| Автор |
Съобщение |
|
MYXATA
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4916 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
@Цецо
хайде понеделник ще питам за фолиото.. и ще лгедам да дам ориантировъчните цеин
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Нед Ное 19, 2006 3:35 pm |
|
 |
|
sthx
|
В момента панелите ми са от поликарбонатно фолио. Предлагали са ми и полиестрено, но само гланцово. При гланцовото фолио по-ясно си личат неравностите и кривините на подложката, както и зацапванията по самото фолио. Евентуалните отражения от външни дветлинни източници ще сс по-мслки при матовото покритие. Дебелината трябва да е малка, за да могат да се натискат бутончетата от долу.
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Нед Ное 19, 2006 4:54 pm |
|
 |
|
vasil
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Пет Ное 26, 2004 7:35 pm Мнения: 108 Местоположение: София
|
Според мен единствения проблем на матовото е да сложиш зад него LCD дисплей .Правихме поне десет различни проби с разни лакове ( които трябваше да го направят прозрачно на определеното място ) - като цяло неуспешни . Ако някой има решение - ще се радвам да го чуя
|
| Нед Ное 19, 2006 7:43 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4916 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
това дето ти трябва съм си го поръчвал преди 1-2 години на седми километър...
понеже имах клавиатура и ЛСД дисплей та човека ми каза на корел да си направя цветоотделките и да укажа къде се слага дисплея за да го изсветли(по някакъв си негов начин)...и къде са бутоните на клавиатурата, за да сложи удебеления да не се прокъсва фолиото.
сега дали е ПОЛИКАРБОНАТНО или не незнам но от този тип се слага на уреди всякакви дето е наложително и удобно да се почиства със или без препарати , "out-door" или "in-door", много е устойчиво и се лепи за обезмаслена метална повърхност изключително здраво!!!!!
....понеделник ще постна инфо по въпроса
...баси изписахте три страници по въпроса Е ли е или НЕ Е поликарбонатно това дето е прозрачно  без да упътите човека
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Нед Ное 19, 2006 8:45 pm |
|
 |
|
sthx
|
Май няма добро решение. Трябва да се направи прозорче и да се сложи в него плексиглас, поликарбонат или друг прозрачен лист.
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Нед Ное 19, 2006 11:17 pm |
|
 |
|
xor
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Пет Ное 11, 2005 9:30 am Мнения: 142 Местоположение: София
|
И полиестерното и поликарбонатното фолио могат да са прозрачни и матови.
Не съм чувал да може да се прави от матово фолио прозрачно ( за LCD).
Предимството на полиестерното според мен е по-голямата здравина и температуроустойчивост.
Знам човека от 7-ми км. За съжаление мнението ми за него е доста лошо. Два пъти мислех да му поръчвам панели и двата пъти се отказвах след срещата ми с него.
|
| Пон Ное 20, 2006 12:29 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
От матово към прозрачно можело да се минава. С лакиране. Така ми казват поне, ще дам утвърдителен отговор като го видя.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Ное 20, 2006 1:52 pm |
|
 |
|
s7ama7
Ранг: Почетен член
|
 Re: Поликарбонатно фолио за лицеви панели
Да изтупам темата от прахта По "проект" бях си предвидил да ми изработят лицев панел 280х280мм без формоване само оцветяване и изрязване за максимално ниска цена... е след пускане на запитвания към фирми занимаващи се с тая дейност получавам "страшни" оферти :d минимално количество от 3бр. и цена на брой 150лв с ДДС Какво изпускам какви са тия цени .... няма ли някой китаец нещо като JLCPCB за лицеви панели 
|
| Пет Апр 05, 2024 9:12 pm |
|
 |
|
Bai Ui
|
Погледни тая тема: viewtopic.php?f=5&t=17731 Много от фирмите, които "правят" поликарбонатни панели са най-обикновенни дилъри на горната фирма
_________________ “Intelligence is the ability to adapt to change.” Stephen Hawking
|
| Пет Апр 05, 2024 10:19 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9123 Местоположение: Разград
|
Е нормално е да ти оферират подобни цени. Ако се правят на сито - имаш фотошаблони, сита (зависи колко цвята). Ще изхабят няколко бройки докато направят първата и т.н.
По рекламните агенции имат принтери тип рутер - демек може да печата на всичко квото му сложиш отдолу - не е нужно да е "лист". Може да си поръчаш да ти напечатат каквото ти трябва.
А за това твоето дори може още по-просто - върху бяло PVC фолио да ти напечатат квкото искаш и после да си го залепиш.
|
| Съб Апр 06, 2024 3:46 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12826 Местоположение: София
|
Идеята за директен печат не е лоша. Ако принтерът е приличен, резултатът също е. Желателно е да се използва такъв с мастила полимеризиращи с UV.
|
| Съб Апр 06, 2024 7:36 pm |
|
 |
|
s7ama7
Ранг: Почетен член
|
Да изясниха ми са нещата .... Минавам на план Б Ако се получи добре ще се похваля  ПС : Благодаря на всички !
|
| Съб Апр 06, 2024 8:43 pm |
|
 |
|
Cekins
|
Те голямоформатните принтери всичките са с UV мастила. А този дето го споменах като рутер също. Един познат си беше взел такъв не много голям - нещо от сорта на A3 формат и печаташе върху всичко, ама основно му се налагаше да печата върху запалки и калъфи за телефони - след няколко месеца реши че не му оттърва и го продаде. Аз миналата седмица правих едно табло с PVC - понеже неръждаемо таблото и го направих с прозрачно фолио - става супер. Само дето тия които го правиха е можело малко по чисто да работят - всяка прашинка или непочистено се виждат.
|
| Нед Апр 07, 2024 10:56 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12826 Местоположение: София
|
Да не обобщаваме. Има принтери със солвентни мастила, има с латексова база. Вероятно има и други...
|
| Нед Апр 07, 2024 11:05 am |
|
 |
|
Cekins
|
Е то може да се пита с какви мастила работят хората. Ама повечето печатат я билборди я външни реклами - та повечето вероятно ще са UV.
|
| Нед Апр 07, 2024 11:14 am |
|
|