|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 7:13 am
Относително евтини осцилоскопи
| Автор |
Съобщение |
|
Grubi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12095 Местоположение: Гьотеборг
|
 Re: Относително евтини осцилоскопи
Да, взеха изведнъж да се продават - така че не ми остава време за списъка  UPS е новото ми любимо място.
|
| Вто Юни 04, 2024 10:44 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Абе май UPS са доста по-добре от Федекс, ама аз все още съм с Федекс, навици.
|
| Вто Юни 04, 2024 6:34 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12095 Местоположение: Гьотеборг
|
при мен чисто физически е по-близко. имаше конфузна ситуация - не можах да си направя онлайн документите, и сам си писах фактурата, както използвах и стандартната им бланка - направо изпаднаха в шок. 30 мин зверене в монитора. а онлайн не стана защото нямах нужната карта, а paypal-a им заби. после - изпращане на 15кг до Минесота бяха под 70 пари, нещо нечувано за Европа...чак те се замислиха и после със засртаховки и т.н. станаха 100 пари, пак безумно евтино за седмица доставка. UPS не доставят в Китай, само Хонг Конг...или аз така видях. Предполагам Федек са същите. DHL не би трябвало да имат проблем.
проблемът с тия хубавци е, че при внос понякога пращат фактура за митата след месец или повече, и ако забравиш могат да ти начислят лихви.
|
| Сря Юни 05, 2024 9:26 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Ами тук много от хората с които работя казват че UPS са много по добре от Федекс, най-0вече като сървис. Не мога да кажа, с UPS изпращам само ако ми пратят етикет за тях, т.е. просто лепя и дропвам. Не помня защо ама не си направих акаунт. От както се помня изпозлваме федекс, може би защото федекс имат много офиси а тия на UPS и да ги има не са много видни. С федекс имам проблеми, миналата година ми изгубиха няколко пратки, едната конкретно беше голямо дърво, 4 прототипа или 6 ли да бяха, и то не само платки, кутии, кабели еидн куп неща, покриха ми само стойността на компонентите и то след доста разправии, не искаха да покрият стойността на която продавам, т.е. куриери, труд , време ей така за нищо, и това при условие че съм обявил цена и исках застраховка за цялата сума. Отделно не мога да пращам онлайн, т.е не мога да генерирам етикет, няколко пъти говорих със съпорта ефект никакъв, вече и не опитвам. С UPS мисля ако пращаш от акаунт дори и при по-малко активност може да получиш доста добри цени, при федекс има ралзика ама нищо фрапантно, в смисъл цената която ебей дава със федекс няма нищо общо с това което на мен ми дават от федекс с намаленията им. DHL ... Мърфи сигурно им е мажоритарен акционер, ако щеш вярвай, колкото пъти съм имал спешен проект, толкова пъти пратката се губи или бави по седмица две, а ако поръчвам някоя глупост идва 2-3 дена по-рано  В нашия щат DHL е умряла работа, последната изгубена пратка я тракирам до Инди, тя не е стигнала в Инди обаче, напуснала е Синсинати. Понеже ми беше ,много важна ходих да си я търся в DHL, обиколих всички локации в Инди, няма я, най-нкарая една как ми каза ами да, тя е сканирана че е за разнос в Инди, но всъшност това е станало докато е била в Синсинати ... питах я да хдоя ли да си я търся там, каза че няма смисъл, така ги крадяли, т.е. хванали са цаката да сканират от името на друг офис, пратката си сменя локацията и вече не я търсят при тях, и те си я прибират. Иначе DHL последния път ме изненадха, получввам SMS дължите еди колко си пари мита, докато не платите няма да доставим, и в следвщяи момент получавам съобщение пратката е доставена. Мен ме нямаше по това време, но девойчето което разхожда кучето каза че е прибрала пратка от DHL, и наиситна беше доставена. След оше седмица получих писъмце с което ме молят да си платя.... уж можело онлайн, така и не се оправих онлайн, накрая им написах чек, не съм проверявал дали са го осребрили.
|
| Сря Юни 05, 2024 10:08 am |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Да вметна, че и на моя остров като че ли UPCса по адекватни... в смисъл ако те няма, минават на слвдващия ден и така 3-4 пъти докато ти доставят нещата. и чак после ако все те няма ги оставят в някво депо. ДХЛ, отдруга страна ако не е по спешна препоръчана пратка, обичат да си партнират с местните пощи, което е много тъпо...
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Чет Юни 06, 2024 11:04 pm |
|
 |
|
Grubi
|
Agilent сондата - продадена Agilent 2.4mm калибровъчен кит - продаден Agilent измерител на мощност със сензори - продаден
|
| Съб Юни 08, 2024 11:27 am |
|
 |
|
Grubi
|
Бондера - продаден.
|
| Чет Юни 13, 2024 8:05 pm |
|
 |
|
Grubi
|
Ако някой има интерес, всички са в оригиналните си кутии
HP54006A 6GHz resistive divider probe kit - box HP54114 2GS/s Test set - box HP Accessory kit Model No 15550C - box
|
| Съб Юни 15, 2024 7:08 am |
|
 |
|
Grubi
|
HP3245A universal source 1-2 броя. Цена - на лични. Няма да пиша цени вече, по-лесно е 
|
| Съб Юни 15, 2024 10:39 am |
|
 |
|
Grubi
|
Нов индустриален суич EKI-7626C / Advantech Старо като модел, но на някой може да му върши работа https://www.advantech.com/en-eu/support ... d=1-2CM2FX
|
| Съб Юни 29, 2024 4:10 pm |
|
 |
|
Grubi
|
Диференциална сонда LeCroy ADP-305 - 1бр. в съоветната чанта. DC-100MHz, 1000V CATIII to GND, 1400Vp-p between inputs. Ако имате интерес на лични.
|
| Нед Юли 07, 2024 7:16 pm |
|
 |
|
Grubi
|
|
| Вто Юли 09, 2024 10:29 am |
|
 |
|
Grubi
|
Вече не е - работи само с Waverunner и LC серии, за който се интересува.
|
| Вто Юли 09, 2024 11:41 pm |
|
 |
|
Grubi
|
Използвани лентови филтри 433.92МHz https://se.rs-online.com/web/p/rf-adapt ... -kV-G1BD6I9 броя - 500лв. с включена доставка и гаранция 2 седмици.
|
| Пет Сеп 13, 2024 11:32 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Чет Ное 21, 2024 8:38 pm |
|
|