Отговори на тема  [ 7 мнения ] 
Win въпрос 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Win въпрос
Един виндоуски въпрос:
Имам имидж на Windows 10 Enterprise 2021 LTSC – даде ми го един мой човек дето го е дърпал директоман от МСофта - споменавам го това в контекста на по нататъчното .
Инсталирам на чисто ново, всичко си е по дефолт след инсталирането.
Купих ключ за гореупоменатия вин от едни юнаци – е тез тук.

https://www.gamers-outlet.net/en/buy-wi ... lobal-20pc

Не ме интересува тия как точно си въртят бизнеса но поне не изглеждат супер съмнителни
Имат си - https://www.linkedin.com/company/gamers-outlet-net/
Също имат ревюта
https://www.trustpilot.com/review/www.g ... ource=Mini

Ясно ми е че не са баш чиста вода ненапита ,но поне аз има фактура че съм си купил винда.

Винда се инсталира нормално , упдеитва се и си се логва от микрософтския саит- дотука нищо за притеснение.

Въпроса ми към знаещите –може ли само с поставянето на вин ключа да ме правят член на организация, домеин и/ или каквото се сетите там...... и някои да има достъп до моито ПЦ, демк да ме хакнат?

Вто Юни 18, 2024 9:33 am
Профил
Аватар

Мнение Re: Win въпрос
ключа не дава права за достъп до компа - всякви права ги дава админа ( демек ти ) на вина
щом си го дръпнал от MS се предполага че няма преинсталиран бак-дор или буболечки

Вто Юни 18, 2024 9:45 am
Профил ICQ

Абе вин ли е си е компрометиран отвсякъде, легален/нелегален с Tor без Тор няма никакво значение, аз затова за работа си ползвам вин, за къщи си ползвам Кали.

Вто Юни 18, 2024 10:53 am
Профил

Дръпни си ms media creation tool за версията, за която имаш ключ. Изтегли си я от сайта на microsoft. Инсталирай.

Вто Юни 18, 2024 1:43 pm
Профил
Аватар

Bai Ui написа:
Абе вин ли е си е компрометиран отвсякъде, легален/нелегален с Tor без Тор няма никакво значение, аз затова за работа си ползвам вин, за къщи си ползвам Кали.

Хмм, замислям се. Какво ли правиш у вас?... :P

Пон Юли 15, 2024 6:57 pm
Профил

Мда, по ключ нищо не може да се направи само, трябва да го добавиш към съответен домейн и това го прави семинар, т.е. ти. Друг въпрос е колко е надежден боз-а, но това няма общо с въпроса който задаваш.
И аз ги използвам тия ключове, нямам проблем за сега. Не съвсем по темата, но да кажа аз как се прецаках. Сменях хардуер, съответно боза ревна за активация. Да но аз се логеам с МС акаунт, и той седи там в акаунта. Като не се активира няколко пъти вместо да прочета реших че трябва да затрия стария от акаунта, голяма грешка. В този случай през теъбълшут на активатора се избира че си сменял хардуер, и то ти дава старите бози от акаунта за да избереш кой точно си ъпгрейдват ...е да ама аз като го изтрих дърво. Можеш да се обадиш на спорта, но нямах нерви да се разправям с малоумни индийци, и си купих нов лиценз :)

Пон Юли 15, 2024 7:34 pm
Профил

Ами благодаря за мненията – с 2 думи няма проблем.Сега колко е уязвим вина и т.н ....ще влезем в голяма дискусия нека не отиваме натам.
Windows 10 Enterprise 2021 LTSC
Всеки може да види що за животно е тва ,аз споделям мое мнение- много лек е и една камара боклуци за шпионаж, реклами, телеметрии и т.н ги няма.
Например работи съвсем свястно на дърт ДЕЛЛ с i5-2500 процесор с 8 Г РАМ ---тва е много дърт процесор.....На по нови машини е още по добре.
След инсталирането има 5 иконки на кръст и много малко неща дето са запуснати в РАм а.

От Микрософт-
Note that Windows 10 IoT Enterprise LTSC is maintaining the 10-year support lifecycle

Демек от 2021 до 2031 ще се грижат уж всичко да е наред. Дали ще така –ще видим.
Та е за това и се напънах да се занимавам с това.

Сря Юли 17, 2024 8:16 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 7 мнения ]