Формула писа тук:
Вече писах че не правя съгласуване на антени, така че допускаш грешно. Може и да се наложи в бъдеще, но в момента се занимавам с по-основни неща. Умишлено не споделям какво точно е, защото съм на етап проучване и защото темата не е за това, което съм захванал а за калкулаторът, който направих.
Сигналът, с който мисля да работя, не включва комуникация или предаване на данни. Просто се записват показания през определен период и се изпращат към компютъра. Имам свободата да избера честотата на сигнала, с който ще работя и да не я променям. Засичането всъщност може да се извърши много бързо, но прехвърлянето на данните към компютъра е сравнително бавно. Затова целта ми е да намеря възможно най-ниската честота на сигнала, възможно по-малък размер на антената и да определя горната граница на near field, защото заданието е такова че да се работи в границите на near field. Калкулаторът ми помага да ориентирам в тези параметри и да определя каква скорост на обмен на данни е необходима, за да може предаването на получените сигнали към компютъра да става с минимално забавяне и без загуба на данни.