Отговори на тема  [ 32 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Диагностика за VOLVO 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Диагностика за VOLVO
ToHu написа:
колкото повече си карам камионо, толкова повече ми харесва, отоплението малко бавно сгрява, ама не е чудно, тоя 6 л двигател до де сгрее ...

какъв камион взе?
Може да си споменал ама аз съм проспал.

Пет Дек 15, 2023 5:36 am
Профил

Шеви, 2500 , то голям избор от нормални неща няма, поне при нас няма. За тоя ходих на майната си почти до Чикаго. като цяло Шеви имат най-много камиони, но примерно от 2500 имат основно базови модели, и някой друг супер наточен дето отива 90 и нагоре. Форд нямат нищо освен най-скъпите им версии, същото с РАМ, о то това което имат са по 1-2 камиона в дилършип и ми обеснявват как едв али не на опашка чакат за тях и се продават над стикер цена, естествено директно им казвам да го духат. В някакъв дилър на RAM май беше, не иска да ми дава оферта, 30 мин се разправяме накрая ми обърна монитораи ми показа оферта, викам добре разпечатай, мне не може .... ще питал мениджъра, след малко идва, ами мениджъра иска да говорите. Отидох аз и от вратата, ние тук оферти не правим, ако искаш да купуваш сядай и оформяме документите ... е тоя вече го псувах до 9-то коляно, само да беше опитал да отговори и сигурно щяха да ме пишат в сводката ... в Шеви ... малко по-отзивчиви, дилършип на Пенски. Човека и оферти прави, и проверява къде какво има, какво може да се изтъргува но не намери нищо. Показа ми няколко като моя но в Канада, пътували вече 3-ти месец, никой не знаел кога ще се получат :)
Имам достъп до няколко дилърски сайта, влязах, разрових какво има в щата и излезе тоя на майната си на север, и да ти кажа, ако купувам друг на шевролет пак ще отида там, нищо че е далеч. Хората отзивчиви, първо се съгласиха да ни чакат. Второ аз нали от скоро съм резидент няма кредитна история а и не си давам зор да трупам, и съответно редовно ме режат за кредити, докато стигнем там бяха уредили и банка за лизинга. И продавача, и тоя с кредитите стояха докато не се оформят всички документи, изчаках да си активимра тъпните .... абе съвсем приличен сървис какъвто едно време имаше в почти всеки дилършип. В момента не знам какво им е станало, това само при нас в Инди ли е ... изроди някакви.
То и минлаата година с колата на щерката пак така, аз и бях харесал Инфинити, някакъв арабин тарикат, дава ми оферта, той имал клиенти за колата ... след семдица или две отиваме да гледаме пак, с нея ли бях не помня вече, но аз вече бях проверил по вина и виждам че това стои от няколко месеца при тях. Давам му офертата за Акюра и му казвам да мачне, аа не можело то , той за тая кола имал клиенти нямало да свали нищо .. питам тия от преди 2 седмици ли, седя пъшка, щял да говори с меринджея, гледам аз че смао се мотка, и идва след 10 мин, оговорил супер отстъпка, не помня колко беше ама нищо съществено, в това вереме с епояви жената и каза че не го харесва и до там, взехме акюрата от Ed Martin май беше, и да ти кажа и там доста учтиви бяха, но някои са идиоти от всякъде. Тогава обикалях къде ли не, то небеш ауди, bmw, mercedes ... и повечето гледат едно криво ...

Пет Дек 15, 2023 7:56 am
Профил

Това поведение на дилрите е остатък от кромида- нали се намали производството а уж се повишило търсенето....
Ама сега не липсват чипове и няма пречки ... но се правят на ударени и гледат да товарят хората.
Отделно народа обедня с инфлацията и вече не се натиска толкова да купува нова кола и тия гледат да приберат кинти от по малко на брои клиенти.

Пет Дек 15, 2023 8:17 am
Профил
Ранг: Почетен член
Аватар

Смених всичките 5 тампони на двигателя ... долния вакумен тампон(прилича на 1,5 кг круша) ни измъчи ... извадихме го отзад откъм кардана .. на косъм. Новия малко го набихме с една гредичка за да влезе. Беше гадно 4-5 часа. 4 тампона и 2 шарнира . Тези големи главини и яки пружини също ни измъчиха. Докато напъхаме тампоните на място и после борбата с прушината и амортисьора да вкараме шарнира ... 4 часа. Имам проблем и с шофьорския прозорец огледало и централно.
насочих се към релето което пуска 12V на полеваците и драйверите които управляват моторчетата , защото същото модулче управлява успешно другите прозорци и пасажерското огледало. Логично беше. Но се оказа съвсем друго ... Прекъснала пистичка на пътечка за захранване на бобинката на реленцето.

