|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 1:24 am
|
Страница 1 от 1
|
[ 11 мнения ] |
|
HDMI TV записвачка със собствен или външен диск
| Автор |
Съобщение |
|
Grubi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
 HDMI TV записвачка със собствен или външен диск
Мисля, че бях пускал такава тема тук, но какво е положението в момента? Има ли нещо ново и предпочитано, не ми трябва за игри, но някои неща по телевизията ми харесват и искам да мога да записвам лесно с натискане на бутон, без да се занимавам с разно граберо, компютри и т.н.
Защитата доколкото разбирам може да се преодолее чрез HDMI разклонител, ако не е така - обяснете моля.
Записвачката мисля да стои между Android бокса и талавизора (той си няма вграден андроид).
|
| Съб Дек 30, 2023 1:57 am |
|
 |
|
HSB
Регистриран на: Сря Юли 26, 2006 12:15 pm Мнения: 1375 Местоположение: Phoenix AZ
|
 Re: HDMI TV записвачка със собствен или външен диск
За много години. Имам е това , Mediasonic HomeWorx ATSC Digital Converter Box with TV Tuner, TV Recording, USB Multimedia Function (HW-150PVR-Y22) https://www.amazon.com/Mediasonic-Conve ... 162&sr=8-2от антената влиза в един услвател с 2 изхода - съответно отива към това и към ТВ то . Не е върха на сладоледа но го ползвам точно за неща които ти спомена- има таимер и записвам от до . Тука при мене сигнала е HD но е МПЕГ2 - не занм защо но за мене е ОК , имам тулове дето мога да си обработя МПЕГ2 то много лесно. има и копче за запис естествено - натискаш и записва. Трябва да видиш какво продават при вас в амазона - има поне още 5 китаеца ,този го препоръчваха тука на доста места.
|
| Вто Яну 02, 2024 6:10 am |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
Мда, интересно - но това е в вход от антена. Аз мисля за HDMI вход, през разклонител(да махне защитата, или поне можеше) - т.е. от Chromecast или подобно, а не от антена.
|
| Сря Яну 03, 2024 2:31 pm |
|
 |
|
syscop
|
_________________ Определянето стойността на дадена величина се нарича ИЗМЕРВАНЕ! Опонентът се оборва с ФАКТИ, а не с ЕПИТЕТИ!
|
| Сря Яну 03, 2024 3:20 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
"Лесно" няма  Има разни, къде ти клонират сигнала по USB или мрежа, от там нататък ти трябва кутийка и софт. syscop ти е дал едно за пример.
|
| Сря Яну 03, 2024 4:44 pm |
|
 |
|
Grubi
|
Така е, има разни с дисплеи и дори два входа, но там вече са 200-300 и повечко пари. Ще трябва да се пробва нещо, не не искам да има компютър и т.н. допълнителни елементи.
Пишат си специално, че ако има защита получаваш черен екран, т.е. основното е да се премахне тази защита. Знам, по едно време имаше телевизори, които има възможност директно да записват каквото гледаш, но вероятно това е било в началото, после някой е решил че губи милиони...
|
| Сря Яну 03, 2024 7:52 pm |
|
 |
|
stefan63
|
Grubi, имам андроидски телевизор и там има записвачка с програмиране. Самият телевизор е отврат JVC, a всъщност е Vестел. Като цяло съм разочарован . Но си е опция, ако откриеш правилен андроидски телевизор. Може и неандроидските да имат такива функции. Не виждам причина да търсиш ХДМИ записвачка.
|
| Чет Яну 04, 2024 1:05 pm |
|
 |
|
Grubi
|
Ами може и така да се каже, но не виждам производител който би искал да го съдят за нарушаване на авторски права...разбира се някоя китайска пръчка... но не съм видял засега.
|
| Чет Яну 04, 2024 2:06 pm |
|
 |
|
HSB
Регистриран на: Сря Юли 26, 2006 12:15 pm Мнения: 1375 Местоположение: Phoenix AZ
|
Е то че не съм прочел като хората - ясно , но мжеше да споменеш че искаш за записваш тва дето иде от мрежата . Преди време купих един андроид бокс в които можеше да се добави хард диск и си имаше копче за запис - каквото варви в момента -това записва.
Работи неиде 2 години и след това спря да опознава хард диска., като се прибера ще ди дам инфо за модела. Може сега да има по свясни... парите бяха около 80 долара.
|
| Чет Яну 04, 2024 6:36 pm |
|
 |
|
Grubi
|
да, виждам че има HDR от няколкостотин пари... ще видим.
|
| Чет Яну 04, 2024 7:36 pm |
|
 |
|
velio
|
Имаше някакви китайски джаджи, за които се споменаваше че игнорират HDCP по HDMI. Ама като не ми е трябвало и не съм обърнал особено внимание. Дори скоро гледах едно видео... HDMI сплитер или хъб, мисля че това ти трябва и после записвачка.... Компютърни HDMI записвачки има под 10 долара (разбирай HDMI - USB), но ще ти трябва софт. Хардуерните са бая по-скъпи по мое наблюдение.
Иначе за ефирната ТВ се оказва че китайските (всъщност на практика всички) декодери, могат да записват върху флашка .ts файлове. За разлика от "марковите" ТВ-та, дето си имат собствен формат и това дето го запишеш, може да се гледа само на конкретния ТВ.
|
| Пон Фев 12, 2024 7:13 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 11 мнения ] |
|