Отговори на тема  [ 139 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Следваща
4-кабелен Келвин метод+контролер 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: 4-кабелен Келвин метод+контролер
За солдер маската, не винаги излиза, в някои случаи дори е по-малка, т.н.затворена, не е добре, това е предпоставка да надигне солдер маската, зависи каква е но в някои случаи това е избора, или нямаш солдер бриджове.

Пон Апр 01, 2024 9:39 am
Профил

Те му предлагат избор едно от три - A, B или C.
В случая, ако ще запоява на ръка е все едно какво ще избере, но трябва да избере нещо,
за да продължат работа по платката - т.е чакат отговор.

Пон Апр 01, 2024 9:42 am
Профил

al_at написа:
Те му предлагат избор едно от три - A, B или C.
В случая, ако ще запоява на ръка е все едно какво ще избере, но трябва да избере нещо,
за да продължат работа по платката - т.е чакат отговор.

Аз го разбирам така - авторът на темата си е кръстил слоевете А, В и С, те му искат да потвърди кой слой на какво отговаря.

Пон Апр 01, 2024 9:59 am
Профил
Ранг: Популярен
Аватар

Много благодаря на всички включили се! Все още не разбирам от къде идва проблемът, това са така наречени footprint, които всъщност избирах от официалните им каталози, специфично не от юзър приносите заради проблемите с размерите, за които предупреждават. Заглавието на писмото е Stencil order issue номер еди кой си, така че ще им пиша да ползват paste слоя. Изключвам C (solder mask layer) понеже го виждам че на всякъде е една идея по-голям от paste слоя. Виждам го сега че на места е по-голям от другите слоеве, ще стискам палци да няма проблем.
Bai Ui Сега като препрочитам писмото и на мен ми изглежда така, обаче словете в EasyEda са предварително подготвени за всеки проект. Можеш да местиш нещо от един слой в друг, но не мисля че може да им се променят имената, поне си мисля че не съм го правил.
Иначе за запояването имам само бегла представа. До колкото разбирам трябва да поръчам стенсил (от където изглежда идват проблемите) да го ползвам като маска и за да намажа с паста, след което да го премахна, наредя елементите и да ги запоя с пистолет за горещ въздух. Това ще ми е за първи път и мисля да ида при една мадама с повече опит но е много заета и гледам да не се явявам неподготвен :)

Пон Апр 01, 2024 3:32 pm
Профил

За 20-30 компонента само stencil ти трябва... :) Фурна имаш ли? На ръка ще ги запоиш по-бързо.

Пон Апр 01, 2024 4:00 pm
Профил
Аватар

Нямам, ама като се знам как запоявам...

Пон Апр 01, 2024 4:02 pm
Профил

Лошо няма. Пробвай се. Само се запаси с повече от дребните чаркове...:)

Пон Апр 01, 2024 4:11 pm
Профил
Аватар

VPavlov написа:
Много благодаря на всички включили се! Все още не разбирам от къде идва проблемът, това са така наречени footprint, които всъщност избирах от официалните им каталози, специфично не от юзър приносите заради проблемите с размерите, за които предупреждават. Заглавието на писмото е Stencil order issue номер еди кой си, така че ще им пиша да ползват paste слоя. Изключвам C (solder mask layer) понеже го виждам че на всякъде е една идея по-голям от paste слоя. Виждам го сега че на места е по-голям от другите слоеве, ще стискам палци да няма проблем.
Bai Ui Сега като препрочитам писмото и на мен ми изглежда така, обаче словете в EasyEda са предварително подготвени за всеки проект. Можеш да местиш нещо от един слой в друг, но не мисля че може да им се променят имената, поне си мисля че не съм го правил.
Иначе за запояването имам само бегла представа. До колкото разбирам трябва да поръчам стенсил (от където изглежда идват проблемите) да го ползвам като маска и за да намажа с паста, след което да го премахна, наредя елементите и да ги запоя с пистолет за горещ въздух. Това ще ми е за първи път и мисля да ида при една мадама с повече опит но е много заета и гледам да не се явявам неподготвен :)

Просто е, според мен.
Слоя за пастата е различен. Ако се съди от картинката и текста, слоя за пастата е зеленото. Ако погледнеш падовете - зеленото има странна форма, различна от квадрат или правоъгълник. Да ти направят такъв отвор в стенсила ще е някаква екзотика. Обикновено са кръгли или правоъгълни. Затова те питат кой от останалите слоеве могат да ползват за да генерират данни за стенсила. Това е, според мен.

Пон Апр 01, 2024 4:17 pm
Профил
Аватар

syscop написа:
Лошо няма. Пробвай се. Само се запаси с повече от дребните чаркове...:)
Тепърва навлизам в нещата, все още много неща са ми за първи път, така че да, фира много :)

velio написа:
Просто е, според мен.
Слоя за пастата е различен. Ако се съди от картинката и текста, слоя за пастата е зеленото. Ако погледнеш падовете - зеленото има странна форма, различна от квадрат или правоъгълник. Да ти направят такъв отвор в стенсила ще е някаква екзотика. Обикновено са кръгли или правоъгълни. Затова те питат кой от останалите слоеве могат да ползват за да генерират данни за стенсила. Това е, според мен.
Благодаря за разяснението!

Пон Апр 01, 2024 4:33 pm
Профил

VPavlov написа:
Можеш да местиш нещо от един слой в друг, но не мисля че може да им се променят имената, поне си мисля че не съм го правил.

Не си ли правиш една табличка на платката със слоевете, помага за идентификацията и ориентацията, платкаджиите много я харесват, всъщност неуместен въпрос, слагат се обикновенно цифри не букви там, но е добра практика.
Прикачени файлове:
Screenshot 2024-04-01 214239.png
Screenshot 2024-04-01 214239.png [ 272.59 KiB | Прегледано 1606 пъти ]

velio написа:
Да ти направят такъв отвор в стенсила ще е някаква екзотика.

Да но няма да е никакъв проблем, реже се с лазер.

VPavlov написа:
...така че ще им пиша да ползват paste слоя.

Аз бих избрал copper layer, щом ти го предлагат не би трябвало да е някакъв проблем за тях, всички останали излизат извън медната площадка а този ще съвпадне, може би с леки неточности при напасването.

Вто Апр 02, 2024 12:00 am
Профил
Аватар

Всъщност е най-добре стенсилът да се направи от тоя който ще насища платката. И там има доста чалъми и пинизи.

Сря Апр 03, 2024 10:53 am
Профил
Аватар

Bai Ui написа:
velio написа:
Да ти направят такъв отвор в стенсила ще е някаква екзотика.

Да но няма да е никакъв проблем, реже се с лазер.

Така е, лазера може да изреже всичко. Но после в мазането най-вероятно ще има проблеми. А и никой не практикува такива криви форми. Заради това са се алармирали платкаджиите - решили са че е грешка.

Сря Апр 03, 2024 2:24 pm
Профил
Аватар

Здрасти приятели,
Не мога да изнамеря как се нарича този конектор, трябва ми за да направя следващия проект на платката с подходящи елементи :)

Прикачени файлове:
IMG20240503152410.jpg
IMG20240503152410.jpg [ 2.01 MiB | Прегледано 1478 пъти ]
Пет Май 03, 2024 3:29 pm
Профил

Това на снимката не е конектор а кабелни обуквки.

Пет Май 03, 2024 5:06 pm
Профил
Аватар

ToHu написа:
Това на снимката не е конектор а кабелни обуквки.

Благодаря ТоНи, а има ли подходящи конектори за тези обувки към PCB-то? Или направо да ги махна?

Вто Май 07, 2024 9:32 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 139 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Следваща