|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 9:52 am
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
 Дълго USB C ..
Днес затрих няколко часа за една проста USB C букса, трябва ми нещ което да надстърча 3.5 - 4 мм от платката като това от картинката, може и повече. Единственото което намерих е един амфенол, но той пък се вкопава в платката и изглежда много грозно защото имам лед и бутон с които искам да са в една линия, или почти в една линия ... вече блокирах от гледане на сайтове и pdf-и  Всъщност има и още едно изискване, всички пинове да са от задната страна, ще сглобявам на ръка прототипа и не искам USB C с падове под него които не достигам, то ще пусна и стенсил ама пак .. скоро брах ядове с едно таковеа USB, с малко паста не се запоява като свят, с повече паста пък току виж станало късо ...
|
| Пон Дек 11, 2023 3:34 am |
|
 |
|
stefan63
|
 Re: Дълго USB C ..
|
| Пон Дек 11, 2023 5:20 pm |
|
 |
|
ToHu
|
мм тц, такива има много, но това е 4.25 от предните отвори, а от тях до ръба имаш 1.7, т.е остават 2.5. Имам 4 мм "панел" стомана, детайла се реже на лазер, не е предвиждано фрезоване и няма как да се направи стъпало. Отделно имам 1 мм между платката и панела, това е технологично. С всичко под 4.5 буксата не може да направи контакт защото корпуса и опира в панела. Вариант по-голям отвор който да поема буксата, това е доста грозно. Втори вариант пластмасов панел с отстъп на който са усб-то, бутона и леда, всичко хубаво но трябва да изрежа доста по-голям отвор което отслабва детайла, не е невъзможно да се деформира и да повреди панела, а може и до пластична деформация да се стигне, ще трябва да го смятам. Недостатък две, допълнителен детайл искащ тулинг. За момента остават така, ако намеря различно ще го сменя, ако не ще им разваля фън шуито но такъв е живота.
|
| Пон Дек 11, 2023 7:18 pm |
|
 |
|
syscop
|
Не можеш ли да фрезоваш отвътре нещо от сорта на 5мм х ширината на "зъбчето" на платката. При 4мм дебелина на панела има достатъчно месо? п.п. пропуснах, че нямаш фрезоване... 
_________________ Определянето стойността на дадена величина се нарича ИЗМЕРВАНЕ! Опонентът се оборва с ФАКТИ, а не с ЕПИТЕТИ!
|
| Пон Дек 11, 2023 7:37 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ето така изглежда. Фрезоване и подобни са невъзможна работа, дори не знам дали ще запазя фаската на отвора на USB-то, но тя е малка, да речем може да се направи с ръчен инструмент с приемливо качество без да отнема много време, но нищо повече. Външната се прави на бевел машина след рязането преди огъването. Миксирането на технологии излиза много скъпо. Дори да имаш фабрика от сорта на сан мина или флекс, които имат в един комплекс и шийт метал и машинна обработка, пак вдига цената, защото това са си релано отделни фабриким детайлите трябва да излязат от едната, да отидат до другата и после да се върнат в първата. Да не говорим, че като цяло това е рядкост, повечето шийт метал контрактори нямат фрези, те много от тях нямат и бевел машини, ама това е нещо което не е скъпо и като ги натиснеш го купуват, а и не изисква специалисти с които те не разполагат. То покрай това имам и друга чуденка. Това е едната част от изделието. Отделно има втора платка, но тя е доста по-малка, и там трябва да има бутон right angle но проблема е че цялото нещо е високо 5 мм къде го тоя бутон дето да се събира в 5 мм по височина. В моента тъкмо я подхващам и не ми се почва, вчера ме заболя главата да гледам USB конектори, днес ще ме заболи да гледам бутони 
|
| Пон Дек 11, 2023 9:09 pm |
|
 |
|
velio
|
USB-C за монтаж на панел + кабел за връзка с платката.... Грозно, скъпо и нетехнологично решение, но все пак решение  Стига да се монтира от външната страна де...
|
| Пон Дек 11, 2023 9:13 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
_________________ main[-1u]={1};
|
| Пон Дек 11, 2023 9:30 pm |
|
 |
|
stefan63
|
|
| Пон Дек 11, 2023 9:37 pm |
|
 |
|
ToHu
|
|
| Пон Дек 11, 2023 10:28 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Сега ще видя, то ниски бутони имна доста, ама нисък 90 градусов с кръгла тиква .... но ако няма кръгла с каквато има  не знам за бутон ли ги даде тия или за USB но намерих USB .. чай видим сега кой го доставя, те това е дзверо, еидн едиснтвен но има ... https://www.jblec.com/products/usb-20c- ... n-smd.html
|
| Пон Дек 11, 2023 10:29 pm |
|
 |
|
stefan63
|
Za usb, има един splint, има един spraddle ,,,,aма са за платка ,8...1.0мм. не зная как се превеждат тия думи. Накрая има един ТH, цепката е завъртяна ,Може да ти хареса..
|
| Пон Дек 11, 2023 10:40 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Аз един намерих само не искам да е вертикално ориентиран, иначе ткаива намерих и други. Този горе който дадох става, въпроса е от де да го купя  LCSC не ги проадават тия, кой ги дистрибутира занеш ли ?
|
| Пон Дек 11, 2023 10:42 pm |
|
 |
|
stefan63
|
Сефте ги виждам, мисля че всеки китаец ще ти ги достави. За бутона.... ,, https://www.mouser.bg/ProductDetail/Alp ... j4Gw%3D%3DМалки има много, ама едва ли с дълги пишки, ще трябва да си правиш актуатор.
|
| Пон Дек 11, 2023 10:53 pm |
|
 |
|
ToHu
|
тоя па от де го изрови, току що минах всички бутони в маузер и тоя не го видях, видях няколко други, Панасоник и Вюрт са най-близко, Панасоника обнче иска вкопаване, вюрт имат без https://www.mouser.com/ProductDetail/Pa ... jvlA%3D%3Dhttps://www.mouser.com/ProductDetail/Wu ... SLcQ%3D%3DДа къси са им пишките, но на тая платка кутийката е пластмасова, каквото направя такова ще е, дори може и само с късата пишка да мина макар че не ми се вярва, ще трябва някаква капачка, или кутийчето да е с флекс .. или с гумена стена направо ...
|
| Пон Дек 11, 2023 10:59 pm |
|
 |
|
stefan63
|
|
| Пон Дек 11, 2023 11:16 pm |
|