Отговори на тема  [ 16117 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 1029, 1030, 1031, 1032, 1033, 1034, 1035 ... 1075  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Новини от страната
Desert Leo написа:
Всъщност Grubi ти си на север, та ставаш за наблюдател на битката Запад-Изток с известен край. :)

Нещо такова... Тук всеки блок и всеки хълм почти имат бомбено укритие, бяха станали на дискотеки и складове, но вече взеха да ги чистят и боядисват. Зареждат и с пуканки...

Пет Яну 05, 2024 5:58 pm
Профил
Аватар

Desert Leo написа:
Н'бабане Гт'муан'га, то и по медиите вървят реклами всякакви, при това доволно нахални. Като не ти харесва Запада - има Изток, Север, Юг. Предполагам не си интерниран. :lol:

Мен не ме мисли. Аз посоките съм ги обикалял, а живот и здраве може и още да обикалям. Отговорът беше на конкретния ти въпрос, а не лични предпочитания.

Пет Яну 05, 2024 6:54 pm
Профил

Има един израз - да гледаш как съхне боя.... е нещо такова е и загниването в западното общество, бавно, за някои хора напълно незабележимо, за това и ще си заминат чакайки, да чакат нещо което се случва пред очите им....

Колкото и да не ми харесват крайностите, някой тук беше писал че докато не се срине всичко няма да тръгне в правилната посока...

Едит: загадката около шенген започва да се разплита
https://m.dir.bg/dnes/politika/trifonov ... 9-migranti

Пет Яну 05, 2024 7:32 pm
Профил

"Изтече" подписания от нашите продажници договорт за Шенген.
(Този път инфото НЕ е от Копейкин)
Коментираха го в прав текст с плюсовете, минусите и причината точно сега да се случва, кой и защо иска да го случи в този му вид и кой е на далавера от цялата тази работа (щеше ми се да сме ние, но не сме...)

Е, поне Grubi ще е доволен, че няма да се реди и да чака по сухопътните европейски граници :D (е, не точно де ... :D :D :D )

Честито на "печелившите" !!!

Съб Яну 06, 2024 1:49 pm
Профил
Аватар

@emilvtc - аз не се редя от доста време, защото някак си ми омръзна да сменям паспорт, който ми създава проблеми. Затова ползвам един "прогнил" паспорт с който минавам навсякъде, а думичките "печат и виза" съм ги забравил от 2005-2007...
Последствията ще ги видим след 1-2 години, и съм сигурен че дотогава няма да има проблем и със сухоземните граници.
А дотогава - успешно разследване на завери, заговори, копейки, стотинки и т.н.

А и за "боленето на фара" за "другите" - предполагам си чувАл за скачените съдове?

Съб Яну 06, 2024 2:19 pm
Профил

Ей сега е правилния момент да се обади един съфорумец с неговия лаф от сорта "ахаааа значи проблем няма никакъв, само се мрънка, ей така за спорта мрънкане"

Не е тайна че целта на шенген е да прецака държавите по периферията, за да са добре тия в центъра

Също не е тайна че вече става системно такива споразумения да се подписват на тъмно, и години по късно да се информира обществото, не какъв избор има, а какво вече е решено, какво стана с референдума за еврото? Не събраха ли достатъчно подписи?

Същата работа и с ваксините за короната... още никой не знае какво са подписвали продажниците, не само у нас, в цяла европа

Съб Яну 06, 2024 3:10 pm
Профил
Ранг: Почетен член

И аз съм от печелившите - благодаря за поздравите, след година ще си ходя по-бързо на имота в Гърция :) Тея 6 хиляди едва ли ще се задържат тук!
Иначе вие си мрънкайте, почти не ми пречите.

Съб Яну 06, 2024 5:50 pm
Профил

emilvtc написа:
"Изтече" подписания от нашите продажници договорт за Шенген.

Точно пък ти да се възмущаваш, че сме подписали документ, в който обещаваме да изпълним отдавна поети ангажименти.... Защо е тази драма?

Съб Яну 06, 2024 6:01 pm
Профил

Grubi написа:
А и за "боленето на фара" за "другите" - предполагам си чувАл за скачените съдове?

Прав си. Така е.
Но има една подробност и тя е, че не български политици поканиха мигранти в евросъюза, а Меркел и другите като нея. А-ми поканиха ги и те им отидоха на крака. Защо сега искат да се отърват от тях, като ни ги натрисат на нас? Нямам спомен ние точно да сме ги канили. Естествено е, че да отидеш в центъра на окръжността трябва да пресечеш периферията и. И понеже ние сме периферия - искат да върнат "неподходящите" мигранти на страните от периферията през които са минали, за да стигнат до центъра.

Ако всички тези мигранти бяха такива като теб например - образовани, хора със знания, умения, занаят, квалификация и най-вече мигрирали за да РАБОТЯТ (като теб), които нямат толкова големи социални, религиозни и др. различия и които могат да се интегрират в обществото на дадената страна - т.е. бели роби (не се обиждай - и аз бях такъв преди време, но се осъзнах на време), а не да НЕ работят и отишли там за да живеят на социални помощи - аз щях да съм първия, който щеше да иска точно тези хора да дойдат в България.

