Отговори на тема  [ 16117 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 1037, 1038, 1039, 1040, 1041, 1042, 1043 ... 1075  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Новини от страната
В София не съм бил от 2 години, но ако говориш за комплекса преди Лозен там няма и 1 лв инвестиция от БГ, това е инвестиция на Линден парите са от Германия, Линден си го инвестират, менажират и продават. Ако има нещо друго не съм го виждал, но за това ти гарантирам.
Иначе аз не казвам, че не се краде и злоупотребява, но много неща се преувеличават, хората си представят неща
които не се случват точно както си ги представят.
Как да е, просто ми се стори че говори неща от типа ЕЖК и прави сметки точно както служителите ни правят сметки на печалбата без идея да си имат от нещата ...

Чет Май 16, 2024 7:34 am
Профил

Нямам никаква идея кои са линден и какъв им е бизнеса. Нито от къде ти е информацията. Моята е от няколко места като този който е фиктивният собственник е собственник и на сградата в която година и половина работих. Всеки ден се разминавах със счетоводителките и един от солташаците му. Та за този комплекс парите са от Хемус - проверено на 100%. За парите от здравната каса информацията ми също е вътрешна от хора участващи пряко или косвенно в схемите.
Едно е фирма друго е държавата. Фирмата взима пари ако клиентите и дадът. Държавата взима парите на сила и ги разпределя по интереси. За съжаление не по интересите на народа а по интересите на тези дето са отгоре. Фирмата иска да е на печалба и затова се опитва да има повече приходи и по-малко разходи. С държавата е на обратно.

Чет Май 16, 2024 7:58 am
Профил

От там че знам кой строи и кой плаща, информацията много лесно може да се провери, няма фиктивен собственик. Фирмата се казва Линднер Имобилен Мениджмънт, ако говориш за резиденшъл парк лозен. Инвестицията е изцяло от Германия, и още преди да фо построят всичко беше разпродадено. Работил съм с тях по различни проекти, 2019-та имахме разговор, каква отстъпка давате за 3 къщи, отговор никакв. 2 часа разтягах,е локуми, накрая и казаха разпродадени сме на 90% тия къщи които виждаш са единствените свободни от тоя тип, и имаше още няколко по-куци, от германия са ни забранили да правим отстъпки .... та, аз да ти кажа няма фиктивни собственици. Фирмата е на 60 години, сериозен играч в тоя бизнес не само в Германия. Та за тоя проект парите са си по бели от бял лист хартия. Там от край време има едно ....намесване на Плевнелиев зарди това че работи с тях когато строиха бизнес парка в младост, но то и аз съм работил за фирми на свинята, това не ме прави нито негов човек нито подставено лице.

Чет Май 16, 2024 8:11 am
Профил

Интересно интервю по икономически теми с Кузман Илиев.
Какво не си чувал за парите с Кузман Илиев

Чет Май 16, 2024 8:37 am
Профил

Леко по леко всичко ще си признаеш ;)
Това, че формално са успели да скрият парите зад някоя сериозна фирма не ги прави бели пари.
И аз съм чувал, че всичко е разпродадено но май е част от схемата за препиране на парите. Рано или късно ще излезе на яве. Тези схеми не могат да продължават вечено.

Чет Май 16, 2024 8:39 am
Профил

Не знам защо навсякъде се виждат схеми ? Всичко е разпродадено, не е слух, и не е само там, има доста по-съмнителни инвестиции които също са разпродадени. Един от проблемите ни в БГ е че виждаме и търсим схеми навсякъде, т.е. обичаме да гледаме в чуждите панички вместо в своите и да преписва всеки успех на схема, кражба, връзки ...отдавна не е така, но както и да е ....иначе всичко признавам, не само че сме били подизпълнител на фирма на свинята, ами успяхме и парите да си вземем което може да мине за 8-мото чудо на света ...не го познавам, не ми е роднина, бих го изял за коледа ....но много хора в бранша си мислят че сме негови хора, че сме в някакви схеми, че сме подставени ....нали знаеш за сестрата ..:)

Чет Май 16, 2024 9:02 am
Профил
Аватар

Я виж ти, можело значи

https://m.dnevnik.bg/bulgaria/2024/05/2 ... kuvani_ot/

Пък работодателите били недоволни - ами ще внимават кой наемат, има тестове и ачини да се разбере кой е читав и спазва правилата, и кой си мисли че може да кара как му дойде.

