|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 6:34 pm
| Автор |
Съобщение |
|
itso.t
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
 Re: Носталгия
Внимателно отстраняваш остатъците от решетката за да не стои като сделано. Вземаш стандартна метална решетка за вентилатор с диаметър ХХ мм. и я монтираш външно с 4 винта. Който не знае как изглежда скопа оригинално няма да разбере, че е имало интервенция.
|
| Сря Фев 21, 2024 5:53 pm |
|
 |
|
d_jelev
|
Благодаря на Ицо за идеята! Ако съм разбрал правилно монтажа, няма нужда да пробивам корпуса (кутията), нали? Ще огледам какви са опциите с тези вентилаторчета. Мислих в началото да правя и поръчам 3Д печатани капачета, а dan ми предложи помощ там, затова си го запазвам като план Б. Помня, че ми беше много тегаво да изучавам FreeCad, Blender и Фюжъна, а ги ползвах главно за 3Д компоненти за платките. Отказах се да си купувам 3Д принтер, а това значи, че ще ги ползвам рядко през годината. Всичко съм забравил вече. Благодаря за съветите и помощта още веднъж!
|
| Сря Фев 21, 2024 9:21 pm |
|
 |
|
d_jelev
|
Не искам да обещавам нищо, защото досега не ми се е налагало да изнасям толкова много "отпадъци" наведнъж (а и днес изнесох вече моя LeCroy 64Xi). Ако успея да си ги прибера, планът е следния: • Реших да не задържам за себе си кордър, вече имам много машини от отпадъците; • Нареждам ги по номер от горе надолу - 3 x Hioki 8808 и един по-стар модел (два пъти по-голям и по-тежък) Hioki 8831; • Посъбрал съм им кабелите и феритите. Вероятно няма по четири на машина, но пак е нещо; • Всички си имат захранвания, оригиналните; • Два от малките имат по една външна памет, трета карта не открих в боклука; • Имам и ролки за принтерчетата, поне четири, т.е. за всеки по една; • Списъкът е според номера на "заявките": • jofcho - Hioki 8808; • ToHu - Hioki 8808; • itso.t - Hioki 8808; • Grubi - Hioki 8831; • Реконструктор - първа резерва; • dan - втора резерва; • miro_atc - трета резерва; Пак да си кажа, досега не съм предлагал/подарявал машини от електроотпадъците извън Швейцария, така, че не знам дали и как ще стане изобщо. Като първа стъпка, ще се опитам да ги измъкна от офиса, после ще се договаряме как да се пращат, взимат и т.н. Знам, че един колега се оглеждаше за едното малко кордърче, та ще се опитам да го шунтирам, ако мога.
|
| Сря Фев 21, 2024 10:12 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Може би трябваше да пусна линк за онагледяване на идеята: https://www.google.com/search?q=fan+gri ... MQ_AUIBigB
|
| Чет Фев 22, 2024 12:19 am |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
Отстъпвам си мястото на който го иска. Аз имам мойте температурни, нека да им намеря първо на тях приложение. Ако не стане - ще ги предложа и тях. Вече даже ме попитаха за единия. Аз поне нямам проблем с транспорта, има си почти редовна линия  Но ако се появи нещо друго интересно и не едрогабаритно, може да пробваме комуникацията Швеция-Швейцария... А може аз да се разходя до Швейцария - ходил съм само веднъж до Цюрих и беше адски студено. Пък и прочетох, че май Нюшател имали нова програма за микроелектроника.
|
| Чет Фев 22, 2024 5:49 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
абе теее "гадове" кви джаджи правеха едно време са "лежат" на едно PSP... https://twitter.com/ObsoleteSony
_________________ main[-1u]={1};
|
| Чет Фев 22, 2024 7:00 pm |
|
 |
|
Bai Ui
|
_________________ “Intelligence is the ability to adapt to change.” Stephen Hawking
|
| Чет Фев 22, 2024 9:37 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Комбинацията Сони - Хонда определено е интересна. Дано да изкарат читав продукт.
|
| Чет Фев 22, 2024 10:42 pm |
|
 |
|
itso.t
|
И по темата - може би не съм пускал линк към тоя сайт. https://vintage-technics.ru/Eng-index.htmlИма много идейни джаджи, включително и ретро шпионско оборудване.
|
| Чет Фев 22, 2024 11:06 pm |
|
 |
|
Private
Регистриран на: Сря Мар 12, 2008 9:22 am Мнения: 1511 Местоположение: София
|
Начи, с авторът на сайта сте пазарували слушалки от един и същ магазин: KOSS Porta Pro  И изтрещелата част от историята: агентът е направил лампов ъпгрейд на съветски Walkman  : > Ламповый кассетный стерео плеер> Ламповый кассетный стерео плеер - Tube stereo cassette player - видео
_________________ -= All our life, we are beta testers =-
|
| Пет Фев 23, 2024 7:14 am |
|
 |
|
itso.t
|
Който го може, може си го. Тия които не владеят материята обясняват как другите били изветрели и изтрещели... 
|
| Пет Фев 23, 2024 12:52 pm |
|
 |
|
Private
Регистриран на: Сря Мар 12, 2008 9:22 am Мнения: 1511 Местоположение: София
|
Дарлинг, изглежда имаме недоразумение заради изразните ми средства.  Ползвам "изтрещел" като комплимент за уменията на автора, а не като опит да го подценя. Още един пример за "изтрещело" изпълнение:
_________________ -= All our life, we are beta testers =-
|
| Пет Фев 23, 2024 1:43 pm |
|
 |
|
syscop
|
Добро предавателче 
_________________ Определянето стойността на дадена величина се нарича ИЗМЕРВАНЕ! Опонентът се оборва с ФАКТИ, а не с ЕПИТЕТИ!
|
| Пет Фев 23, 2024 2:05 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Между другото, как е най-добре да се маха лака на тия жици за да се запояват? А на останалата част може ли да се разчита, че изолира достатъчно добре?
|
| Пет Фев 23, 2024 3:19 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Скоро писахме за жиците. Изолацията им е надеждна. Как се калайдисва - зависи от вида на лака. Без химии, как процедирам аз - поялника на целата газ и се подкарва с припой откъм срязаната част. Лакът постепенно се нарушава и започва да пада. Технологията работи и на тънък литцендрат. И аз съм правил подобна глупост. А най-голямата тъпня която съм правил на чип в BGA корпус, с отлепен пад (може би беше на платката) се изкарва жичка между топчетата и се запоява там където трябва да отиде по платката. След това се запоява чипа. Устройството дори работеше, докато не го изпуснаха още емнадесет пъти и вдигнах ръце.
|
| Пет Фев 23, 2024 4:47 pm |
|
|