|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 7:08 pm
| Автор |
Съобщение |
|
Desert Leo
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
 Re: Новини от страната
Ядрена война няма да има. Руските бойни глави отдавна са се разпаднали. 
|
| Сря Юни 05, 2024 1:27 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Всъщност има един малко известен факт, казвам факт щото е официално разсекретен, а не конспирация. Става дума за военната доктрина на САЩ още от 50-60-те. И тя е, че в случай на ядрена война, най-вероятно те ще бъдат атакувани и ще имат много жертви, но някаква част от населението им ще оцелее (евентуално). Та след края на такава война, те са си преценили че би било огромна загуба за тях, ако загубят и позицията си на водеща нация. Казано простичко, доктрината им е такава, че без значение кой и откъде ги атакува, те ще се погрижат да не остане друга значително по-многобройна или по-леко засегната нация на света. Говори се, че всички президенти от Кенеди поне до Рейгън не са били особено съгласни с идеята, че трябва да унищожат целия свят а не само противника. Но това май само за Кенеди е доказано документално. Както и да е, въпросът е дали сега действащата доктрина е по-различна. Но честно казано нямам надежди, щото няма причини да е. Съответно тия които оцелеят много вероятно да им се наложи да се преселят, обаче не към някоя неутрална или не-ядрена държава....
|
| Сря Юни 05, 2024 1:34 pm |
|
 |
|
Pif
|
Ок. Мотивирахте ме. Започвам. Някой срещал ли е това схемно решение с трептящ кръг да се мери енергията на импулс ?
|
| Сря Юни 05, 2024 1:53 pm |
|
 |
|
petko_sz
Ранг: Напреднал
|
 |  |  |  | miro_atc написа: Всъщност има един малко известен факт, казвам факт щото е официално разсекретен, а не конспирация. Става дума за военната доктрина на САЩ още от 50-60-те. И тя е, че в случай на ядрена война, най-вероятно те ще бъдат атакувани и ще имат много жертви, но някаква част от населението им ще оцелее (евентуално). Та след края на такава война, те са си преценили че би било огромна загуба за тях, ако загубят и позицията си на водеща нация. Казано простичко, доктрината им е такава, че без значение кой и откъде ги атакува, те ще се погрижат да не остане друга значително по-многобройна или по-леко засегната нация на света. Говори се, че всички президенти от Кенеди поне до Рейгън не са били особено съгласни с идеята, че трябва да унищожат целия свят а не само противника. Но това май само за Кенеди е доказано документално. Както и да е, въпросът е дали сега действащата доктрина е по-различна. Но честно казано нямам надежди, щото няма причини да е. Съответно тия които оцелеят много вероятно да им се наложи да се преселят, обаче не към някоя неутрална или не-ядрена държава.... |  |  |  |  |
Звучи достатъчно "Логично" (бих допълнил и "напълно в Американски Стил!") ... но технически погледнато (винаги като Техник - гледам на нещата и от чисто Техническа Гледна Точка!) - ще е трудно (дори не коментирам ,че е финансово неоправдано ) да се набомби цялата населена повърхност (да кажем Австралия или Гренландия) ... така ,че допускам ,че тая Доктрина има "пожелателен характер" ... щото ако започне тотална патаклама Ред/Човечност/Логика остават "понятия" от Миналото ... Аз искам да чуя Вашето Мнение по една лансирана от мен Идея - "бидейки към днешна дата - Америка единствената използвала ЯО срещу мирно население (Хирошима и Нагазаки в края в ВСВ) - и това БЕЗКРАЙНО СИЛНО уронващо престижа и името на Щатите ... допускам ,че НЕ БИХА ИМАЛИ НЕЩО ОСОБЕННО ПРОТИВ да се използва ограничен ядрен удар (примерен , няколко килотона , буквално колкото да "вдигне прахта") в пограничен раьон на конфликта !" Това би "реабилитирало" Американ Говърмънт като Единствен Евил , използвал ЯО ... Друга дълга Тема е ,че за мен Европа е "банда без команда" и едва ли някой ефективно би "задействал" прословутият член 5 ... ... ценя Вашето мнение ...
