|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 2:30 pm
| Автор |
Съобщение |
|
miro_atc
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
 Re: EV
Малолитражките са ясни... но канго с дълга база може да вкара малолитражката ти отзад. Демек има доста по-голям обем, тежи и много повече кила заради хакумулаторите. Така че 60-те му коня доста зор виждат  Новите са с по 90 коня, предполагам че ще вървят малко по-добре, но едва ли ще бият малолитражка. Зависи от малолитражката де, но примерно спрямо джаз 1.4 най-вероятно ще му дишат пушека.
|
| Пон Фев 05, 2024 2:36 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Не знам къде ще се движи. Със сигурност не става за ходене до Варна. Но въпросът не е в това, а в абсурдното съотношение цена/параметри. Казват, че за всеки влак си има пътници, но за тоя влак мноооого ме съмнява.
|
| Пон Фев 05, 2024 2:48 pm |
|
 |
|
syscop
|
За друго не знам, но ACOM е име в бранша. Нямам нищо общо с тях!. Тук там съм чел разни отзиви излезли, когато съм търсил нещо различно от ham работи. Освен, че техниката им е скъпа, на друго лошо не съм попадал  Не е редно да бъде оплювана всяка българска компания. Няма значение на кого е. Щом прави и продава продукти на световно ниво е ОК.
_________________ Определянето стойността на дадена величина се нарича ИЗМЕРВАНЕ! Опонентът се оборва с ФАКТИ, а не с ЕПИТЕТИ!
|
| Пон Фев 05, 2024 2:51 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
На някои "инжилери" им трябва напомняне що е то въртящ момент и мощност на ДВГ. The Horspower / Torque Curve
|
| Пон Фев 05, 2024 2:55 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
syscop, нямам нищо против ACOM и продуктите им !!! имат продукти, борят се, продават... просто преди 90-та нямаше ACOM и частни фирми... ( имаше ОСО & ТНТМ ... и киловатите бяха едни кокошарници с ламби  ) ПС: някъде 86-та(не помня) на ОСО/Радио клубовете "подариха" едни Кенвуди ... и беше едно УАУ !!!  ( джитках из LZ1KPZ  та знам кво беше )
_________________ main[-1u]={1};
|
| Пон Фев 05, 2024 3:20 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Колега, физиката си е физика и не се променя от типа на двигателя. Ускорението все още изисква енергия, която за единица време наричаме мощност. Това, че ДВГ версиите имат по-нисък въртящ момент и като максимална стойност и като диапазон нищо не променя в картинката. Или обратно казано - това че ZE има два пъти по-висок въртящ момент не го прави по-бързо или по-пъргаво. Щеше ако тежаха еднакво. Но не тежат еднакво, затова ДВГ версията ускорява с 3 секунди по-бързо, въпреки че има по-нисък въртящ момент. В случая с тоя нашенец говорим за 20 коня, които освен талигата теглят и батерии. Каквато искаш скорстна кутия му слагай, какъвто искаш двигател, разпределяй му въртящия момент както си искаш - няма вариант това нещо да ускорява нормално като останалите коли по пътя.
|
| Пон Фев 05, 2024 4:23 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
За неразбралите ще поясня още само веднъж. Характеристиката T(ω, rad/s), N.m е основна за двигателя и заедно с параметрите на трансмисията и гумите определя силовата характеристика на возилото. Максималната мощност е просто максимума на кривата P(ω) = ω.T(ω), W. Затова не си ми колега... 
|
| Пон Фев 05, 2024 5:08 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Ако под колега разбираш майстор-занаятчия може и да е така... В академичните среди има малко по-различен смисъл и не е свързано с нивото на знания или умения. Така, че споко! Твоята компетентност не е поставяна под съмнение. Точно обратно намеквам - философстваш прекалено много за нещо елементарно.