Съб Май 25, 2024 9:25 am
Профил
Аватар

Grubi написа:
Я виж ти, можело значи

https://m.dnevnik.bg/bulgaria/2024/05/2 ... vani_ot/...

Не се знае. Някоя от институциите бучеше, че нещата с конфискацията не били изчистени законодателно.
Та ако е така, да видим на колко собственици на конфискувани автомобили ще се платят (ще платим) компенсации.

Съб Май 25, 2024 9:35 am
Профил

Конфискацията е противоконституционна, точка по въпроса. Не може закон да отменя друг закон, още повече конституцията. Могат да определят глоба в размера на управляваното МПС и това може да мине за законно, и тогава ако не се плати глобата да се мине по законния ред, запор на сметки, имущество съдия изпълнител ....
Днес КАТ конфискуват автомобили, утре мобилните оператори ще конфискуват телефона ти, а в другия ден енергото апартамента ти защото не си си платил сметката за ток .. ако това ви дава повод за радост ... според мен трябва да е много притеснително за всички.

Съб Май 25, 2024 10:19 am
Профил
Аватар

Не ми дава повод за радост, но няма друг начин да ги спрат пиещите и друсащите се и тези които си мислят че могат да правят всичко.Да не би при в Щатско или други държави да не ги конфискуват? Полицейски паркинги, частни изпълнители и т.н.?
Или само в БГ си правим както искаме?

Съб Май 25, 2024 1:55 pm
Профил

ToHu написа:
...Днес КАТ конфискуват автомобили, утре мобилните оператори ще конфискуват телефона ти, а в другия ден енергото апартамента ти защото не си си платил сметката за ток .. ако това ви дава повод за радост ... според мен трябва да е много притеснително за всички.

С мобилен телефон едва ли можеш да убиеш някого, колкото и да си наквасен. Със сметката за ток също. За мен мерките са "меки". Когато хванат някой "намокрен" или "напушен" управляващ превозно средство освен конфискацията на автомобила трябва да отговаря за опит за умишлено убийство или, ако е успял да утрепе някой(и) - за умишлено убийство.

Съб Май 25, 2024 2:34 pm
Профил
Аватар

@syscop - абсолютно подкрепям. Тия индивиди трябва да се научат, че това е криминално деяние.
Работодателите на такива също - не можеш да го знаеш че пие или се друса, и да му разрешаваш да кара. Виж ако го тестваш всеки ден и имал някакъв контрол, плюс солидна глоба като клауза в договора...може и да се отървеш. Така може и да си вържеш гащите със застраховатена компания, която да ти покрия конфискацията. Те после да си гонят пияницата... Ааа...да не забравяме телефонджийчетата, които си гледат телефона вместо пътя.

Хванат ли те 3 пъти и вече си осакатил или почернил някой - книжката доживот, и да се возиш с градски транспорт. Следващият живот ще се научиш...

А ония с телефонните измами също.