_________________ Първата жертва на войната пада ... Истината !
|
| Сря Юни 05, 2024 3:27 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
идеята ти куца и от към факти и от към логика Първо, САЩ никога не са имали някакви угризения. Второ, причините да се използват бомби са слабо известни, също както и фактологията на събитията. Много рядко се споменава кой точно е пуснал бомбите, на последното честване едва ли не обвиниха Путин. Ако все пак се споменават САЩ, то обикновено е в положителен смисъл. Тезата е, че бомбите са донесли мира и са спрели войната, демек едно много добро дело. Така че не смятам, че САЩ се срамуват от историята си. Евентуално биха приели друг инцидент (не говорим пълна война), само ако бъде направен от техен съюзник. Примерно Израел... Без всякакви съмнения ще защитят Израел и ще пускането на бомби ще се приеме като нещо нормално за добрите играчи. От друга страна ако Путин пусне бомбичка, това не само няма как да одобри. Меко казано няма да се опитват да го одобрят. Както и няма да тръгнат да се сравняват инцидентите. Точно обратното, тезата ще е че това е "друга работа", защото САЩ бомбите на САЩ са докарали мира, пък другите обратното... Така че не мисля, че САЩ биха искали някой друг да пуска бомби, особено неприятелски бомби. Няма причина. Дори "мирни" бомби също не са в техен интерес, защото славата им е, че те са изключителна нация. Демек те имат някои права, които нито една друга нация може да има.
|
| Сря Юни 05, 2024 5:50 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
САЩ са надменни но биха приели изпозлванеот на ядрено оръжие, дори съм склонен да мисля че биха приглътнали удар и по своя територия. НАТО е без значение, членовете са разединени по отношение на Русия и няма какво да ги обедени, затова кавото и да се случи то ще е от определени членове на НАТО като това се предполага, че в един момент трбява да активизира и другите, дали това ще стане не е ясно. В европа ядрен потенциал имат UK и Франция, дали обаче ще се жертват за да започнат нещо такова не е ясно. Изпозлването на територията на Украйна най-вероянто ще доведе до край на конфликта, и много вероятно поне европейските съюзници да си седнат на задниците. На САЩ не им дреме реално, всичко е политика, и това за тях би бил добър изход който има много ползи за тях. Ако с нещо таков ауспеят да вкарат европейските си съюзници в по-сериозен конфликт още по добре, ако не ще е добър повод да с епреклрати войната, няма да започнем трета световна война заради една украйна я, колкото и мила да ни е тя ... всичко което се случва е в тяхна полза. Сега има политици които са достатъчно глупави да си мислят че ядрена война е алтернатива, и ако решението е в техни ръце единственото което може да ни спаси е разумното мислене от страна на Путин или неговото премахване и замяната му с някой който е под контрола на САЩ ... но такива няма, запада а очевидноп вече и изтока / визирам източна европа/ явно не могат да проумеят нещо много просто, колкото и пари да наливат, каквото и да си говорят, това не променя фактите, Руснаците подкрепят Путин и по-скоро биха умрели гладни от колкото да преживеят втори Елцин,което е горе долу същото  Та руснаците не само подкрепят Путин, не мисля че който и да е прозападно ориентиран под контрола на САЩ ще се задържи твърде дълго на власт за да промени нещо.
|
| Сря Юни 05, 2024 6:48 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Нбабане, то ано започне , в рамките на няколкончаса ще е свършило... а до аржентина ще пътуваш с кораб някплкп свдмици, самолет не знам дали ще може да си букнеш... то и кораб едва ли..., та ако се притесняваш, пиши се доброволец за експедиция в Антарктида... там ще е добре...
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Сря Юни 05, 2024 6:54 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Аз ако се притеснявах винаги мога да си хвана самолета за Австралия. Любопитно ми е хората как се "подготвят" за предстоящите събития
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Сря Юни 05, 2024 7:20 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Допуснал си дребна грешка която коригирах:
|
| Сря Юни 05, 2024 8:15 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
По на юг по-добре, аз гравитирам около мексико, от там южна америка ми е пешеходен маршрут. Е при нещо подобно мексико ще стане опасно, но по добре да се пазиш от хора с пушки и мачете от колкото от нюкове, шансовете някак са по-добри.