Близки емигрираха преди 2 години в Канада. То не бяха интервюта, Изпити за владеене на езика, проучване какви са, какво е образованието им, социален статус и т.н. Т.е. Канада си избира какви хора да пусне в страната.

Вярвам, че никой не вярва, че запаяда се интересува от дериджето на българина и България. Като ги гледам как играят на "прееби другарче" по между си - трябва да нямам и гръбначен мозък, за да очаквам, че запада ще има някакво по-различно отношение към нас.

Целта им беше точно такива хора като Груби (изучени със знания и умения и ЖЕЛАНИЕ да работят) да бъдат принудени да напуснат страните си и да отидат да работят за техните икономики. И в крайна сметка постигнаха целта си.

@dan, смятам, че е редно някой като иска да поема някакъв ангажимент първо да ме попита дали искам да го поема. Нещо като референдума за еврото.
Сега забутаха референдума в пета глуха и като продажниците ни подпишат документи за присъединяването ни към зоната - ти пак ще питаш - а-ма защо не искаме да спазваме ангажименти, за които отдавна сме подписали ...
Та краткия отговор е - а-ми защото не са ни питали искали ли сме да поемаме такива ангажименти.

Може и да греша, но мнението ми е такова каквото е, защото е формирано от инфото което достига до мен и от начина, по който "достига" до мен.

Интересно защо "сапунения човек" не излезе в деня на подписването на "шенгенското" споразумение да ни зарадва с "благата вест" какво е подписал, а трябва повече от седмица по-късно някой друг, който се е "добрал" някак си до документа да излезе и да ни информира?
Задай си този въпрос и съм сигурен, че ще стигнеш до близък до моя начин на мислене.

п.п.
Тито, ако правилно съм разбрал - след година ще ходиш така както си мислиш до гърция само по "въздушно-капков" път, но не и по сухоземен.

Съб Яну 06, 2024 6:44 pm
Профил

Кой покани бежанците е един болезнен въпрос, който всячески се отбягва, но има и друг още по болезнен - защо въобще има бежанци и кой започна да бомбардира сирия и защо? И кой се облагодетелства от сирия за сметка на европа

https://youtu.be/V6lf6wgQAnw?si=0VdIPNhnOCMkR7vc
https://youtu.be/U10p3Tn9V5Y?si=3ApKOVwMwQIiLFbX

Иначе който се кефи че ще връщат бежанци в БГ може да си ги разделят бройката и да си ги гледат у тях

Съб Яну 06, 2024 6:57 pm
Профил
Аватар

Познайте какво не е наред, или изобщо дали има нещо наред в тая картинка от днес...
40км ограничение в населено място, остър завой, изпреварването забранено... и 3 коли на сол
Ако изобщо се спазваше някакъв правилник, щеше да има някоя изкривена броня, но законът и правилата "са врата у поле, и само улавият минава през нея"...

Прикачени файлове:
Safety_Wladaja.jpg
Safety_Wladaja.jpg [ 118.89 KiB | Прегледано 1985 пъти ]
Нед Яну 14, 2024 2:45 pm
Профил
Аватар

Доста хора подценяват скоростта, но челен удар с 40 - 50 км/ч, без спирачен път е доста тежък удар, и последствията от него не са само фар или броня.
Например баварката изглежда съвсем реалистично като за такъв удар.

Нед Яну 14, 2024 3:23 pm
Профил
Аватар

на картинката няма нещо необичайно - просто селски тарикат нарушил най-малко 3 закона ... 50, 40, изпреварване

Нед Яну 14, 2024 3:48 pm
Профил ICQ

Факт е че в БГ знаци/маркировка не се спазват. Също е факт че на места са много неадекватни и в двете посоки. Пример: права отсечка, видимост - километър, изпреварването забранено... и обратно - пътя в завой, видимост 50м и прекъсната линия!
Имам два акта за по над 30км/ч над ограничението, защото към момента на нарушението ограничението е било 50км/ч, т.е. минал съм със 80 и нещо, и двете глоби бяха към 400лв.
В момента и на двете места ограничението е вдигнато от 50 на съответно на 70 и 80 км/ч, без никаква промяна на пътната обстановка. Сега ако мина там както съм минал тогава, вероятно няма да бъда глобен.
Едното е ботевградско, другото е околовръстното между детелината на българия и кръстовището с Бъкстон.
До скоро в София масово хората караха относително културно... От както се приключи с ковида и хората се върнаха по офисите, трафика си такова таковато... от миналата седмица насам още повече си такова таковато и хората станаха още повече изнервени...

Пон Яну 15, 2024 10:21 pm
Профил

Интересното е, че когато същите тези шофьори-джигити излязат извън България коренно си променят шофирането. Извода за мен от това е , че в БГ нявма "тояга", каквато има по пътищата на другите страни. Следователно трябва да има същата "точга" и по нашите пътища.

А за тъпотиите, за които ТИТО говори - трябва да се потърси отговорност от тези, които са ги сътворили.

Проблема у нас е, че никой не търси никаква отговорност от съответните органи и овластените, в следствие на което кервана си върви, а кучетата си лаят ...

Вто Яну 16, 2024 9:16 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16117 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 1029, 1030, 1031, 1032, 1033, 1034, 1035 ... 1075  Следваща