реалния свят зое-тата са под път и над път, някои вече 10+ годишни и още се движат. Това, че статистиката е добра, разбира се, не премахва онова чувство в стомаха ми, че във всеки един момент може да се окажа с малко по-къса клечка от очакваното. Та не ми е весело.... но и няма нужда да ми намекваш, колко лесно може да ми се стъжни живота. Може. А може и утре да се гътна, доста набори вече изпратих. Относно ГТП-та, при производство всичко се тества. Даже фирмата за която бачкам го прави. Всеки модул, включая gsm/gprs и т.н. се тества преди шипинг, а може и на полето. Да, тестовете не са стандартни и всеки производител го прави както си иска. Към момента няма нужда на ГТП да се проверяват връзки, просто защото няма такъв проблем. Вероятно няма и да има, защото тия със секачки като теб са отрицателно число. Ако някой ден станат значителна бройка, повярвай ми няма никакъв проблем да те спрат на ГТП. То даже и няма нужда да тестват, още като захождаш и камерата разчете номера на колата и ще знае имаш ли връзка с кораба майка или не.
|
| Чет Сеп 26, 2024 10:27 am |
|
 |
|
TheWizard
|
https://ipfray.com/automotive-lobbyists ... nceptions/https://www.iam-media.com/article/seps- ... case-of-5gза едните са едни милиони кеш за лицензи за другите - контрол на стадото... за какво са камерите по пътищата като глобата може да дойде директно от колата ... с малка раклама на дисплея 
_________________ main[-1u]={1};
|
| Чет Сеп 26, 2024 11:26 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12764 Местоположение: София
|
Това не е седяло като проблем и не сме го обсъждали все още. В ежедневието си носим и използваме толкова джаджи които непрекъснато рапортуват какво ли не за нас, та е безсмислено да се притесняваме, че и автомобилът правел същото. Всъщност откъде се появи тая глупост в разговора? Така е, другите автомобилни марки също не се ъпдейтват в движение. За сметка на което понякога се отухлят. И Тояга се отухля. И когато това стане на бабината си, да кажем в Гърция, Турция, а защо не и в Египет, одобряват кандидатурата ти за главна роля в сериала "аз нямам автомобил". И изобщо, това с непрекъснатите ъпдейти е някаква страшна тъпня. Ами научете се да пишете и тествате качествено код бре. Всяка седмица ъпдейт... Я марш! Наскоро се загледах в продукцията на някакви юнаци правещи звукови карти / аудио-интерфейси. Дърти звукови карти, с поддръжка от дограма 98SE, до дограма 10 или 11. Драйвер за картата с контролен панел - за 98 с размер под мегабайт. За десетка - скандалните 4 мегабайта. Явно можело! Затова не ми опявайте за непрекъснати ъпдейти, ми си сядайте на трибуквията и пишете качествен код. 
|
| Чет Сеп 26, 2024 12:25 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11265 Местоположение: Добрич
|
Появи се след линка на вълшебника за бан-а в САЩ на коли с руски или китайски фърмуери... Няма значение, важното е че изчерпахме темата и проблемът е решен 
|
| Чет Сеп 26, 2024 1:02 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
|
| Чет Сеп 26, 2024 2:32 pm |
|
 |
|
emilvtc
Регистриран на: Вто Фев 06, 2007 8:44 pm Мнения: 3175 Местоположение: Пловдив
|
Като нищо ще го прекарат. 1. Обслужва зелено педерастките идеи - 15 минутни зони, населението да тръгне да се придвижва пеша, а не на "колела",и това под благовидния предлог за екология и опазване на околната среда... (друг е въпроса, че използването на части втора ръка всъщност е вид рециклиране и опазва околната среда пестейки суровини, горива, енергия и въглеродни емисии необходими за произвеждането на нови части => генерирането на по-малко нови отпадъци) 2. Обслужва интересите на производителите на резервни части, които ще увеличат оборотите си. 3. Хората се държим като овце- неспособни да се организираме и да протестираме => , че сме овце => ще ни стрижат щом могат ... Какво не е ясно?
|
| Чет Сеп 26, 2024 4:11 pm |
|
 |
|
amdatlon
Ранг: Почетен член
|
Тия наистина взеха да се оливаааат от малоумщина .... 
