Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 135 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 5, 6, 7, 8, 9
Система за електронно гласуване с микроконтролер ??? 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение 
Рек, ако ставаше въпрос за нещо малко по сложно знаеш че няма амбици да правя такива неща, но за това не виждамкакъв РС софт ще му трябва, не мога да кажа че съм много на ти с РС прогрмаиране, но това определено е детска игра, дори е твърде възможно да се окаже че докато обесня на РС прормаиста как точно трябва да стане комуникацията по 485 и защо, да съм си написал цялото приложение.
После, не отричам способноста на РС програмистите да пишат дсофт на РС, но в 90% от случите тов акеото правят е почти неизпозлваемо ако няма кой да ги наглежда и да не ги оставя да правят продукти удобни само на тях самите, това е функционалност, а не работоаспособност, един продукт може да работи но да не е функционален. Та относно конкретното приложение въпроса е много спорен, кой би се справил по-бързо.
А ако говорим за хората по широкия свят, там щеше да има един който да напише задание, един който да проектира изделието концептуално, един който да опише как да работи софта на РС и на контролера, един дето д напише софта за РС, един който да напише софта за контролера, еидн който да проектира платката и евентуално хардуера, тая схема дори и на запад вече е леко редуцирана, но вс еое е далеч от тукашаната "оптимизираност". Тази схема не работи по бързо, доста неефективна е ако не може да се намери постоянно работа, много често дава по добър продукт, въпреки че в етапа на разработка възникват много повече недоразумения и грешки.

Чет Сеп 28, 2006 3:44 pm
Профил
Аватар

Мнение 
ToHu написа:
Рек, ако ставаше въпрос за нещо малко по сложно знаеш че няма амбици да правя такива неща, но за това не виждамкакъв РС софт ще му трябва, не мога да кажа че съм много на ти с РС прогрмаиране, но това определено е детска игра, дори е твърде възможно да се окаже че докато обесня на РС прормаиста как точно трябва да стане комуникацията по 485 и защо, да съм си написал цялото приложение.

Колкото е сложно като софтуер, толкова е сложно и като хардуер. ;)

ToHu написа:
После, не отричам способноста на РС програмистите да пишат дсофт на РС, но в 90% от случите тов акеото правят е почти неизпозлваемо ако няма кой да ги наглежда и да не ги оставя да правят продукти удобни само на тях самите, това е функционалност, а не работоаспособност, един продукт може да работи но да не е функционален. Та относно конкретното приложение въпроса е много спорен, кой би се справил по-бързо.

Значи не са програмисти. По принцип правилото 80:20 важи и в нашта професия. :)

ToHu написа:
А ако говорим за хората по широкия свят, там щеше да има един който да напише задание, един който да проектира изделието концептуално, един който да опише как да работи софта на РС и на контролера, един дето д напише софта за РС, един който да напише софта за контролера, еидн който да проектира платката и евентуално хардуера, тая схема дори и на запад вече е леко редуцирана, но вс еое е далеч от тукашаната "оптимизираност". Тази схема не работи по бързо, доста неефективна е ако не може да се намери постоянно работа, много често дава по добър продукт, въпреки че в етапа на разработка възникват много повече недоразумения и грешки.

Не отричам, че трябва да има един авторитет който да казва какво да се прави, но тук границата е доста тънка - намира се някъде между пълното невежество и прекалената самоувереност. Това болшинството компании изобщо не го осъзнават и назначават на такива длъжности хора, които само пречат.

Чет Сеп 28, 2006 4:02 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Незнам за другите фирми - ама в нашата ни викат Project Engineers - т.е. като ти друснат един проект на масата и си правиш всичко "от - до". В много малко случаи може да се наложи да се раздели работата с някой друг, но това е толкова рядко, че с чиста съвест мога да кажа, че несъществува. Така, че тия времена дето по 10 човека ще мъдрят какво да правят една камара време - поне тук при нас са безвъзвратно отминали :) .

Чет Сеп 28, 2006 4:27 pm
Профил

Мнение 
Ами аз знам доста чужди фирми, основно в UK, USA и Германия, където се работи по този начин, не е с разделнеието коетосъм описал, това наистин аотмира почти навсякъде, но има човек който пише заданията, човек който работи по хардуера и такъв който работи по софтуера, някои от тях ползват външни фирми за PCB-to. Варианта от до е напълно възможен в случите с микроконтролерите, там разделянето е много трудно, този който ще му пише софта трябва да е също толкова наяснос проблема и с хардуера кактои този детопроектира самото у-во, но често има отделен човек който проектира платките. Не съм забелязал да месят такива които пишат РС софтуер с таква които работят с контролери или хардуер, но сигурно има и такива.

