| Автор |
Съобщение |
|
Cekins
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
 Re: Тема за бързи и тъпи въпроси
Добре че не сте почнали като един мой не много умен колега да викате на килаватите киловолти. Особнено много смях ме напушва като каже че ФЕЦ-а дето го гради в момента е (примерно) 350 киловолта. Последния дето прави беше само 180 киловолта. Скоро чакаме да почнем един 1000 - там ще е интересно - 1 мегаволт.....
|
| Чет Ное 09, 2023 2:21 pm |
|
 |
|
slav4o.com
Регистриран на: Нед Яну 01, 2012 8:04 pm Мнения: 2663 Местоположение: София / Велико Търново
|
Аз волтаж го разбирам по-скоро като номинално работно напрежение. Примерно "Тези крушки на какъв волтаж са ?" "Моля сложи бушон с по-висок ампераж."
|
| Пет Ное 17, 2023 1:48 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
WROOM ... UART1 ( тоя дето е на пиновете на флаша ) може ли да се премести другаде?
_________________ main[-1u]={1};
|
| Пон Дек 04, 2023 10:23 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30685 Местоположение: София
|
Всички уарти по спомен могат да се местят навсякъде, имаше нещо с тоя за дебъг ....той беше или единствения фиксиран, или можеше да се премести но имаше някаква специфика.
|
| Вто Дек 05, 2023 12:21 am |
|
 |
|
TheWizard
|
пу да го еа... бай дефол има хардуерна таблица за пинове демек с мултиплексиране ще мога да го ползвам (мултиплексора заобикалял хард таблицата ... утре ще чета) трябват ми 3 уарта като 0 си остава бут/лог
_________________ main[-1u]={1};
|
| Вто Дек 05, 2023 1:36 am |
|
 |
|
ToHu
|
Вече не помня, ама wroom-а май имаше пинове които са само входове. Може да буташ и SPI, единствено тия които са висока скорост за закотвени нас определени пинове, конкретно на WROOM много тъпо разпределени. Бях правил нещо преди 2 години, веч ене помня много ама бая псуване отнесоха, май беше заради JTAG-а, клиенбт абеше решил че ще го иска с JTAG което много лимитира възможностите кое къде може да изведеш.
|
| Вто Дек 05, 2023 3:07 am |
|
 |
|
stefan63
|
 Дърводелство/такер
Искам да сложа ламиниран паркет отдолу на гредите под циглите.Иска ми се да не се виждат пирони и видии. С такер ли се прави това ? Само съм виждал такер, не съм ползвал.
|
| Вто Дек 12, 2023 9:50 pm |
|
 |
|
pipilica
Регистриран на: Чет Апр 16, 2009 1:26 am Мнения: 2763 Местоположение: София
|
Ми може и с такер но пак ще се виждат телчетата ако се загледаш, е то зависи и от цвета на паркета, идейно е с паркет обикновено коват сачак. Много лесно се работи с такер, на 5-6 опит и си се научил. Ако ще си взимаш гледай да може да се зареждат и по-дълги телчета щото за паркета ще ти трябват по-дълги.
|
| Сря Дек 13, 2023 2:25 am |
|
 |
|
ToHu
|
Ако летвите са с профилни ковеш по диагонал в Каналето, така нищо се не вижда, единствено първата трябва да я заковеш в края или да и сложиш дървен корниз да я държи. Сега така се кове на под, но и на таван ще стане. Освен това телбода не е за тая цел, има микро пирони, с тях става перфектно. То и а всъщност два други варианта, едното е така наречените pin nails https://encrypted-tbn0.gstatic.com/imag ... w&usqp=CAUА има и подобни които обаче са с малка трапецовидна главичка. И двете се коват с нещо като такер, има ръчни не ти ги препоръчвам на въздух и електрически. Примерно някои ракети на бостуч коват както телчета така и микро пирони, тия за иглите обикновенно са отделен инструмент. Игли и микропирони може да ковеш и на видимите части, те са практически невидими от разстояние.
|
| Сря Дек 13, 2023 2:40 am |
|
 |
|
s7ama7
Ранг: Почетен член
|
Здравейте , има ли някой идея какъв е този материал : Има висока плътност
|
| Пет Дек 15, 2023 12:49 pm |
|
 |
|
ToHu
|
малко повече инфо, може да е всичко, и някоя по-близка снимка.
|
| Пет Дек 15, 2023 7:05 pm |
|
 |
|
s7ama7
Ранг: Почетен член
|
Забрахме няколко гранитни маси но си нямат кутии за съхранение/транспорт и решихме да им направим .  Снимката по горе е от фабрична кутия .. нямам по детайлни снимки а кутията е затрупана и малко трудно ще направя нови снимки. Материала е доста твърд но ако приложиш натиск с пръст ще се деформира. Основната идея е да обере неравностите .
|
| Пет Дек 15, 2023 8:46 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Да ясно за какво говориш ... не мога да се сетя името, прилича на това в което бодат ДИП чиповете, като твърд дунапрен който като натиснеш се деформира трайно .. излезе ми от главата как се казва.
|
| Пет Дек 15, 2023 11:39 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Пенополиетилен.
|
| Съб Дек 16, 2023 1:01 am |
|
 |
|
ToHu
|
Мм според мен не пита за това, това го използвам за опаковки, той е еластичен, у доста по мек като структура. Това за което мисля че говори е твърдо като фибран, и се деформира по сходен начин, но е доста по порьозно, клетките са големи, съответно е доста леко. Виждал съм да го продават ама не мога да се сетя как се казваше. P.s. сега гледам че тия електростатичните се водят полиуретан, и всъщност има голяма прилика с експандирана полиуретанова пяна като структура това за което аз си мисля, та може и да е такова.
|
| Съб Дек 16, 2023 1:07 am |
|
|