| Автор |
Съобщение |
|
nikolay.kolev
Ранг: Популярен
|
 Какви спектрални анализатори ползвате
Здравейте, отварям темата защото не видях такава. За момента за бюджетен съм се спрял на Siglent SSA3021X Plus 2.1GHz . Виждам, че може да се пипне малко за повече възможности. Единственото което не ми харесва е долната му граница на честотната лента.
_________________ lz2com
|
| Вто Фев 06, 2024 11:41 am |
|
 |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30753 Местоположение: София
|
 Re: Какви спектрални анализатори ползвате
Ами ако 2.1 не ти е малко сиглента не е много зле. Аз предпочитам дъртаняни, има. Един 8595е, сложил съм му почти всичко възможно, последно му сложих и QP. Работи прилично, може да му се вярва, да бавничък е, особенно ако работиш с QP детектора но ..... мислех за някакъв сиглента, но исках по е 3.2 ghz, по време дни време ги имаше с EMC функционалност, естествено всичко е цифрово, няма общо с истински ресийвър или дори с мойто HP, но работи някак.
|
| Сря Фев 07, 2024 7:46 am |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12118 Местоположение: Гьотеборг
|
При нас беше Anritsu, но цифрите няма да ви харесат...
|
| Сря Фев 07, 2024 10:59 am |
|
 |
|
nikolay.kolev
|
 |  |  |  | ToHu написа: Ами ако 2.1 не ти е малко сиглента не е много зле. Аз предпочитам дъртаняни, има. Един 8595е, сложил съм му почти всичко възможно, последно му сложих и QP. Работи прилично, може да му се вярва, да бавничък е, особенно ако работиш с QP детектора но ..... мислех за някакъв сиглента, но исках по е 3.2 ghz, по време дни време ги имаше с EMC функционалност, естествено всичко е цифрово, няма общо с истински ресийвър или дори с мойто HP, но работи някак. |  |  |  |  |
Aми малко ми е, реално искам да е поне до 6,5GHz но там навлизаме в други цени. Може би след време ще има възможност но за момента не е много оправдано.
_________________ lz2com
|
| Сря Фев 07, 2024 11:37 am |
|
 |
|
nikolay.kolev
|
Аз ги гледах но цени много много не видях. Имаше моменти в които втора употреба са долу горе на цената на новия китаец.
_________________ lz2com
|
| Сря Фев 07, 2024 11:38 am |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12118 Местоположение: Гьотеборг
|
Този с който работихме беше 2830, май https://www.anritsu.com/en-gb/test-meas ... -analyzersЦените в ebay са около 7000USD Инае и Agilent ESA https://www.keysight.com/us/en/product/ ... 5-ghz.htmlтози трябва да е с по-ниска цена, ако горните GHz не са толкова високо
|
| Сря Фев 07, 2024 11:45 am |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Марка 'Окомер' 
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Сря Фев 07, 2024 12:20 pm |
|
 |
|
Grubi
|
Прати "Окомера" за одобрение в FCC лаборатория и може би имаш шанс 1/1000 или по-малък...
|
| Сря Фев 07, 2024 8:26 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Що бе? Те и там ползват същата марка 
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Сря Фев 07, 2024 10:41 pm |
|
 |
|
Grubi
|
You wish  Или както казваше Петко Бочаров - "Да, ама Не"
|
| Сря Фев 07, 2024 11:57 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30753 Местоположение: София
|
Е груби, това са доста по-нови модели, няма как да е евтино, има Аджиленти по нови от моя дъртанян и може да се купят за около 3-4. То ако направя сметка, моя не ми е излязал по-евтин, само QP платлката беше около 1000, тракинга и той не беш евтин. Иначе в тоя тип дъртаняни има хляб, също 856x са малко по добре. Проблема с тия дъртаняни е липсата на софтуер, ни платен ни хакван. Ей сега за моя търся РС софт за EMC и няма, нито по търговци, нито Keysight .... е естествено са и бавни. Но пък ако си трябва само SA без QP и EMC екстри, има на доста прилични пари от по новите им серии, Е, N....
|
| Чет Фев 08, 2024 2:16 am |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4916 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Keysight, акп имаш повечко грошове може и rhode shwarz
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Чет Фев 08, 2024 5:56 pm |
|
 |
|
nikolay.kolev
|
И двете ги заглеждам но ще видим. Принципно ще ми трябват два и може би ще почна с китайчето но още събирам мнения.
_________________ lz2com
|
| Чет Фев 08, 2024 6:36 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4916 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Ами то трябва да си направиш добре сметката...... По някой път е по изгодно да наемеш такъв уред отколкото да купиш. Защото особено на по-новите има тънки клаузи за калибриране, софтуерни ъпдейти, поддръжка и те хващат на кукичката да снасяш едни пари на година, иначе каквото и да стане не ти признават правото на ремонт и т.н... Това говорим за истинските уреди, не терахерцов спектрален анализатор от алиекспрес за 200 долара с доставката  А и ако ти трябва за две седмици работа на година по добре си наеми такъв уред или направо човекочас в някоя лаборатория. И при нас за някои по особени уреди ги наемаме за месец два .... щото иначе прашасват на някой рафт и си имат разход за калибриране и т.н.
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Чет Фев 08, 2024 7:57 pm |
|
 |
|
nikolay.kolev
|
Имам един от али 6.5GHz но изглежда по-скоро като играчка.
_________________ lz2com
|
| Пет Фев 09, 2024 9:42 am |
|
|