Чет Сеп 28, 2006 4:35 pm
Профил
Ранг: Минаващ

Мнение вярно че е просто, но софта
Проблем ми е как да чета данните от интерфейса. А иначе визуализацията става лесно през аксес към поуер пойнт, дори микрософт са пуснали патч за тези две програми за да работят заедно (до сега не може) и каквото си искаш от аксес визуализираш към поуер пойнт та дори на втория изход на видео картата (тв изход) без да ти пречи на монитора. Ако някой го интересува ето и линка : http://www.microsoft.com/downloads/deta ... laylang=en

Чет Сеп 28, 2006 6:41 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Това не ти върши работа. Няма стане.
Това е екивалент на сапунерката при хардуера когато става дума за софт. :)
Разликата че вътрешноста на сапунерката може и да е свястна и да върши работа стабилно а от такова решение дори някой да го спретне на бейсик може да се очаква само трошене на нерви :)

Чет Сеп 28, 2006 6:59 pm
Профил

Мнение Много остроумно
Не ти говоря за човека, а ти говоря за това дето излиза от него. Така звучат твоитте думи. Първо виж за какво става дума, ЗА ВИЗУАЛИЗАЦИЯ на данни, извлечени от аксес. Май чувствам заядлива жилка в твоите писания Никола :x

Чет Сеп 28, 2006 7:28 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Да знам какво е. Acsses-а ми е любимия софт под който си правя всевъзможни тестови неща. Когато има възможност го ползвам. Но не става за end user aplications определено да се правят с него. Преди години като си направиx първите неща на ACCESS 98 мисля и още не бях започнал да се занимавам с PC soft ми се струваше че е голяма работа и имах идеи за това онова с него :) Времето и натрупания опит обаче казват друго :). Иначе е много подходящ бързо да си спретнеш нещо и да си свършиш работата.

А мисля че с нещата дето съм ти написал съм ти дал доста представа за това което искаш и ако беше умен мъж щеше да си благодарен и нямаше да мислиш че се заяждам.
Повече няма да ти се меся,явно знаеш достатъчно.
И аз така си мислех че не е необходимо години да се блъскаш за да научиш разни такива елементарни неща. Като гледам как хора като теб са им ясни от пръв поглед разбира се си правя логичното заключение че просто съм тъп и възприемам бавно и отивам в ъгъла наказан :)

Чет Сеп 28, 2006 7:52 pm
Профил

Мнение За Никола
Благодаря за скритата логически помощ, не съм я разбрал. Сам правиш изводи ! Никой не е роден научен, казах го и преди, всеки се учи, не твърдя, че зная всичко, както и ще се съгласят всички умни хора във форума всеки за себе си. А за да научиш нещо полезно трябва да се обадиш на приятел, но ако не става търсиш форум, където пак търсиш хора да ти помогнат, някой някога и на тях им е помогнал. За софта на Акцес си прав не става за крайно приложение, макар и с по голяма игра можеш да си го спретнеш доста стойностно. Та въпроса ми е (макар и за някой новобрански), как чете Акцес входа по RS485 ?

Чет Сеп 28, 2006 8:33 pm
Профил
Ранг: Напреднал
Ранг: Напреднал
Аватар

Мнение 
Nikola Kirov написа:
Като гледам как хора като теб са им ясни от пръв поглед разбира се си правя логичното заключение че просто съм тъп и възприемам бавно и отивам в ъгъла наказан :)...

Кольо, `начи ставаме вече доста в отбора.

@gsimsim, това имах пред вид с моето "тежко им и горко". Ти си професионален събирач на затворени врати, нали?

П.П. Нема такова животно 485 в PC.

Чет Сеп 28, 2006 8:39 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
bateAz написа:

Възможно ли е тук да получа отговор кои всъщност са "глупостите", които съм написал?
Редно е да получа и копие от писанието, за което твърдиш, че съм го писал аз под друг ник.

В противен случай си остава задоволен критерият за словестния онанизъм.

Що така се покри бе, пич? Клавиатурата ли ти блокира или нещо над нея? Или считаш, че анонимността ти позволява да се е*аваш с народа? Писането се научава най-често на 7-годишна възраст. Това ли ти е в дефицит, или другото отпреди 7-мата година?
Или отговаряй на въпросите които си предизвикал, или спри на задаваш въпроси! Тук не са много хората, които биха ти търпели арагантността!

Чет Сеп 28, 2006 8:52 pm
Профил ICQ

Мнение Много бързо се палите бе :)
Виждат се хората които се заяждат, само дебнете някой да каже нещо криво нали :0 RS 232 е нештото в компютъра :0. Лесно излизате от дупката си но от големеене не ви огря. Е майсторете си за себе си, иначе клиенти трудно ще видите, или сте на заплата :). Това е друг въпрос. Та трябва да си хитър за да извадиш на яве хората които безсмислено се заяждат, момчета това не е професионално :). Може за момент да изглеждам прост но се видя, кои са по глупавите :0. Просто е безсмислено с вас да комуникирам, губите ми времето, а и аз отворих темата, не ви прави чест като нямате мнение по нея да се месите. Благодаря, че отразихте достойно моята нарочна грешка :)

Чет Сеп 28, 2006 9:25 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Пич, това добре, но ти все още не си изпълнил задълженията!
Или така смяташ да се разплащаш и по-нататък с "майсторите" ?
Аз те мислех за малко дявлоче, пък то виж какво излезе :twisted:

Чет Сеп 28, 2006 9:30 pm
Профил ICQ

Мнение Пич, това добре, но ти все още не си изпълнил задълженията!
Не разбрах. Задължения за какво поясни моля. А относно "Пича" погледни в тълковния речник и виж дали ще намериш тази дума. За мен е отжижелица на 70те години :0

Чет Сеп 28, 2006 9:35 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Зех да получавам оплаквания по тая тема, така че я заключвам.

Чет Сеп 28, 2006 10:13 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Темата е заключена, не можете да променяте мнения.   [ 135 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 5, 6, 7, 8, 9