Отговори на тема  [ 5 мнения ] 
Хакнаха setcom.bg 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Хакнаха setcom.bg
Вчера 26.09.06 след обяд имаше ето този надпис: Hacked by: Lady_Lara
A тук http://www.zone-h.org/component/option,com_attacks/Itemid,43/filter_defacer,Lady_Lara/ списъкът е доста впечатляващ.
Не ми е ясно каква е далаверата от това хакване, особенно пък на форуми! Освен да създадът работа на някой модератор. Ако е заради паролите, едва ли ще е кой-знае каква ползата. Аз например имам една парола за всички форуми. И като я разбере някой, какво!?
Или пък е някакво пристрастяване като хазарта!? Или доказват нещо на някой, можеби на себе си, като хакват някой неподготвен.
Един познат - катаджия веднъж ми се хвалеше, че гонил едно порше с полицейската лада и го хванал, ама оня не знаел, че го гонят. Та, така са и хакерите...

Сря Сеп 27, 2006 8:16 pm
Профил ICQ
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

Мнение 
Ами предполагам, че знаеш разликата между хакер и кракер ... Ако можех и аз щях да хаквам - само за да се докажа ... затова го правят предимно.... казвам предимно... за известност... а с кракерите е друго нещо ... и без това темата е друга :)

Сря Сеп 27, 2006 11:26 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Въобще не е от любов към спорта - поне според мен и поне за повечето хора - когато хакваш наред, т.е. знаеш слабите места на системите, т.е. би трябвало да знаеш и как се запушват тия дупки. Та ако аз имам нещо дето искам да се защити - бих се обърнал към такъв човек и бих му платил сериозни пари да ми защити там каквото имам за защитаване. Така стои въпроса и със повечето проекти с отворен код - ако на мен ми трябва нещо някой да ми направи - отивам на съответните сайтове и гледам какво е направил преди да го наема. Та така - някой на пръв поглед безмислени и фрии неща, на втори не са нито толкова безмислени, нито толкова фрии :) .

Чет Сеп 28, 2006 12:12 am
Профил
Аватар

Мнение 
Значи този които ти ги е защитил не е застрахован от някой друг като него който може да намери начин да му счупи защитата.Хора сме-правим грешки.Как ше се почустваш ако си дал много пари на някой да ти защити скъпо струващ продурт,а след месец го видищ бастинас от някой нов ?
Тази работа с хакването е един вид душевна маструбация дето не я разбирам - защо трябва да се правят золуми? Като не ти харесва някой форум-просто го отмини,а не го осирай защото на някой все пак му е интересно там.

Чет Сеп 28, 2006 4:08 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ки4о написа:
защо трябва да се правят золуми?

както вече казаха се правят за пари - вижте колко знаем - може да ви консултираме как да се защитите други да не правят така

Чет Сеп 28, 2006 7:24 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 5 мнения ]