Отговори на тема  [ 16117 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 1028, 1029, 1030, 1031, 1032, 1033, 1034 ... 1075  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Новини от страната
nik написа:
най доходоносно е за "самотна майка" с деца родени тук, дават жилище с платени сметки ...

А най-голямата далавера е че след като поживеят за известен период в тия социaлни жилища им дават възможност да ги закупят на преференциални цени + схемата help to buy, след което тия маймуни преотдават половината жилище или отделни стаи под наем на други маймуни, като с наема си плащат вноските по жилището и така след 10-15 години стават и собственици на жилище.

Нед Дек 31, 2023 3:21 am
Профил

Към Русия имиграция има, както от бившите републики, така и от китай и монголия, зависи в кой край на страната си, дали това е проблем, аз докато бях там беше, защото като повечето имигранти и тия се цанеха на по-ниски заплати от което страдаха местните.Отделно по онова време сериозен проблем бяха крайни националисти и скинхедс, основна цел им бяха негри, китайци но и на други създаваха проблеми, имал съм няколко срещи с такива, не се е стигало до крайности но едно че към Българи не бяха толкова агресивни, отделно имах татуирана свастика по това време та минавах за свой.
За мен голям проблем е отношението към работата, горе долу като у нас, обаче склонността да не следват указания е още по-сериозно изразена, това да им кажеш това го правиш ето така ....много сериозен проблем, това влияе като цяло на качеството на работата. Това чувам, че малко по-малко се променя, от това което следя, нещата изглеждат доста по-добре, но това не е нещо което се променя за една нощ.
Друг проблем към онова време беше транспорта, страната е огромна, ако трябва да работиш в цялата страна както при нас, това си беше приключение. Вариант 1 бяха влакове, но да натовариш нещо и да го пратиш на 2-3000 хил км си отнема време и нерви. Авто транспорт е вариант, но дали нещото ще стигне цяло един господ знае. За по-големи дестинации е още по-зле. Самолетните превози са алтернатива, но естествено са по-скъпи. В това отношение също има сериозна промяна, но все така някои дестинации са си приключение, не може да се сравнява например с европа.
За правене на бизнес има и още един проблем, има една несигурност, та зависи какъв е бизнеса, но ако е нещо под;ежащо на регулации нещата бързо могат да се променят в негативна за теб посока.

Нед Дек 31, 2023 5:47 am
Профил

Grubi написа:
Относно емигрантите - те какво общо имат с Шенген, особено ако нямат
Европейски паспорт?

Връщам се отново на въпроса, защото днес ми попадна това видео "Кой ЛЪЖЕ за Шенген?"- точно по въпроса, който поставяш.
Не знам колко точно може да се вярва на Копейкин, но уж говори с факти и ми звучи убедително ...

Чет Яну 04, 2024 12:14 am
Профил
Аватар

За съжаление или за радост, дори нямам време да чета или слушам твърденията...
Важното за мен и не само за мен - е да махнат сложните сухоземни контроли между България/Румъния и България/Гърция,
и да спестят куп време, нерви и пари на хората които пътуват с кола или прекарват стоки. Хубаво един ден същото да стане със Сърбия, Македония и дори Турция. Кога, ако изобщо ще стане с Русия - зависи само от тях, ако имаха малко акъл вече щяха да са там.

Летища и кораби - отдавна съм го забравил. Какво и кой лъже ще разберем на 1ви април 2024 (добра дата), както и на 1януари 2025.
Албанците вече разбраха за какво не ги лъжат и пътуват както ние между 2000-2007 (ако не се лъжа, с по 3 месеца без проблем в ЕУ).
Така, че и ние ще стигнем до там...кога ще видим.

Драмите не са ми силна страна.

Чет Яну 04, 2024 12:14 pm
Профил

Драмите не са ти силната страна ама от ЕС само драми останаха... сега и за шенген голямата драма и изнудване е да ни прехвърлят едни бежанци, да си прехвърлят един техен проблем на нас

Обаче незнам как ще ги принудят тия бежанци да стоят в БГ и да не хукнат пак нанякъде... щото те половината през БГ са минали докато стигнат европата, и определено не искат да стоят в БГ

Чет Яну 04, 2024 7:20 pm
Профил
Аватар

nik написа:
Драмите не са ти силната страна ама от ЕС само драми останаха... сега и за шенген голямата драма и изнудване е да ни прехвърлят едни бежанци, да си прехвърлят един техен проблем на нас

Обаче незнам как ще ги принудят тия бежанци да стоят в БГ и да не хукнат пак нанякъде... щото те половината през БГ са минали докато стигнат европата, и определено не искат да стоят в БГ

Мразя да го правя, но ще ти препоръчам да си взимаш хапчетата :)

Чет Яну 04, 2024 7:30 pm
Профил

Хапчета с наивност не вземам, и розови очила не нося :wink:

като ти се сбъдне мечтата и дойде деня в който по бързо се прибираш в БГ за да те посрещнат тълпи върнати от европа бежанци, тогава ще се сетиш какво сме писали :)

Или както казват - внимавай какво си пожелаваш

а дали връщането на бежанци ще е еднократно докато ни замазват очите с частичен шенген или като усетят че сме мекушави ще започнат системно да пълнят БГ с цялата сган пръсната из европа?

