Отговори на тема  [ 2478 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66 ... 166  Следваща
EV 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: EV
Електролитите са една шепа на брой и са органични. Но пък могат да се "легират" със стабилизиращи добавки, всяка от които увеличава живота на батерията по някакъв начин. Вероятно в добавките има развитие.

Вто Юли 16, 2024 10:22 pm
Профил

Защо всички си мислят, че хората преди 30-40 години са били пълни идиоти и не са можели и знаели нищо? Мъск преоткрива това дето НАСА е праивила 60-те години и видиш ли - голяма революция. Теслата му се сети да ползва ИПМСМ мотори има няма 20 години след тойота. Великата му химия на батериите е тая на Сони от 90-те години. 1 към 1.
Цените са по-ниски. Производството е по-ефективно. Но до там. Батериите със силициев анод ги има от поне 20 години. Имат проблем с производството и живота. Енергийната им плътност е 20 пъти по-висока от НИМХ. 10-12 по-висока от липо. Скоро няма и да ги оптимизират. Щото народа изпростя и хората с акъл изчезнаха. Сега се правят пари. Бързи пари без идея за продукт и бъдеще.

Вто Юли 16, 2024 11:14 pm
Профил

Точно ,изпростяването е в големи количества

https://www.facebook.com/reel/451700201003014

Сря Юли 17, 2024 7:04 am
Профил

Ами теслите (особено първите) имаха доста забележки... Но клипчетата в тик-ток не са аргумент за нищо. Истинският показател е пазара, чукаш в мобиле или тем подобен сайт и виждаш цената на S-ка от 2013-2014 на по 200-300х.км. Ако наистина имаха толкова сериозни проблеми с качеството сега нямаше да струват 50% от нова. Подчертавам, че говорим за електрички на по над 10 години. Ако вярваш на пропагандата отдавна е трябвало да са отишли на вторични суровини, най-малкото заради батериите.

А пък за батериите от 90-те...
Прикачени файлове:
word-image-50298-2.png
word-image-50298-2.png [ 127.73 KiB | Прегледано 1199 пъти ]

една картинка, която едва ли има нужда от коментар...

Сря Юли 17, 2024 1:51 pm
Профил
Аватар

Цитат:
Ако вярваш на пропагандата

цената я определя точно пропагандата ( рекламата )

Сря Юли 17, 2024 2:49 pm
Профил ICQ

Цената рядко има общо с качеството, клипчетата отразяват действителността. А ако видиш камионетката от близо ...тя отдалеч е само грозна, от близо виждаш колко е недодялана, толкова нескопосано изпълнение ....
Колите на Мъск са си боклуци като качество, обаче явно потребителите това не им пречи. Подозирам, че дори и твоето електрокарче е с по-високо качество от теслите.

Сря Юли 17, 2024 3:44 pm
Профил
Аватар

Намекваш че фразата "взЕми тая тесла" не е само метафора? :D

Сря Юли 17, 2024 4:05 pm
Профил

Камионетката не съм я виждал на живо още... но при нея явно нещата са доста субективни защото на някои страшно им харесва, на други обратното.
Но тесли съм виждал и съм се возил и не съм забелязал да се разпадат. Разбира се за истинските проблеми трябва да я притежаваш, за да ги видиш. За съжаление тук май няма още собственици на тесли (или се срамуват), тъй че ще почакаме за по-сериозни отзиви.
За зойчето като казвам, че качеството куца то е предимно материалите. Не се разпада (все още) и повечето неща не са чак толкова фрапантни, по-скоро са си съвсем нормални неща като за нисък клас кола. Примерно често говоря за пластмасите, щото всичко е пластмаса и то и от нея даже е пестено. Примерно броните са меки и се гънат лесно, съответно са боядисани с тънък слой боя. И за една година по нашите пътища вече имам няколко драскотинки, вероятно от камъчета.
От тоя сорт имам и други забележки към зойчето, но за тия пари толкоз. Същото важи и за теслите. Те са друг клас, но в класа си са с най-добра цена. Няма друго нещо с такива възможности на такива пари. Съответно не може да очакваш супер-дупер качество. Ако искаш качество вземаш EQS или Taycan на 2-3-4-5 пъти по-висока цена.

Сря Юли 17, 2024 4:39 pm
Профил

Аааа да уточним, няма нищо друго от европейски доставчик ... За тръка ....ама ще взема да снимам другия път, много куцо изпълнение, ако хвана моите мексиканци ще го сковат по качествено. Не говоря за дизайна, той е умопомрачителен ...не в добрия смисъл, но инженерния дизайн е още по зле а изпълнението направо пък трагедия. Едни недодялано завършени ръбове, фиксвани със силикон или някакво друго лепило, сигурно и за да не си реже човек пръстите. Много нескопосана изработка, но пък е кола която може да произвеждаш с една гилотина и един ъпкант :) сега се замислям, преди 10-на години ми бяха дали сходен дизайн за наша машина, само прави линии, остри ръбове ....

