Отговори на тема  [ 19 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Възможно ли е интерфейсване на SD карта с PIC16f628 
Автор Съобщение
Ранг: Ориентиран

Мнение 
за дебъгване в такова приложение няма да ми трябва. В случай, че 512-те байта могат да се записват с произволна скорост, както казах временна памет (РАМ) няма да ми трябва. Не съм си и помислял да се самофлашвам :) Относно файловата система - напълно съм наясно, че с PIC-а няма да я обработвам. Вариантите в този случай, поне както си го представям са:
1. бавен вариант в който не ползвам файлова система и четенето от картата става през RS-а на PIC-a.
2. Отново не ползвам файлова система, съдържанието на картата си чета с мой софт и card reader и нещо от типа на \\?\G: в случай, че XP-то му даде буква, или \\?\PhysicalDriveX или друг дивайс в зависимост как се вижда - това е по скоро теоритично щото със card reader не съм го пробвал за сега.
3. Този вариант изглежда най-привлекателен. Примерно картата ми е с FAT32. Правя един файл който да я изпълни цялата. Виждам старт сектора на файла (не през PIC-а разбира се, а от Windows-а) и на PIC-а му указвам винаги да пише от този сектор нататък. По този начин Windows-а ще вижда файла и вече с мой софт ще чета и ще си правя каквото искам с данните от този файл.

Пет Окт 06, 2006 8:50 am
Профил ICQ YIM
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член

Мнение 
Трябва да предвидиш прескачане на лошите блокове.

Пет Окт 06, 2006 8:57 am
Профил

Мнение 
t_i_t_o написа:
Трябва да предвидиш прескачане на лошите блокове.

Хм, за лоши блокове въобще не се бях замислял. Какво означава това? Че като си вземеш нова карта и в нея има фабрични дефектни блокове?

Пет Окт 06, 2006 9:37 am
Профил ICQ YIM
Ранг: Форумен бог
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
От многото карти минали през ръцете ми само една хванах с лош сектор, Cannon 32MB, беше употребявана повече от 5 години във фотоапарат, нормално да има лош сектор. Обаче за нова карта (ако не е някоя прекалено евтина) е почти изключено, така че нямай грижата

Пет Окт 06, 2006 9:51 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 19 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2