|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 1:22 pm
|
Страница 1 от 1
|
[ 6 мнения ] |
|
| Автор |
Съобщение |
|
stoyanoff
Ранг: Форумен бог
|
 Re: CNC комплект от чужбина
Здравей! Тези регулатори са много елементарни. Обикновено вътре има някаква елементарна интеграла. Аз лично не го харесвам този вариант. Двигателите са обикновени(можеш да се ориентираш по броя на жиците, които излизат - само 4). И са големи. Ако беше за малка фрезичка и нямаш някакви претенции, и не ти се занимава много много - става. За големи мотори (тези достигат до 4,2А) не ми харесва особено идеята за китайски драйвер. Аз лично използвам DRV8711. Цената ще ти излезе същата, но качеството е в пъти по-високо. Снабдени са със защити, външни транзистори и т. н. Но това също означава, че и управлението трябва да си е твое или да подготвиш правилно драйверите! Прави впечатление, че не е обявен въртящия момент на двигателите. Само т. нар. holding torque. Holding torque е способността на мотора да задържи товар в стационарен режим. В случая 3Нм = 30кг. Не знам до колко си запознат как работят тези неща. Та за да си сметнеш колко трябва да е мощен мотора ти трябва само "torque". Обикновено има разлики и е добре да го провериш това. Как реши, че ти трябват точно тези мотори? Захранването е китайско и по-дефиниция трябва да се презастраховаш, защото има вероятност тези 11А да са само, когато Юпитер е в Рак... Поздрави!
_________________www.elkran.com
|
| Пет Юли 26, 2024 7:49 am |
|
 |
|
Bai Ui
|
ботовете задобряват
_________________ “Intelligence is the ability to adapt to change.” Stephen Hawking
|
| Пет Юли 26, 2024 8:49 am |
|
 |
|
petko_sz
Ранг: Напреднал
|
Първи пост от "коуега" с нестандартно (небългарски) име и правопис на Гугъл транслейт ... Трябва много да си препил нощес за да не се усетиш ... Ще започнат да се ушлайфат боговете когато започнат с първи пост с хукане и/или с кавга ! 
_________________ Първата жертва на войната пада ... Истината !
|
| Пет Юли 26, 2024 9:34 am |
|
 |
|
stoyanoff
|
Ами рано сутринта не съм обърнал много внимание! То вярно, че няма кой да пише такива работи в 5:40... Ако си прави реклама просто го изтрийте...
_________________www.elkran.com
|
| Пет Юли 26, 2024 11:04 am |
|
 |
|
d_jelev
|
Аз тоз път се усетих. Поздрави от морето.
|
| Пет Юли 26, 2024 11:08 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Ами той и два поста имаше, изтрих го единия ама ме домътзя да трия юзера че заспивах...
|
| Пет Юли 26, 2024 3:11 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 6 мнения ] |
|