|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 1:21 pm
Екраниране против 5G мрежите…
| Автор |
Съобщение |
|
pechkov
Ранг: Напреднал
Регистриран на: Пет Фев 14, 2014 4:45 pm Мнения: 439 Местоположение: Монтана
|
 Re: Екраниране против 5G мрежите…
Да, и се опитах да отвърна подобаващо, но явно не ми се получи "интонацията", и останах неразбран. Е, такъв е живота…
_________________ Не карай по-бързо от своя ангел-пазител!
|
| Съб Дек 30, 2023 9:22 pm |
|
 |
|
MYXATA
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Много си се напрегнал Печков, и то точно преди праздниците... Незнам какво си правил/мерил или мислил че си мерил.... Пълно екраниране съм виждал / спомагал да се прави за криптографска техника и т.н.... ако не правиш нещо адски чувствително няма кк да те тормози 5г мачтата на 1/2км от теб... Медицинските сигнали като цяло въобще са в региона на херците, така че много малко ВЧ би минало през филтрите на медицинската електроника, и още по мално би смутило техниката... Тук слагам уговорката,че не става дум за рентген/позитронен или друг инструмент... ккавото едва ли някой ще ти довери да ремонтираш... Така че, освен за твое успокоение, това мерене, особено с някакво пособие купено от алиекспрес, а не от рьоде шварц например... да ти кажа станиоловата шапка наистина по добра работа ще ти свърши 
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Съб Дек 30, 2023 10:22 pm |
|
 |
|
Bai Ui
|
Без лоши чувства, между другото се включих в темата за да ти защитя тезата, това с оловото наистина съм си го мислел но едва ли ще ми остане време за това, пък и квадратният метър стъпва на 70-80 паунда за 1.32мм дебелина, за да екранирам цялата къща ще трябва да се изръся буквално една кола пари, в смисъл сума за една нова кола. Но ако имах възможност, време и излишни пари шях да го направя, както казват англичаните better safe than sorry, демек превантивните мерки никога не са излишни. И алуминиева шапка бих си сложил, но ако не я заземиш няма да подейства, напротив - конусовидната форма ще съсредоточи вълните в една точка, като сателитната антена, което ще влоши влиянието на вредните вълни. та така. За въздействието на високите честоти все още се спори, както се е спорило навремето за ефекта от радиацията, мнозинството от хората са смятали радиоактивността за безопасна, дори са давали на децата си да си играят с уранова руда, сега няма две мнения. Така ще стане и с радиовълните, това е електромагнитно излъчване, също като светлината и радиацията, шумът е друг фактор влияещ на здравето, особенно ниските честоти - едни ги чуват, други не, мен лично ме подлудяват 20-30 херца, в близост има вятърни колектори, когато вятърът духа от там направо ми кънти главата, жената и децата не го чуват този шум но аз не си въобразявам защото го измервам с честотен анализатор, жената често се буди с главоболие, обяснявам че може да е заради шума, това че не го чува не значи че не и влияе, то донякъде идва с възрастта с отпускане на ушната мембрана. Та така - паживьом - увидем както казват руските агресори, времето ще покаже кое е вредно и кое полезно, може пък да се окаже полезно излагането на високочестотни радиовълни, една хипотеза твърди че дълголетието при непалците и тибетците е заради липсата на кислород и високите нива на космическа радиация, дори модерната медицина използва облъчването като средство за борба с рака. Шантава работа но както споменах предпазните мерки никога не са излишни.
_________________ “Intelligence is the ability to adapt to change.” Stephen Hawking
|
| Съб Дек 30, 2023 11:32 pm |
|
 |
|
Pif
|
Навремето сложиха една клетка на МЕИ-то. Май беше глобул. Като я слагаха отидох с един стар пасивен резонансен извервател на поле и гледах къде са задните лъчи на антените. Имаха няколко доста мощни лъча назад. Пуснаха клетката и след няколко дни дойдоха от някоя институция да мерят. И аз като млад ентусиаст с моята играчка горе с тях. Колко странно стрелката ми не мръдна даже и залепен за антената. Подписаха си протоколите и си тръгнаха. След няколко часа стрелките пак удариха в края. Няколко години по-късно поработих за кратко в глобул. Обикалях по клетките но не се занимавах с РФ-а. Един ден си говорих с един фийлд и човека си ми каза, че ги напържват на макс. 60 вата на 900 и 45 вата на 1.8. На всяка антена по 2 канала на 900 и 2 канала на 1800. Всяка клетка с по 3 сектора. А и по спомен самите БТСи си харчеха 1.5 киловата Имаха към 20 киловатчаса акумулатори за да изкарат 12 часа без ток. 4 гупи по 4 110 АЧ гелови акумулатора за 48 волта. Имаше и клетки с повече - там където имаше релейки. Сега с новите много ДЖИ-та не знам как е. На 30 метра от прозореца ми има клетка насочена на 60 градуса от моята посока и има страничен лъч който в част от апартамента ми прави мазало. Като мина от там с един доплеров ехограф и пищи като обезумял. А той е на 3.5 мхз. Явно не са го филтрирали като хората и приемника му хваща 3-4Г-то от клетката.
