| Автор |
Съобщение |
|
teglicho
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Сря Фев 09, 2005 11:08 am Мнения: 245 Местоположение: Blagoevgrad
|
 Схема на усилвател
Здравейте някой има ли представа какъв усилвател е. Според мен е домашно правен Благодаря
|
| Сря Яну 24, 2024 10:04 am |
|
 |
|
TheWizard
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Схема на усилвател
интересен въпрос на лицевия панел има ситопечат !!! ако ситопечата е бил достъпен - защо платките са правени в час по трудово ?!?! монтаж от 70-те с чаркаляци от 90-те или е използвана кутията на друг усилвател
_________________ main[-1u]={1};
|
| Сря Яну 24, 2024 10:50 am |
|
 |
|
BatKoce
Ранг: Новодошъл
|
Правен е със занаятчийски методи, но не е точно "домашен усилвател". За 80-те години е било амбициозно начинание. Може би е повторена схема, която е намерена в тогавашната литература. Намирането на елементите и изработването на панела, не е било просто и лесно за всеки. През 1989 година завършвах училище и тогава правих първия си стабилизиран изправител. Спомням си, че съм ходил до магазини "Млад техник", които бяха в други градове, после при техник в един завод, в който бях на стаж. Друг техник от завода ми намери кутия. Ръководител на кръжок ми даде няколко елемента и така... Очевидно по онова време за изработването на такъв усилвател не е бил достатъчен "кварталният майстор-ентусиаст", а човек, който е бил по-навътре в материята...
|
| Сря Яну 24, 2024 12:21 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
това беше БГ аудио - началото на 90 за съжаление не намирам снимки на усилвателите снимката е цифровото ехо ( разработка на един приятел ... Иво Панов ), качеството беше ахааа като на Динакорд същия клас ... но направен само с БГ/РУ чаркаляци платките бяха ситопечат, трафа - пренамотан звънчев трансформатот "фабриката" беше ... еи тоя хамбар
|
| Сря Яну 24, 2024 1:11 pm |
|
 |
|
BatKoce
|
http://mcu-bg.com/mcu_site/viewtopic.php?f=6&t=16264&start=735Тук съм показал едно още по-старо цифрово ехо. Вероятно и то е разработка на Иво Панов. Не се сещам да е имало друг, който да е правил такива неща по онова време. Ходил съм в този "хамбар" по онова време, но не помня да съм влизал тогава във "фабриката". По-късно съм работил по други проекти с Иво Панов и с един от основателите на "Булсаунд", но тогава такъв тип усилватели бяха вече спомен. Този, от темата, не ми прилича да е разработка на "Булсаунд"...
|
| Сря Яну 24, 2024 3:06 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
|
| Сря Яну 24, 2024 3:36 pm |
|
 |
|
teglicho
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Сря Фев 09, 2005 11:08 am Мнения: 245 Местоположение: Blagoevgrad
|
Да от базара е  два канала работят нормално единия му е откачено захранването а другия припуква. Ще го борим като остане малко свободно време. Благодаря
|
| Чет Яну 25, 2024 7:04 am |
|
 |
|
TheHungry
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Съб Сеп 03, 2005 11:31 am Мнения: 766 Местоположение: Пловдив
|
 |  |  |  | TheWizard написа: това беше БГ аудио - началото на 90 за съжаление не намирам снимки на усилвателите снимката е цифровото ехо ( разработка на един приятел ... Иво Панов ), качеството беше ахааа като на Динакорд същия клас ... но направен само с БГ/РУ чаркаляци платките бяха ситопечат, трафа - пренамотан звънчев трансформатот "фабриката" беше ... еи тоя хамбар |  |  |  |  |
Вече и хамбара го няма  .
_________________ "I really do like SOLDERING as my programming language." Bob Pease
|
| Чет Яну 25, 2024 2:28 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
част от Bulsound бандата
|
| Чет Яну 25, 2024 3:36 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Банкета е бил на ниво! Бутилките са повече от хората!
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Чет Яну 25, 2024 4:37 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Хмм къде ли ще излезе някой от мойте, що усилватели направих 90-те, повечето точно от схема в РТЕ, с токова обратна връзка, с няколко модификации по читава настройка на тока на покой, шиклай схема така, че да изпозлвам само Р канални, съответно транзисторите ... бяха някакви BDX май, имаше едни моци по това време ... Интерелектроникс или нещо такова, влачеха части от Турция може би, та имаше много и евтини, по каталог им давах 2 или 5 Mhz не помня вече, съответно 5534 за ОУ-то ... тороидни трафове, пак от тия момци май. Бях намерил някакъв профил за радиатори, а кутиите от един С профил от алумината ...по -точно от охраната на Алумината ... продаваха го за жълти стотинки .. сигурно поне едно 100-на съм направил, и то все по някакви сезонни дискотеки свиреха  Ехх къде ме върна тая снимка, не че имам нещо общо с нея, но навя спомени ... наивни, глупави и млади .. сега наивни, глупави и стари ...
|
| Пет Яну 26, 2024 2:42 am |
|
 |
|
fich
Регистриран на: Чет Апр 19, 2007 4:15 pm Мнения: 153 Местоположение: Русе
|
Схемата най-добре си я смъкни от платката. Виж в аудио-форума.
_________________ The fastest code is code that is not executed. (c) Free Electrons
|
| Пон Фев 05, 2024 6:52 pm |
|
 |
|
Gogo
Регистриран на: Чет Фев 24, 2005 11:41 pm Мнения: 1049 Местоположение: Pz
|
Бре....  ти тогава си имал коса !?!? 
|
| Вто Фев 06, 2024 2:31 pm |
|
 |
|
velio
|
Тоя форум жив ли е още?... То откак качеството на всякакви евтини дрънкалки се вдигна рязко и цялата колекция музика се побира в джоба, като че ли намаляха желаещите да се занимават с такива извращения. Нещо подобно на радиолюбителството и GSM...
|
| Вто Фев 06, 2024 3:12 pm |
|
|