Прикачени файлове:
123.jpg
123.jpg [ 941.39 KiB | Прегледано 2398 пъти ]

Пет Дек 15, 2023 9:23 pm
Профил

за пружините нямате ли скоби ? за дугия път те нещо такова .. https://www.harborfreight.com/macpherso ... p3EALw_wcB
Слагаш ги докато колата е стъпила долу, релано те са мислени само докато сваляш цяло окачване, т.е. слагаш ги след като си вдигнал колата, но може да ги сложиш и докато е на земята.

Пет Дек 15, 2023 9:48 pm
Профил
Аватар

ToHu написа:
за пружините нямате ли скоби ? за дугия път те нещо такова ...
Слагаш ги докато колата е стъпила долу, релано те са мислени само докато сваляш цяло окачване, т.е. слагаш ги след като си вдигнал колата, но може да ги сложиш и докато е на земята.

По принцип пружини взимам назаем когато сменям макферсон-лагер ... но сега нямахме подръка. Но имаше начини да излъжем носача, сложихме гумата, и с крика отпускахме, докато вкараме шарнира.

Съб Дек 16, 2023 7:11 am
Профил
Аватар

Имам проблем ... Едното ми дистанционно заключва и отключва от първото натискане, но другото точно след 3-тото натискане. Няма грешка от 100 опита и стоте
отключва или заключва точно от третото натискане ???

Пет Апр 26, 2024 8:32 pm
Профил

Хмммм с какъв чип е знаеш ли, нещо не може да синхронизира кодовете.

Пет Апр 26, 2024 10:32 pm
Профил
Аватар

Има и други такива случаи. Разглобих го даже счупих едната пластинка която подпира плюса и я запоих. Мисля че проблема е в SAW филтъра на 433,92 MHz.
Продължава да заключва и отключва точно от 3-тия път. Това може да го знае човек който се занимава с такива дистанционни. Ще търся филтъра, но малко ме съмнява успеха !!!

Прикачени файлове:
volvo.jpg
volvo.jpg [ 218.67 KiB | Прегледано 2230 пъти ]

Съб Апр 27, 2024 8:26 pm
Профил

Еее филтъра да се освестя винаги от 3-ти път ....

Съб Апр 27, 2024 10:26 pm
Профил
Аватар

По-скоро прилича на някаква разсхинхронизация на кодовете...
Повторно обучение за това дистанционно?

Въпреки че е много малко вероятно да сработва от третия път при подобен дефект, проверени ли са бутоните?

Съб Апр 27, 2024 10:55 pm
Профил
Аватар

Първо проверих бутоните, смених батерийката, проверих наличието на импулси от изхода на чипа, но не мога да проверя за висока честота. Всичко изглежда ОК.
5 бутона са и 5-те сработват от 3-тия път. Имам диагностика но не смея да се ровя в настройките без да разбирам.

Нед Апр 28, 2024 1:12 am
Профил
Аватар

ами това си е keeloq.. но според Волво форумите далеч не си първият с тоя проблем.
Решенията са от смяна на батерията с нова, до задържане за 8 сек и после пак тест, или дори да си цъкаш няколко седмици така, и после само се оправяло.
Успех!

https://www.swedespeed.com/threads/have ... es.511921/
https://www.volvoforums.org.uk/archive/ ... 26770.html
https://community.cartalk.com/t/volvo-s ... ick/189684

Нед Апр 28, 2024 12:26 pm
Профил
Аватар

Grubi написа:
ами това си е keeloq.. но според Волво форумите далеч не си първият с тоя проблем.
Решенията са от смяна на батерията с нова, до задържане за 8 сек и после пак тест, или дори да си цъкаш няколко седмици така, и после само се оправяло.
Успех!

https://www.swedespeed.com/threads/have ... es.511921/
https://www.volvoforums.org.uk/archive/ ... 26770.html
https://community.cartalk.com/t/volvo-s ... ick/189684

Да задържане 8 секунди и заключване от бутона в колата. Видях ги тези но ме мързи да сляза до колата да пробвам !!!
ПП////////////////////////////////////////
Преди малко се оправи, като бях вътре в колата и натисках бързо 10-на пъти всички бутони на дистанционното ... и преди това доста пъти задържах за по около 8 секунди. Нямам си на идея какво стана.

Нед Апр 28, 2024 1:32 pm
Профил
Аватар

RM написа:
...Нямам си на идея какво стана.

Не е толкова важно. Сипи си питие и се радвай на резултата. :mrgreen:

Нед Апр 28, 2024 4:18 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по