п.с. Ицо, уви нещата много сериозно отиват на там, в германия днес на официално ниво се говори за подготовка за война с Русия, тука има купчина политици които си мислят, че в една ядрена война няма нищо лошо и страшно, в Европа също има няколко нации които на политическо ниво са готови на война ... мен ако питаш трябва чудо да стане за да се разминат нещата, твърде много идиоти са се насъбрали по високите етажи.
|
| Сря Юни 05, 2024 8:19 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Нали това е идеята на политиката - да се дърдори. Ако политиците правеха всичко за което говорят, ехеее... Това за бърборенето. За обещанията им дори няма да отварям дума. Иначе народът яко се е спекъл открай време. Когато нашите шитнаха някакви ракети на украиците, приятел притеснен ми обяснява: Ето, това е повод за война с рашките. Вече сме едва ли не във война. На въпроса ми на коя граница да очакваме руската армия и по какъв начин си представя тя да се озове там не можа да даде смислен отговор. Аз ще направя няколко станиолени шапки, и мисля с това да спра с приготовленията. 
|
| Сря Юни 05, 2024 8:37 pm |
|
 |
|
petko_sz
Ранг: Напреднал
|
 |  |  |  | miro_atc написа: идеята ти куца и от към факти и от към логика Първо, САЩ никога не са имали някакви угризения. Второ, причините да се използват бомби са слабо известни, също както и фактологията на събитията. Много рядко се споменава кой точно е пуснал бомбите, на последното честване едва ли не обвиниха Путин. Ако все пак се споменават САЩ, то обикновено е в положителен смисъл. Тезата е, че бомбите са донесли мира и са спрели войната, демек едно много добро дело. Така че не смятам, че САЩ се срамуват от историята си. Евентуално биха приели друг инцидент (не говорим пълна война), само ако бъде направен от техен съюзник. Примерно Израел... Без всякакви съмнения ще защитят Израел и ще пускането на бомби ще се приеме като нещо нормално за добрите играчи. От друга страна ако Путин пусне бомбичка, това не само няма как да одобри. Меко казано няма да се опитват да го одобрят. Както и няма да тръгнат да се сравняват инцидентите. Точно обратното, тезата ще е че това е "друга работа", защото САЩ бомбите на САЩ са докарали мира, пък другите обратното... Така че не мисля, че САЩ биха искали някой друг да пуска бомби, особено неприятелски бомби. Няма причина. Дори "мирни" бомби също не са в техен интерес, защото славата им е, че те са изключителна нация. Демек те имат някои права, които нито една друга нация може да има. |  |  |  |  |
Честно казано очаквах в тая насока да залитне темата и ... съм подготвен ... Конкретно мисля ,че се "спекулира" ,че Японците не знаят "кой е пуснал атома" Първо (и чисто хипотетично да предположим) ,че найстина живеят в мъгла и заблуда - ТОВА НЕ ПРОМЕНЯ ФАКТИТЕ ... Истината не може да бъде скрита . В оптималният / избраният момент - палачинката може да се обърне за 5 минути буквално - живеем във век на Глобални Комуникации! Определено Тежи/ Има вина и тя не може да се разтвори за три поколения ... И ако трябва да "разводним" темата (не подклаждам конспиративни Теории - твърде далеч сме от Страната на Изгряващото слънце ... и никой от нас реално не знае какво вирее под шапките на жълтурковците) - аз лично за себе си ДОПУСКАМ и теорията ,че Японците малко го играят на куцата лисица с тяхната подписана в Конституция - абсолютна немилитаристична политика !!! (векове изпълнени със самурай , шогуни и чест ... бам две бомби и ... стават по-ниски от тревата ... звучи ми като приказка с неочакван край) И второ - след "Ковид истерията" се саштисах колко много може да си идиотизира населението и КАК МОЖЕ ДА ПРЕГЛЪТНЕ всяка една лудост (ако бъде представена с подходящите "аргументи") ... И пак чисто технически погледнато - "Ако нещо не е Физически невъзможно да се случи - то рано или късно (просто е във функция на времето) ще се случи " - демек ако в момента разчитаме само на софтуерен стоп (приказки и закани) , а нямаме никаква реална представа дали И КАК действа хардуерният стоп *(както бях отбелязал в една скорошна тема , за джигитите по пътищата) - по-вероятно е да бъдем реален таргет (България е една много интересна "цел" - първо сме хем партньори на Алианса , хем огромна част от населението симпатизират на путин , хем сме Европейци ... ама малко от периферията ) Живеем в "ИНТЕРЕСТНО" време - дано да не само "минало бешело"  (Казано прозаично - ако в първо действие на стената виси пушка - то обезателно в края на представлението ще гръмне !)
