|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Авг 21, 2026 1:59 pm
Добра заплата за платкаджия средна хубост
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30754 Местоположение: София
|
 Re: Добра заплата за платкаджия средна хубост
Еееее тая хватка до сега не съм я научил, пари изкарвам от както съм на 12, не помня да се е случило в края на годината да имам пари .... не съм от тия които пестят. Може би защото никога не съм имал проблем да изкарам колкото ми трябват съм свикнал да живея от ден за ден без да спестявам и правя планове. Последните две години поне понакупихмалко повече уреди, тая съм го ударил през просото ... от началото на годината две сонди, едно кикусуи и един дърт тек усиулвател за сонда ... всичко останало ..........
|
| Пет Авг 09, 2024 12:25 am |
|
 |
|
maiden
|
Майтапа настрана, но най-големия лаф каза palavrov  1000 лв вика за живот месечно 
|
| Пет Авг 09, 2024 2:53 am |
|
 |
|
emilvtc
Регистриран на: Вто Фев 06, 2007 8:44 pm Мнения: 3179 Местоположение: Пловдив
|
maiden, май си превключил в режим "опониране", без да четеш какво ти пишат хората. Къде точно palavrov е писал 1000 лв за живот месечно? Дали не е написал 1000 ЕУРО месечно? Има-няма - 2 пъти разлика. Казваш бензиновата помпа на БМВ-то ти е 1000лв. А знаеш ли колко струва бензиновата помпа на бентлито? (Шегувам се) Истината е, че човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му. Друг е въпроса, че човек трябва да има и работещ план за постигането им.
|
| Пет Авг 09, 2024 8:28 am |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4588 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Абе вие и двамата сте в Пловдив. И аз съм в Пловдив до края на месеца. Айде да се съберем на по бира и ще ви обясня как се живее с 1000 лв на месец за харчове (т.е. без наем/ипотека и без спестените пари). Мога да обясня и как и 10000 няма да стигнат. Зависи на колко бири съм  Едит: Моето Субару не ми струва почти нищо. Пенсионирал съм го тук и го карам 2 месеца през лятото и 2-3 седмици по Коледа. Само сменям масло и филтри откак съм го купил преди 10 години т.е. кой те кара да си купуваш БМВ 
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Пет Авг 09, 2024 10:45 am |
|
 |
|
maiden
|
Прекалих малко. Май се ядосах, че хората успяват да си управляват разходите по-добре от мен:) По едно време дори мислих, че някой ми точи пари от сметката. Но като прегледах детайлно Анализите в Булбанк Мобайл, всичко е така. Просто не виждам как човек може да се вмества в 2000 лв месечно, при положение че в ежедневието постоянно излизат непредвидени разходи.
|
| Съб Авг 10, 2024 1:10 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4588 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Точно тук е ключа за бараката - да направиш така, че да няма непредвидени разходи т.е. доколкото може трябва всичко да ти е в ред. Иначе плащаш два, три и повече пъти за едно и също. Обикновено това става като се печели лесно.
Затова ти казвам, че нямам проблем да изкарам месеца с 1000 лв - колкото за храна от магазина и от време на време сядане на вън и някоя дреха. Ток, вода, нет са ми малко - сега лятото между 100 и 200 лв.
Разбира се печеля достатъчно добре, че да не ми е ограничен бюджета и спокойно мога да опукам и с пъти повече. Просто не виждам смисъл да харча - особено за импулсивни покупки заради някакъв имагинерен статус и лукс. Затова се хванах и за марката на колата. Като го купувах това Субару минах в банката да видя какъв кредит мога да взема - дадоха ми 100к евро т.е. достатъчно да си взема добре накипрено бмв или мерцедес (това преди 10 години де, сега цените са други) - но предпочетох да взема Форестър за има няма 30к - има си всичко което ми трябва в една кола без да се налага досега да правя какъв да е ремонт.
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Съб Авг 10, 2024 6:51 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами в един момент въпросът е за какво работиш и как живееш? Не знам как са цените в Пловдив, в София от това което помня а и това което чувам не са по различни от тия в Мексико, та ..... естествено, че може и с 1000, ама всяко ходене до магазина в Мексико и то за дребни ежедневни неща ми е 200 лв да има и такива където цените са 1/5 ... но на мен времето ми е скъпо, нямам такова да губя за да спестя 100-200 лв. Излизането, не знам как е в София, но тук /там ..Мексико, вече и аз не знам къде е тук/ под $200-250 за вечеря трудна работа, то дори и двама като излизане отива там ...да мога да вечеряме и такоси, 7 години бях така от мързел, и минаваш с $10 ....та може и така и така, аз лично не робувам на парите, за мен те нямат стойност, просто като ми трябват още изкарвам още. В един момент като не мога просто няма да харча и това е, но да тръгна да планирам, да си правя сметки, да се ограничавам ...няма начин, работя достатъчно за да си причинявам и такива неудобства. Та помислете за какво живеете, дали и какво си струва, а децата ..те ще се оправят и сами, ако можете заделяйте им по нещо, но идеята живея и работя за да има за децата е напълно порочна.
|
| Съб Авг 10, 2024 7:26 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Пък аз винаги съм бил за пестеливост и скромен живот. Затова се отказах от Бугатито и си карам Бентлито като последен прошляк... 
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Съб Авг 10, 2024 7:47 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4916 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Гледам пак нещо се отвяла темата..... Да питам далу чивеко дето търси платкаджия (pcb designer) знае какъв точно търси? ВЧ Power Аналогова схемотехника ...
Всички си имат тънкости и разлики, рядко има хора дето имат опит с всичко... Иначе мисля някой имаше подпис " и улуците се лепят с поялник" или с две думи може да си наемеш бояджия или художник
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Нед Авг 11, 2024 11:25 am |
|
 |
|
ToHu
|
Ами той го е описал горе долу, на мен поне ми стана май ясно или така си мисля. Трябва му микс, няма нужда от тесен специалист, ВЧ се изключва доколкото разбрах, мерене,комуникация и захранването им, т.е.малки захранвания предполагам дц/дц, ниско скоростни протоколи, управление на малки товари ...демек стандартна автоматизация КИПиА.
|
| Нед Авг 11, 2024 12:27 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12118 Местоположение: Гьотеборг
|
5-7k в Евро, вероятно преведено в БГ 5-7к лева. Според страната и фирмата, може да стигне 10к
|
| Нед Авг 11, 2024 6:02 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Абе имам едно усещане че 7к лв в БГ са почти двойно на 7к евро особенно по северните части на Европа.
|
| Нед Авг 11, 2024 9:07 pm |
|
 |
|
HCL
|
По мои наблюдения 1 лв = 1 евро и това е така за наем, подръжка на кола, храна, излизания и прочие
|
| Нед Авг 11, 2024 11:50 pm |
|
 |
|
anrieff
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Нед Ное 16, 2008 1:16 pm Мнения: 179 Местоположение: София
|
Съвсем точно резюме 
_________________ 2 + 2 = 5, при много големи стойности на 2.
|
| Пон Авг 12, 2024 8:24 am |
|
 |
|
ToHu
|
Да от тук курсовата разлика изчезва, обаче с данъка не е така ...та айде не е двойно по-малко в лв но според мен определено в БГ с 7000 лв се живее доста по добре от колкото в Германия примерно с 7000 евро. Разликата може би е единствено в достъпа до, и цената на кредитите, което може би като опре до къща и д-р.големи неща не е да няма значение.
|
| Пон Авг 12, 2024 11:10 am |
|
|