|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 5:44 pm
| Автор |
Съобщение |
|
emilvtc
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Фев 06, 2007 8:44 pm Мнения: 3175 Местоположение: Пловдив
|
 Re: Новини от страната
Очаквам да се стигне до премахването по естествен път на управляващите ни малцинства. ДПС да заеме местото си на малка партия, каквато всъщност е. Същото се отнася и за герб. Т..е. да заемат по-скромно место на политическата и финансова "трапеза", което да доведе до нови игреачи и "разджуркване", за да може да се появи и да изплува нещо "по-читаво" на хоризонта.
Всъщост не знам. Всичко това е много далече от квалификацията ми, но бездействието няма да доведе то нищо положително за "давещите се".
Ако управляващите не бяха преяли с власт и не се бяха окекали след това - мисля, че нямаше да има почва за появата на копейкиновци и марковци.
|
| Пон Юни 10, 2024 3:21 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
Значи предлагаш да ъпгрейтнем фърмуера на калпаво проектиран хардуер, за да решим проблемите.
|
| Пон Юни 10, 2024 3:43 pm |
|
 |
|
HCL
|
Има ли нещо като онлайн партиен барометър, където отговаряш на 30-40 въпроса и спрямо отговорите и публикувани партийни линии виждаш с кои партии и до каква степен ти съвпадат възгледите или не?
|
| Пон Юни 10, 2024 4:01 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Емо, да ти задам един риторичен въпрос - знаеш ли защо трябва да има тайна на вота? И те ти моя отговор - за да не може да проследиш дали гласът ти е правилно преброен и не е подменен или премахнат. Така се отварят всякакви варианти за изборни манипулации. А там това, че щели да те преследват ако всеки може да види за кого си гласувал - това означава, че всъщност не живееш в правова държава и няма кой знае какво значение за кого гласуваш. Т.е. едно теоретично решение да се оправят нещата би било създаване на правова държава в която не би те било страх да си излезеш пред всички с името и вота. Само, че тая няма да я бъде никогаш докато сегашното статукво трябва да го свърши - просто не е в техен интерес ...
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Пон Юни 10, 2024 4:32 pm |
|
 |
|
Edesign
|
И все пак съм оптимист и си мисля че манипулирането не е толкова брутално. Да в деня на изборите човек ако се разходи в населените места около София ще види че се пазарува в хранителните стоки яко и прави впечатление. Лесно можеш да разпиташ местните пиандета кой плаща сметката в магазина и колко е тарифата. Но все пак според мен така пипат няколко процента не генерално нещата. Това което може да ни измъкне е точно както emilvtc написа да се гласува за да може да се джурка върхушката. Чудя се на акъла на тия които отидоха да гласуват с идеята "Не подкрепям никого" - този глас е абсолютно безмислен защото и 40% да е не променя разпределението. Просто трябва да се гласува за някой - независимо колко е малък.....
|
| Пон Юни 10, 2024 4:59 pm |
|
 |
|
Desert Leo
|
И после пак ще наблюдаваме "златни пръстчета".
|
| Пон Юни 10, 2024 5:03 pm |
|
 |
|
Edesign
|
Каквито ще но това е единствената ни опция ..... иначе само идиот прави едно и също и очаква различен резултат .... Това вече го играем 35 години, едно и също....
|
| Пон Юни 10, 2024 5:18 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Аз вчера бях за "гъби"... Проста така се случи, не беше умишлено. Но принципно съвпада с теорията ми, че ходенето до урните е упражнение за краката. Няма лошо да се гласува, въпросът е, че ако с това се изчерпва всичко значи правим демокрация с краката си.
|
| Пон Юни 10, 2024 5:19 pm |
|
 |
|
Desert Leo
|
Аз не можах да гласувам, защото никой не ме потърси за да си плати таксата за наема на гласа ми. Купуването и продаването на гласове е престъпление! 
|
| Пон Юни 10, 2024 5:25 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Щеше да е добре ако има...
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Пон Юни 10, 2024 5:29 pm |
|
 |
|
Pif
|
Ако от гласуването зависеше нещо - отдавна щеше да е забранено. Няма никакво значение кой как гласува. Има значение кой брои. Един глас на едро беше 300-500 лв за тези избори. Сумати народ се сдоби с коли за по 100-200к. От тея с дебелите вратлета. Продължавате да мислите в кутията а не извън нея. Кокошките колкото и да куткудякат те са в курника и имат 1 цел - да дават яйца и месо. Няма за кого да се гласува защото не се допускат случайни и неконтролирани субекти до изборната система. Собственниците са по-умни от нас, имат много повече пари от нас, те пишат правилата на играта и ако нещо започне да им мъти водата - сменят правилата. Ако ще става по честният начин (въпреки, че те играят нечестно) трябва да се въведе електронно гласуване като в естония. Тогава има шанс да влезе и някой случаен и неконтролиран. А от вътре лесно може да се пробие. След 5-10 години ще се види минимална промяна. Единственният работещ начин е с паветата. Те умно се преместиха в друга сграда която има тунели и могат да избягат я към бояна, я към НДК но едно пренареждане на жълтите павета в посока към входа на народното събрание ще им подейства леко възпитателно. Просто отдавна не се е случвало и се самозабравиха. Не само тея там а и тея дето ги управляват.
|
| Пон Юни 10, 2024 5:34 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Ние определяме колко и какво зависи от изборите. Но не на самите избори, а през останалите дни. За съжаление ние меко казано нямаме традиция да държим отговорни политиците. На всички избори перифразирам Алеко, че който и да изберем той и да не е магаре ще стане такова. Също така обичах да казвам, че англичаните дори и магаре да си изберат то ще върви по пътя. Вече не съм толкова сигурен за ингилизите обаче.
|
| Пон Юни 10, 2024 5:45 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30685 Местоположение: София
|
Ами ....само с избори не става, дори да има активност и хората да не гласуват като уфси пак не е достатъчно. Но като цяло демокрацията е умряла работа в тоя и вид.
|
| Пон Юни 10, 2024 6:04 pm |
|
 |
|
HCL
|
Не е трудно да се направи. Сядат няколко кадърни студента, съставят списък с релевантни въпроси и ги дават на всяка партия за отговор. В Германия се практикува от десетилетия. Резултатите понякога са интересни. Тази година ме изкара консервативен национал-социалист, което аз лично не бих и предположил. Хубавото е, че дава база на човек да следи доколко партиите са верни на предизборните си обещания и дали си договарят приоритетите успешно в рамките на една коалиция. https://www.wahl-o-mat.de/europawahl202 ... n_app.html
|
| Пон Юни 10, 2024 6:30 pm |
|
 |
|
velio
|
Ако гласуваш - ами така си гласувал. Ако не гласуваш - ами да си гласувал.
Има ли вариант при който да не съм виновен АЗ за ситуацията, който създават политиците?
В тоя ред на мисли, за каква промяна иде реч, при положение че всички големи партии са се изредили за управляват, поне по два пъти до сега, и нито една не успя да привлече симпатиите на хората? Никой не бяга от хубавото... За кого да гласувам при това положение, след като всички варианти сме ги тествали вече?
|
| Пон Юни 10, 2024 7:08 pm |
|
|