_________________ Първата жертва на войната пада ... Истината !
|
| Сря Юни 05, 2024 9:32 pm |
|
 |
|
emilvtc
Регистриран на: Вто Фев 06, 2007 8:44 pm Мнения: 3175 Местоположение: Пловдив
|
А-ми трябва дърдоренето за война да престане, за да не се стигне до второто действие в спектакъла. Като за начало - трябва да видим какви са ни интересите и какво точно искаме, а след това да помислим и да решим как точно и с кой (ако е необходимо) да се опитаме да ги постигнем.
То е ясно, че пълно щастие няма, та ще трябва да правим избор между зло и по-малко зло, но то май винаги в човешката история е било така.
Като за начало трябва да се отървем от тези, които ни дърпат надолу. Преди 35 години уж ни откачиха от едните, но сега сме закачени за другите, на които в момента обслужваме интересите и които определено не са в наш интерес.
Нямам виждане все още за кой да се гласува. Има хора като д-р Петър Москов и Кузман Илиев които харесвам като начин на мислене, но мисля че момента особенно за евро изборите е такъв, че не бива да се губят гласове за хора и партии, които могат и да не съберат достатъчен брой гласоподаватели за да бъдат избрани и гласът на хората гласували за тях да се преразпредели към останалите, които ще бъдат избрани. Та в тази връзка много силно се колебая дали да рискувам да гласувам за някой от тях или да подкрепя партии имащи шанс да вкарат депутати в европарламента, които не са ми особено симпатични, но говорят против изперкалите според мен западни евро-"партньори". Имам в предвид Възраждане. Евроизборите са с много по-голяма тежест, защото предполагам, че на есен ще имаме нови парламентарни избори в БГ, докато евроизбори ще има пак след няколко години.
Относно БГ изборите - предполагам, че може би може да се поеме риска и да се гласува за малки симпатични партии, които може и да не влязат на тези избори, но предполагам, че ще имаме нов нов шанс за избор на изборите на есен.
Може и да изглеждам "като" идиот, но все още нямам идея за себе си за кой да гласувам.
Интересен ми е и друг един въпрос, на който нямам ясен отговор. Кузман Илиев е независим кандидат за евро изборите. Т.е. в листата му има само едно име. Какво следва ако всички хора в БГ гласуват за него? За да бъде избран му трябват определен брой гласове. Каккво става с гласовете в повече, които е събрал? Ще се преразпределят пропорционално към останалите парти ли? Ако е така, това означава да се "подкрепят" партиите от статуквото - като боко, свинчо, пуйчовци и кокорчовци, комунягите и друга подобна сволач. Някой има ли отговор на този въпрос?
|
| Чет Юни 06, 2024 10:16 am |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
Подготват почвата за доставка на германските ракети в Украйна. 
|
| Чет Юни 06, 2024 12:58 pm |
|
 |
|
emilvtc
Регистриран на: Вто Фев 06, 2007 8:44 pm Мнения: 3175 Местоположение: Пловдив
|
Ей, нищо не казвате за изборите, та в тази връзка да са Ви честити победителите ....
Отново срамно ниска избирателна активност.
ДПС - 2-ра политическа сила - даже преди ПП-ДБ.
|
| Пон Юни 10, 2024 9:58 am |
|
|