|
| Нед Дек 31, 2023 12:20 am |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Така де, ама повечето хора дето много ги притеснява излъчването, ядат кремвирши от 3 лева килото, гроздова от 4 лефа литъра, разни разстворими сокчета, много мазно и пържено, но видиш ли загрижени от електромагнитният фон и как им влияе  Пак да напомня мощността намалява с разстоянието на куб(степен трета). Демек саминсинправете изводите... Не намеквам и нямам намерение никой да обиждам.... Весели праздници.
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Нед Дек 31, 2023 8:47 pm |
|
 |
|
pechkov
|
Мдааааа. Новата година започна със стрес… Погледнах в огледалото… Става въпрос за процесорната част. И понеже имаше смущения на килограм - логично беше да са отвън. Историята както вече разказах се оказа доста по-тривиална - самите устройства са небрандирани боклуци, които находчив нашенец се опитал да внася и продава. Както и да е, те не са вече обект на обсъждане, аз просто продължих темата за да не отварям нова. И съответно точно защото уредчето е евтина бънгия от Алиекспрес - затова и питах направо за мнение дали изобщо може да му се вярва поне донякъде. Че засича "нещо" - засича. Иначе не би могло да знае къде в сградата да покаже по-високи стойности, а многократното повторение на измерванията с последващо отчитане на завишени нива в определени точки не може да е в следствие на случайност, ако просто си измисля стойности както правеха онези гривнички от "Кауфланд". Но дали е възможно да измерва с грешка от порядъка на 1000%? Аз не искам лабораторна точност, а просто да знам кой, откъде, с какво и колко ме пържи. Защото на разстияние 10 см от "опасната" микровълнова фурна не получих и половината от онази стойност на снимката. Между другото - някой може ли да обясни къде "отива" енергията от магнетрона на микровълновата, ако я включа без да съм сложил нищо в нея!? Не тая лоши чувства, и дори можеш да видиш, че на онзи, който от самото начало директно ме попита за шапката от алуминиево фолио отговорих съвсем кратко и стегнато, без да търся последващо разтегляне на локуми и заяждания. Просто не се занимавам с обречени хора. Закачките в стил "Марчинко" обаче са като пиперчето в разговорите.  Олово на покрива - няма лошо. Изобщо не ме притеснява употребата на олово за технически цели. Опасност има ако бъде погълнато олово, и още по-голяма опасност ако бъде вдишано. Използвам оловни тежести за въдицата си, а припоя с който работя е със съдържание на олово, и нямам особени притеснения, че ги пипам с ръце. Отдавна е забранено добавянето на олово в бензина, и макар че измина доста време - то и до ден днешен продължават да се оценяват щетите от замърсения горен слой на почвата след толкова години безхаберно изпускане на олово в атмосферата. Имаше една историческа партенка за древен Рим, и че там се изтровили с олово именно от водопровода, което довело до агресия и се изтрепали един друг, но също не съм намирал официална информация за този случай. Доколкото съм запознат с оловните водопроводи - тръбите от вътрешната страна хващали кора от котлен камък, който изиграва ролята на предпазно покритие, и преминаващата вода не влиза в контакт с оловото. За това също нямам потвърждение с документи от проучвания или доклади. Но и не е било обект на търсенията ми. Въздействието от каквито и да е радиоизлъчвания носи някаква вреда, и точно затова са поставени и нормативи с които уж е определено какви мощности няма да нанасят директни щети. Но как са поставени тези норми - не знам. За България е определен лимит от 10 µW/cm², а някаква международна независима организация (не помня името) изкарва данни, че 3.4 µW/m² (забележете - m² !!!) е уж безвредната стойност. Не намирам информация за база за сравнение спрямо естествения фон коя стойност би била безопасна наистина, или поне да е в границите на разумното. Допустимите стойности са определени от най-различни организации, които според официалната информация са правили изследвания за въздействието на нейонизиращите лъчения върху здравето на човека, и разбира се техните заключения се базират предимно на това, което не са открили. Т.