|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 11:41 pm
Тема за бързи и тъпи въпроси
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
 Re: Тема за бързи и тъпи въпроси
за съжаление антената много задълбава във физиката и отказва категорично да работи ако нещо не и е на кеф  Има и по-къси, но дебелички, има и малко по-малки май но въпроса е какво усилване търсиш. п.с. като това да речем : https://www.amazon.com/Geekstory-915MHz ... B0BXWX9DF4
|
| Сря Май 22, 2024 4:54 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Има доста по-малки. Познат прави модули за Лора. Когато започваше беше събрал куп мостри. По думите му - скъпи и недобре направени. Накрая си седна на трибуквието, изчете литературата по въпроса, поумува, посмята, направи някакви мостри и експерименти, и сега ползва антени изработени по негов дизайн. По думите му който видел антената започвал да обяснява, че такава антена не можело да е ефективна. А практиката показва че можело...
|
| Сря Май 22, 2024 6:34 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
Вертикалния елемент на граунд плейн антена за 868 MHz е дълъг около 80 мм. Тази 17 сантиметрова пластмаса най-вероятно е направена за да побере и антени на 433 MHz.
|
| Чет Май 23, 2024 9:39 am |
|
 |
|
maiden
|
Ами.. търся да получа по-голямо разстояние от колкото тези стикери залепени в кутията  . твоя линк изглежда интересен. Ще взема да пробвам ps: флекс антените сега видях са 0.8 dbi значи с твоя линк е 2 dbi, значи би трябвало да е двойно. Те пък не се чупят тези антени, което е криво..
|
| Нед Май 26, 2024 6:04 pm |
|
 |
|
maiden
|
Колеги, дайте идея как да запиша бин файл ардуино буутлоадър в самд процесор. Разполагам с st link v3 и пик кит 5. Извел съм SWD на платката. Чета в интернет и виждам че не мога с тях директно да програмирам бин файл. Можело с jlink или ocd ама нямам такива железа при мен. Пробвах bin to hex конвертиране ама нищо не стана.
|
| Сря Юни 05, 2024 12:13 pm |
|
 |
|
syscop
|
_________________ Определянето стойността на дадена величина се нарича ИЗМЕРВАНЕ! Опонентът се оборва с ФАКТИ, а не с ЕПИТЕТИ!
|
| Сря Юни 05, 2024 1:48 pm |
|
 |
|
maiden
|
аа мерси, значи с друга ардуино платка я ползвам като програматор. Не се сетих.
|
| Сря Юни 05, 2024 1:56 pm |
|
 |
|
maiden
|
пфф продължавам с тъпите въпроси, че нещо не ми е ясно. Мъча се да пусна бутлоадъра на самд11 и да може да зареждам скечовете директно, защото сега компилирам в Ардуино и програмирам през пик кит5 в Мплаб Х. Тази опция на снимката не би ли трябвало като е активирана това да става? Пробвах го и като дам зареди скеч ми изписва не намерено устройство. А иначе cdc си се вижда и си бачка.
Или трябва преди това да съм програмирал вече някакъв друг бутлоадър? В гитхъб говорят за някакъв самба буутлоадър, може би този самба буутлоадър се програмира първо и после качвам моя хекс с активирана тази опция за 4к буутлоадър?
|
| Сря Юни 05, 2024 5:01 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
- Докторе сънувам кошмар постоянно -изправен съм пред врата и бутам, бутам а тя не се отваря.. Доктора пита : добре де нещо пише ли на вратата, прочиташ ли нещо? - Ами да докторе, не знам дали има значение, ама пише "дръпни"  И те така  Единият начин е да пробваш примери от гитхъба без да четеш, другият начин е да четеш и после да пробваш...
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Сря Юни 05, 2024 6:18 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Да си припомним, на стъклената врата в магазина надписите означават:
Бутни = Бутни! интуБ = Дръпни!
|
| Сря Юни 05, 2024 6:31 pm |
|
 |
|
maiden
|
Да, може би тъпо зададох въпроса. Въпроса ми не е гитхъб проект работи ли или не. А да си обясня логиката на Ардуино. До сега не съм имал досег с програмиране, може би IAR много отдавна. Буутлоадър разбирам какво е, дори за стм32 навремето използвах dfu.
Въпроса ми е генерален - значи тук преди Бутлоадъра на Ардуино, аз записвам друг бутлоадър, който да извика бутлоадъра на Ардуино? Защото горната снимка с активиран бутлоадър и записан хекс в самд11, единствено е активно vcp/cdc а не е видимо в Ардуино средата.
|
| Сря Юни 05, 2024 6:57 pm |
|
 |
|
stewie
Ранг: Популярен
Регистриран на: Сря Фев 20, 2013 5:18 pm Мнения: 381 Местоположение: България
|
Ще работи ли тази схема за дигитален вход? Транзисторът е PUMD3. Защитата не е показана, ще сложа TVS.
|
| Съб Юни 15, 2024 2:16 pm |
|
 |
|
Bai Ui
|
_________________ “Intelligence is the ability to adapt to change.” Stephen Hawking
|
| Нед Юни 16, 2024 12:05 am |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Имасинарочни чипове за цифров вход,изход и комбинирани.... Виж на аналог дивайсис на сайта.
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Нед Юни 16, 2024 10:47 am |
|
 |
|
Bai Ui
|
Явно човека не иска да използва специализирани ИС и в някои индустрии също се работи само с основни електронни компоненти за да се осигури многогодишна подръжка без опасност от obsolescence. Лично аз не бих избрал такова решение по ред причини, най-лесният начин за тригер на Шмит е с операционен усилвател или компаратор:
_________________ “Intelligence is the ability to adapt to change.” Stephen Hawking
|
| Нед Юни 16, 2024 11:19 am |
|
|