|
| Чет Сеп 26, 2024 8:28 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
 |  |  |  | emilvtc написа: Като нищо ще го прекарат. 1. Обслужва зелено педерастките идеи - 15 минутни зони, населението да тръгне да се придвижва пеша, а не на "колела",и това под благовидния предлог за екология и опазване на околната среда... (друг е въпроса, че използването на части втора ръка всъщност е вид рециклиране и опазва околната среда пестейки суровини, горива, енергия и въглеродни емисии необходими за произвеждането на нови части => генерирането на по-малко нови отпадъци) 2. Обслужва интересите на производителите на резервни части, които ще увеличат оборотите си. 3. Хората се държим като овце- неспособни да се организираме и да протестираме => , че сме овце => ще ни стрижат щом могат ... Какво не е ясно? |  |  |  |  |
Еми ако наистина мине, официално признавам българите за ултра малоумни овце и няма да задавам повече въпроси. 
|
| Чет Сеп 26, 2024 9:53 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
без втора употреба ... и точка Купувайте VW-гини да помогнем на брачеда немец
_________________ main[-1u]={1};
|
| Чет Сеп 26, 2024 11:27 pm |
|
 |
|
nik
|
не виждам какво изненадващо има, от десетина години има признаци че европата започва да залязва, от как хамериканците гръмнаха северните потоци - ускориха процеса многократно, още тогава писах тук, че фалитите са неизбежни, някои хора се бъзикаха, е, вече са факт, всичко случващо се са следствия от обслужването на чужди интереси, няма друг вариант да се развият нещата
от закони като този можем да си вадим изводи - какво е БГ за ЕС, и защо толкова настояват БГ да влиза в евро зоната
а това дали сме малоумни овце... мисля, че отдавна е без съмнение, не само българите, цяла европа е така, контрол и облъчване на всички нива, масово по-лабилните си живеят в матрицата, путин и китайците са виновни за всичко...
|
| Чет Сеп 26, 2024 11:43 pm |
|
 |
|
Bai Ui
|
Братчеда немец да се спасява сам! Години наред помпаха цените на най-популярните си модели като постепенно изтегляха от пазара евтините малолитражки като Фокс и Ъп, които не им носеха печалба, стигнаха дотам че принудиха хората да купуват шкоди и сеати заради високите цени, които се изравниха с тези на Мерцедес и БМВ, естествено че всеки ще предпочете по-високия стандарт за същата цена.
_________________ “Intelligence is the ability to adapt to change.” Stephen Hawking
|
| Пет Сеп 27, 2024 9:05 am |
|
 |
|
Bai Ui
|
Ford са патентовали система за таргетиране на рекламите в колите чрез подслушване на разговорите на пътниците. https://www.msn.com/en-gb/money/technol ... 3f1a&ei=69
_________________ “Intelligence is the ability to adapt to change.” Stephen Hawking
|
| Вто Окт 01, 2024 2:41 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Аз като говорех за тотал контрол имах в предвид например това: https://omlox.com/Вижте само кои компании са там... Има още знайни и незнайни стандартизации и системи за асет тракинг, но като цяло не тракват асета ами хората.... Идеята е бигбрадър отвсякъде да има...
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Вто Окт 01, 2024 4:09 pm |
|
 |
|
velio
|
 |  |  |  | Цитат: Omlox can indeed be used for people tracking, providing several benefits in various environments: 1. Workplace Safety: In industrial settings, Omlox can track the location of employees to ensure they are safe, especially in hazardous areas. It can also help in emergency situations by quickly locating individuals. 2. Facility Management: In large facilities like hospitals or corporate campuses, Omlox can help manage the movement of staff and visitors, improving efficiency and security. 3. Event Management: During large events, Omlox can be used to monitor crowd movement, ensuring safety and optimizing the flow of people. 4. Healthcare: In hospitals, Omlox can track patients and medical staff, ensuring that critical personnel and equipment are always in the right placehttps://omlox.com/https://omlox.co ... -explained. These applications leverage Omlox's ability to integrate various location technologies, providing accurate and real-time tracking data. |  |  |  |  |
Copilot ...
|
| Вто Окт 01, 2024 4:27 pm |
|
|