|
| Пон Фев 05, 2024 6:09 pm |
|
 |
|
Pif
|
Нещо струва толкова за колкото можеш да го продадеш. Ако утре има кой да ми купува карфици по 30000 евро - ще продавам карфици за 30000 евро и изобщо няма да ми пука кой какво мисли за мен. Навремето Цветомил беше сложил на един опел астра четков сервомотор от Динамо - Сливен. Май беше 6 киловатов и го претоварваше до към 12-15 (поне по ток). Като се качим 3ма едри човека вътре и заедно с батериите на баира едвам вдигаше 40. Говоря за сериозен баир. Но по равен път вдигаше 80-90 и харчеше под 10 квч на 100 км. Няма нищо сложно нито в моторите нито в батериите. Явно това правят защото това могат да продадът. Голфа дето го правихме беше с 35 киловатов мотор но нямахме достатъчно напрежение и с клизма да сме изкарали 25 киловата. Но с 25 киловата вдигахме 110 на равно и онзи големия баир без проблем си ускорявахме над 70 при все 250кг батерии и 220кг хора. Мощноста в повечето случаи стига. За това има пазар - това произвежда. И не може да се сравнява кола за превоз на пътници из градовете с камионче за разнасяне на товари. Тя и теслата ускорява много бързо до 200 но след 3-тото ускорение и на таблото светва термометърчето и чакаш 10 минути да ти изстинат мотора и батерията и караш със 100. Та Миро - чакаме твойта електричка - по мощна и по евтина. Направи я и Милара ще фалират.
|
| Пон Фев 05, 2024 6:38 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Ако баба беше мъжка щеше да е с дръжка ;–) Ся нормално е да не следите модата. И аз не съм най-големия фен, но хвърлям по едно око кой какво произвежда, с какви параметри и на какви пари и т.н. Ако някой мисли, че 30 евра са ОК за подобно нещо да си резервира поръчка. Но както казах аз следя тоя пазар и за мен тая цена при тия параметри ми изглежда много, ама много абсурдна. Това е все едно да пуснат пак Москвич и да обявят цена като на S класа. А за мощността, очевидно е че габаритите са малки и че ще направят всичко възможно да го олекотят и т.н. В тая цена може да са вкарани супер модерни и леки батерии, но каквото и да си говорим 20 коня са като за тротинетката на Емили. Пак казвам, че редовно карам електрички. В събота даже ползвах пак кангото, да свърших си работата.... обаче, който твърди че това нещо върви ще ви излъже. Между другото ако някога карате зад подобно животно, моля не псувайте шофьора! Може и да не съм аз зад волана 
|
| Пон Фев 05, 2024 8:16 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
_________________ main[-1u]={1};
|
| Чет Фев 08, 2024 2:14 pm |
|
 |
|
syscop
|
_________________ Определянето стойността на дадена величина се нарича ИЗМЕРВАНЕ! Опонентът се оборва с ФАКТИ, а не с ЕПИТЕТИ!
|
| Чет Фев 08, 2024 2:55 pm |
|
 |
|
HCL
|
Днес карахме пробно модел Y. Интересна кола. Окачването е доста твърдо (предполагам си е наложително) и интериора е на ниво малко по-ниско от това на Маздата, но ускорението е трепач. Жената не я бях чувал да пищи така от доста време  Имайки в предвид че струва колкото една максимално оборудвана СХ-5, марсианеца определено добре си върши работата. Ако трябваше да купувам кола в момента, нямаше да му мисля много.
|
| Пет Фев 09, 2024 7:38 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12095 Местоположение: Гьотеборг
|
Само да имаше опция тоя телевизор да го няма в средата...стария ми шеф има такова от 4 години май и доволен също. Но тогава беше 100к почти.
|
| Пет Фев 09, 2024 9:01 pm |
|
 |
|
HCL
|
На мен телевизора ми хареса, картината от камерите изглежда много добре. Но мястото му е малко кофти, доста не-ергономично. Освен това имат страхотни лизингови условия - 0% лихва, без първоначална вноска. 410 евро на месец. Караш 5г и връщаш обратно.а
|
| Съб Фев 10, 2024 12:41 am |
|
|