Сря Юли 17, 2024 7:23 pm
Профил
Аватар

ToHu написа:
...Много нескопосана изработка, но пък е кола която може да произвеждаш с една гилотина и един ъпкант...

Издялано с теслата, боя - с мечето, и на сергията. :D

Сря Юли 17, 2024 7:39 pm
Профил
Аватар

Pif написа:
Защо всички си мислят, че хората преди 30-40 години са били пълни идиоти и не са можели и знаели нищо? Мъск преоткрива това дето НАСА е праивила 60-те години и видиш ли - голяма революция. Теслата му се сети да ползва ИПМСМ мотори има няма 20 години след тойота. Великата му химия на батериите е тая на Сони от 90-те години. 1 към 1.
Цените са по-ниски. Производството е по-ефективно. Но до там. Батериите със силициев анод ги има от поне 20 години. Имат проблем с производството и живота. Енергийната им плътност е 20 пъти по-висока от НИМХ. 10-12 по-висока от липо. Скоро няма и да ги оптимизират. Щото народа изпростя и хората с акъл изчезнаха. Сега се правят пари. Бързи пари без идея за продукт и бъдеще.

Това го каза и първия път. Аз говорех за електролита, не за електродите!
Според мен напредък има - най-малкото са ги оптимизирали откъм цена, което не става без да се промени нещо в контрукцията/технологията. Няма да споря, това ми е мнението, нямам данни за спор.

Сря Юли 17, 2024 8:13 pm
Профил
Аватар

miro_atc написа:
Камионетката не съм я виждал на живо още... но при нея явно нещата са доста субективни защото на някои страшно им харесва, на други обратното.
Но тесли съм виждал и съм се возил и не съм забелязал да се разпадат. Разбира се за истинските проблеми трябва да я притежаваш, за да ги видиш. За съжаление тук май няма още собственици на тесли (или се срамуват), тъй че ще почакаме за по-сериозни отзиви.
....

Шефа има няколко броя, участвал съм в няколко ремонта на първата (дръжките на вратите - електрически и механични проблеми, ключалката на задната врата, стоп светлините). Все недомислици при производството. Последния беше на стоп светлините... И дизайна и монтажа бяха на индийско ниво.

Най-новата страда видимо от качеството на материалите и пестенето в купето. Волана за около година е вече оръфан (масов проблем). Няма нито една ръчка или бутон - всичкото на тъч панела...
Карал съм 3-ка (400 HP). Забавна е за каране. Мощност има в изобилие. Не съм ходил на магистралата с нея. Има си странности спрямо "нормалните" коли. Уж е "малка" а всъщност е по-широка от останалите коли среден клас, че и от доста комбита от ерата до към 2010-та. Паркирана на улицата видимо стърчеше извън останалите автомобили. И тя ходи на ремонти - проблеми със свързаността. Друго не мога да кажа. Не съм я притежавал.

Сря Юли 17, 2024 8:24 pm
Профил

velio написа:
Шефа има няколко броя, участвал съм в няколко ремонта на първата

Интересно какво му е мнението на шефа... Предполагам това не са му първите коли изобщо, т.е. има някаква база за сравнение.

А за тия 400 коня пак добре... Тия дни Lotus (вече китайци т.е Джоли) пуснаха нов модел с 2000 кончета. Голяма излагация ако не сте гледали клипа - гледайте го. Тръгва от място, върти гуми, яко пушеци и на 10-я метър се размаза като куче. Подобно издънка направиха и Шауми, само за 1 седмица след като ги пуснаха към 500 катастрофи. Но там поне бъга беше красив и се случваше само в завои. А лотуса на прав път и то с професионален пилот.

Сря Юли 17, 2024 9:13 pm
Профил

Ами има два типа собственици на ЕВ, таквиа които са обсебени и мнението им винаги е добро без значнеие какво лайно имат, и тези които са реалисти .. и тия вторите обикновенно сменят теслите за нещо по-смислено ако могат да си го позволят, това от лични наблюдения.

Сря Юли 17, 2024 9:20 pm
Профил
Аватар

miro_atc написа:
...Тия дни Lotus (вече китайци т.е Джоли) пуснаха нов модел с 2000 кончета. Голяма излагация ако не сте гледали клипа - гледайте го. Тръгва от място, върти гуми, яко пушеци и на 10-я метър се размаза като куче...

Явно не стават за кокошарници. Дано поне за гълъбарници да са подходящи...

Сря Юли 17, 2024 9:37 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 2478 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66 ... 166  Следваща