Съб Май 25, 2024 4:04 pm
Профил

Нарушаването на основни права с цел превенция на каквото и да било, е стъпка в посока загуба на каквито и да е права. Също така мярката е много спорна. Една част от тия карат каруци дето не струват и 2000 лв, дори и за собствениците им не е чак такава драма. За ония със скъпите, ами те пари имат, ще си купят нова, а още по-лесно вместо да излязат с мерджана за 200 хил, ще си имат един за 50л пак мерджан, пак лъскав ама за без пари дет се вика ...
Какъв е смисъла от това ? Защо просто не определят глоба от 50 хил ? Или айде да не е твърда а какво нейде на север, пропорционална на доходите .... или затвор, 6 месеца, 1 година, 5 години .... А по отношение на бизнеса е още по-неоправдано. Как контролираш служителите че не са пили, слагаш дрегер да не може да запали ..и каква гаранция че няма да духне някой друг ...а ако е дрогиран ....това е трансфер на отговорност и контрол от държавата към някой друг, вменяване на задължения които са непосилни. т.е. държавата не знае и не може да се оправи с тоя проблем, затова го првхвърля на бизнеса .... и налрая кой ще страда от всички това замислял ли си се, аз ще ти кажа обикновеният човечец.
Да дадеш кола на служител и да го оставиш да я ползва и за лични цели, е нещо което не струва почти нищо за бизнеса ако служителя трябва да има кола за да изпълнява задълженията си. В същото време за служителя това е голям плюс, защото практически разполага с лична кола без да е дал стотинка за нея, в много случаи дори и горивото му покриват. Да ама аз като знам, че ако го хванат пил ще ми конфискуват колата просто няма да му я оставя за лично ползване, ще гледам да минимизирам риска.
И накрая какъв е ефвкта ....никакъв, защо .... защото никой не се сеща, че тия дето правят золумите са пияни до козирката, в това състояние не им пука каква ще е глобата, не им пука какво ще е последствието, не мислят че някой ще ги спре, и се имат за безсмъртни ....и ти очакваш такъв човек да му пука че евентуално ще му конфискуват колата ? Знаеш ли колко хора познавам, които излизат без кола щото щели да пият, и като ударят 3-4 отиват до тях да вземат колата защото им хрумнало да ходят някъде и нямало цяла вечер да плащат на таксита ....
Та ето това е пример как сами си слагате въжето на шията ...сами си давате правата и свободите, типичен пример как се манипулира днешното общество.

Съб Май 25, 2024 7:25 pm
Профил

Права и свободи нямаме. Държавата е частна собственност. Обществото е разделено на 2 части - роби и робовладелци. И целия проблем идва от това, че робите искат да са роби и да се кланят на робовладелците с цел тяхната милост и току виж капнала някоя пара. А ако случайно роб се докопа до власт - става ужас.
Държавата (това сме ние) няма капацитета да се справи с пияниците и с джигитите. А и няма желание. Говорих с един бивш шеф на КАТ дето е написал фиш на министъра и оня на следващия ден го уволнил. Той каза, че в държавата има 25000 джигита дето карат опасно и ги знаят поименно. Просто държавата няма административния потенциал да се справи с нарушителите. Според мене са много по-опасни агресивните шофьори отколкото пияните и дрогираните. Тях от далеч ги виждаш, че са неадекватни и се пазиш като от блондинка. Е, има и случаи дето засилват с 200 и нямаш шанс - но пиян и богат с мерцедес е по-рядко от пиян и беден с трошка. То и първите правят повече золуми. Но като цяло убитите от пияни са 1-2-3% от всички убити на пътя. Но пък е лесно и доходно.
Спорна е мярката. Като цяло има дисциплиниращ ефект поне за половината дето ще седнат пияни. Аз лично съм ЗА. А бизнеса - да се оправя. Никой на никой не е длъжен с нищо.

Съб Май 25, 2024 7:36 pm
Профил
Аватар

Ще ти кажа какъв е ефекта - първо ще му вземат колата, после ще го уволнят и накрая може да го глобят и дори да потърка нара зад решетките (там може да попадне на хора). Освен това ако работодателя има документирани нарушения и не е направил нищо, ще глобят и него. Така ще им държи влага на всички по-веригата. Липсва един елемент още - да го пратят в моргата да чисти масите или да помага в някоя ортопедия...

Никакви права не се ограничават тук - това е начин да те накарат да си спазваш задълженията, за да си упражняваш правата. Нямаш права ако си нарушил правилника грубо (няколко пъти) и други хора (невинни) страдат заради твоите мераци и страсти. Правиш се на ударен - ами носиш си последствията и всички около тебе, също.

Има едни закони в Швейцария и май Финландия/Норвегия - колкото ти е дохода, толкова повече. Та като взимаш един милион - да ти вземат 2/3, да видим дали няма да заболи.

Съб Май 25, 2024 7:39 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16117 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 1037, 1038, 1039, 1040, 1041, 1042, 1043 ... 1075  Следваща