Чет Яну 04, 2024 8:38 pm
Профил
Аватар

Че колко му е да прецакаме тия които връщат бежанци? Неофициално им се купува по един билет за която европейска дестинация пожелаят, и бежанците са чао... :mrgreen:

Чет Яну 04, 2024 9:15 pm
Профил
Аватар

Нищо не съм пожелавал, а провалянето на "Запада" го чакам вече 48 години, тия преди мене и повече. Ама ей на...някак си не става. Лека!

Чет Яну 04, 2024 10:09 pm
Профил

Ицо, предполагам че и без да им купим билети те сами ще изчезнат пак на запад, а-ма защо да се вкарваме в подобен филм с преподписване на стари и подписване на нови подобни шенгенски споразумения?
Предполагам, че ако пак ги хванат на запад и им се налага за втори път да ни ги връщат - сигурно ще има и някакви санкции за нас, които да ни накажат за това, че не сме ги задържали в страната ни. Лично аз не разбирам за какво ни е всичко това?!?

Хората го казаха 1000 пъти, че специално за Гърция и Румъния е въпрос на двустранно споразумение между нас и тях за премахване на граничните контроли.
(Преди време Румуния ни отправи такова предложение, но нашите управляващи го отклониха)

А дали запада се проваля или не - лично мен ме "боли фара".
Това, което ме интересува е България да спре да се самопроваля и да се създадат условия, за да не се подлъгват младите българи да гурбедчийстват по света. (Тези от вас, които имат опит с това знаят за какво говоря.)

Пет Яну 05, 2024 10:12 am
Профил

Подлъгването е най малкия проблем, големия проблем е принудата, че докато се обслужват чужди интереси най работните са принудени да ходят в чужбина, където имат потенциалната възможност да изкарват в пъти повече от колкото в БГ, и много го постигат без кой знае какви квалификации, но между тях има и не малко кадърни и квалифицирани които вече не са в БГ, вместо да работят за развитието на българската икономика работят за чужда, а в БГ остават пенсионери и цигани, цените европейски, заплатите български, за който му се работи няма много стимули да остане в БГ, и така значителна част от най работните и кадърните отиват в чужбина, въпреки желанието си да се върнат

Ако можех да изкарвам наполовина в БГ бих се прибрал завинаги, но не виждам такива възможности, дори 1/4 трудно, не и като работник, като собствен бизнес може, но нямам нито нерви нито желание да си троша главата с бюрокращина и мафиоти, постоянно някой нещо иска.... остава само сивия сектор, но там е несигурно, не го виждам като постоянен доход

А наш тиквичко веднъж се изказа че нямало лошо в гурбетчийството, всички тези хора пращали пари в БГ... явно проблема го вижда като решение...

Пет Яну 05, 2024 1:11 pm
Профил
Аватар

Grubi, защо вие чакащите провала на Запада сте всички на запад? :wink: Ами ако се провали с гръм и трясък, би било по-безопасно да сте на изток. :lol:
По този повод си спомних вица от соца: КапитализЪма загнива ... като мушмул. Калкото по гние, толкова по сладък става.

Пет Яну 05, 2024 4:18 pm
Профил
Аватар

Desert Leo написа:
Grubi, защо вие чакащите провала на Запада сте всички на запад?

Въпросът ти е към Grubi, но и аз ще сложа един отговор, ако нямаш против.
Едва когато човек е живял достатъчно време "и вътре и вън", видял и доброто и лошото от двете страни, само тогава може да направи трезва преценка какво е добре да пазим и какво да вземам наготово отвън, и какво да почнем изцяло наново.
Западът има страхотна реклама за себе си. Налага я къде с добро, къде по други начини, но общо взето се е изградила една представа у хората, че това е правилния път, а всичко друго трябва да се премахне на всяка цена. Когато човек се сблъска с реалната картина и простотиите в това общество, никаква реклама не може да спаси положението. Не всичко е лошо разбира се, но е дразнещо, че дори и лошото бива продавано като "единствено решение"

Пет Яну 05, 2024 4:26 pm
Профил
Аватар

@Leo - не си падам по драмата, но обичам деструктивните сили. Затова "избягах" :) За да съм на първия ред с пуканките. Незнам обаче дали ще е тоя живот. А тия калпазани тук вече 223 години не са водили война с някой друг, щото са тъпи и ограничени. Студени и завистливи. Използвачи и разстроени във всеки един аспект на живота си. Вероятно и аз съм такъв...сектант на Тор и Валхала. Даже тъпанарите пуснаха Норвегия да се отцепи без една пушка да пукне, и даже и отказаха нефта и - пълни нещастници.

Вероятно ми липсват непрестанните мантри за загниващия капитализъм, и личния и непреходен успех на социализма - затова и се преместих в соц. страна...В България навлязохме в един устойчив период вече 34 години, май - и някак си не ми харесва спокойствието, искам да съм под напрежение, стрес, да бъда изстискван и мачкан - всеки ден и час. Един вид извратеняк - мазохист.

Освен това тук розовите очила и хапчетата са безплатни.

Пет Яну 05, 2024 5:32 pm
Профил
Аватар

Всъщност Grubi ти си на север, та ставаш за наблюдател на битката Запад-Изток с известен край. :)

Н'бабане Гт'муан'га, то и по медиите вървят реклами всякакви, при това доволно нахални. Като не ти харесва Запада - има Изток, Север, Юг. Предполагам не си интерниран. :lol:

Пет Яну 05, 2024 5:54 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16117 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 1028, 1029, 1030, 1031, 1032, 1033, 1034 ... 1075  Следваща