е. липсата на доказателства се приема като доказателство за липса. Само медицината работи на този принцип. Никоя истинска наука не го допуска. Иначе в историята от откриването на радиацията има интересни неща. Радиоактивните момичета - не намерих публикувани документи за потвърждение на тази история, но снимките на продукти със съдържание на Радий ги проверявах преди години, и изглежда са си съвсем истински стоки, които действително са били продавани на хората. Историята на първите "безопасни" цигари - фирмата, която произвеждала цигарите Кент за първи път прилага филтър на цигарите си, и започва да ги рекламира като безопасни, защото филтъра задържа твърдите частици, и така пушача може да се наслади на никотиновия ефект без да замърсява дробовете си. И филтрите са ги правели… от азбест.  И други хора ми разправят за същия ефект.  Не беше ли на квадрат (втора степен)? Иначе си прав. Наоколо е пълно с безхаберници. Дори имам един авер, дето си е в постоянно безпаричие. И то до степен, че нямаше пари да си купи лекарствата като се беше разболял. Но на забележката ми че би било добре да спре цигарите ми отговори: Ееее, ми то да не пушим, и да не пием… Че тогава за какво да живеем!? … … … При което не просто останах без думи, а направо ми спря дишането. Аз не се пъна да спра колите по улиците и самолетите в небето например. Но дали ще пуша или ще се наливам с алкохол - зависи само от мен. Съответно имам контрол и над това дали да ползвам пластмасови съдове за храната си, дали да слушам музика "на макс", дали да си сложа WiFi рутер на нощното шкафче до леглото, дали да си купя имитиращ сирене продукт и прочее, и прочее. В ежедневието ни има много вредни неща, които не можем да контролираме, но това не е причина да се отказваме от контрола изобщо.
|
| Пон Яну 01, 2024 8:34 pm |
|
 |
|
syscop
|
Мощността 10uw/cm2 означава, че толкова енергия постъпва на участък с указаната площ представляващ част от сфера, в центъра, на която се намира източникът на лъчение. Това за сферичен източник. За друг трябва да знаеш диаграмата на излъчване. Предполагам, че няма да е трудно да определиш, от коя степен зависи мощността в зависимост от разстоянието до центъра на сферата. https://www.compeng.com.au/rf-calculator/ - може да си направиш някакви сметки, за да провериш колко близо показва уреда.
_________________ Определянето стойността на дадена величина се нарича ИЗМЕРВАНЕ! Опонентът се оборва с ФАКТИ, а не с ЕПИТЕТИ!
|
| Пон Яну 01, 2024 8:58 pm |
|
 |
|
pechkov
|
Човека говореше (пишеше) за намаляването на мощността с увеличаване на разстоянието.
|
| Пон Яну 01, 2024 9:37 pm |
|
 |
|
syscop
|
Точно това е: колкото си по-далеч от източника, толкова радиусът на сферата е по-голям. Като представиш мощността като функция на радиуса на сферата(площта на квадратчето със страна 1см например, каква част от общата площ е) ще установиш каква е зависимостта - квадратична, кубична или нещо друго.
_________________ Определянето стойността на дадена величина се нарича ИЗМЕРВАНЕ! Опонентът се оборва с ФАКТИ, а не с ЕПИТЕТИ!
|
| Пон Яну 01, 2024 9:52 pm |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3714 Местоположение: Високо в планината
|
Стойностите в червено не се вързват една с друга. Не може да имаш толкова ниски загуби в бетонна сграда. Освен това при всичките отражения би трябвало да имаш значителни колебания в нивото и извън сградата, и в нея. Този тип измервания се правят по съвсем различен начин, но не ми се отваря темата сега. Спи спокойно и се радвай на живота.
_________________ Хайде де!
|
| Пон Яну 01, 2024 10:20 pm |
|
|