|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Авг 21, 2026 1:58 pm
Система за електронно гласуване с микроконтролер ???
| Автор |
Съобщение |
|
gsimsim2
Ранг: Минаващ
|
 Няма проблем Никола
Всичко е на обсъждане, но реално е по просто от "зелена вълна" на пет светофара нали.
|
| Вто Сеп 26, 2006 5:10 pm |
|
 |
|
evc
Ранг: Напреднал
|
 Re: За парите
Ами никой не може да ти каже, защото "от толкова много приказки" не си дал още едно прилично задание. Според твоето мъгляво обяснение какво евентуално може да ти трябва, всички ти отговорихме със съответстващи по конкретност оферти. За да си получиш точния отговор дай задание:
Трябва ми да се проектира и разработи система за електронно гласуване състояща се от:
1.базова станция (била тя компютър или централна станция и т.н.) със съответния софтуер (може само софт ако ще е PC) със следните функции ... (поне бегло изброяване на функциите) - 1бр.
2.станции за идентификация чрез .... и подаване на гласа, отдалечени на максимум .... метра от централната - .... бр. със съответния софтуер със следните функции (поне бегло изброяване на функциите).
3.връзката между централната станция и станциите за опознаване и подаване на гласа да е ....
Системата ще работи в силно химически агресивна среда! (например)
4.заданието включва/не включва монтаж
5.заданието включва/не включва поддръжка
6.специалните ми изисквания към фирмата/лицето производител са ....
7.срока за проектиране до работещ образец/допредаване на обекта е ....
П.П. Както ние (които евентуално бихме ти разработили системата) не разсъждаваме относно колко усилия изисква да си седиш и въртиш телефони цял ден (или какъвто там контакт ползваш) за да намериш изпълнител на заданието си (може би и да си получиш съответната комисионна, не ме разбирай погрешно - няма нищо лошо в това!), така и ти се опитай да не преценяваш нашите оферти според това НА ТЕБ колко лесна ти изглежда направата на системата! Ако действително беше толкова лесно, ние за какво сме ти?
_________________ Простотията е Божи дар, но човек не бива да парадира с подаръците си!
|
| Вто Сеп 26, 2006 5:20 pm |
|
 |
|
Wise
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Дек 19, 2004 6:26 pm Мнения: 1628 Местоположение: Сливен
|
 Re: За парите
1.
2.
3.
.......
/quote]
Ами това е повечето от работата - затова не е дадено!
Точно задание е половин проект!
|
| Вто Сеп 26, 2006 8:07 pm |
|
 |
|
gsimsim2
|
 evc
Не обиждаи хората които стоят на телефона и от време на време намират на някого работа. Аз съм по мързелив и се занимавам с подръжка и ремонт на копирна и печатна техника.
|
| Вто Сеп 26, 2006 8:13 pm |
|
 |
|
gsimsim2
|
 За заданието
Заданието го давам при лично запитване на всеки който пожелае. От темата която пуснах виждам, че доста от колегите могат и искат да свършат работа, но има маи и такива които много говорят излишно 
|
| Вто Сеп 26, 2006 8:17 pm |
|
 |
|
evc
Ранг: Напреднал
|
 Re: За заданието
Аз пък виждам, че тежко им и горко!  Нали?
@Wise, не схващам мъдростта този път... Сигурно `щот ми се спи. Не искаш да кажеш, че всичко което би ти помогнало да разбереш задачата по-добре (и съответно така да я изпълниш!) трябва да бъде премахнато, нали? Щото ако е така, дай да включим условие да се работи без компютър и поялник... 
_________________ Простотията е Божи дар, но човек не бива да парадира с подаръците си!
Последна промяна evc на Вто Сеп 26, 2006 9:44 pm, променена общо 1 път
|
| Вто Сеп 26, 2006 9:30 pm |
|
 |
|
gsimsim2
|
 Тежко им .......
Защо ?
|
| Вто Сеп 26, 2006 9:40 pm |
|
 |
|
the_real_maniac
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пет Авг 19, 2005 11:38 am Мнения: 978 Местоположение: Europe -> BG
|
on-offtopic: 7 страници тема, а:
[quote=evc]
Ами никой не може да ти каже, защото "от толкова много приказки" не си дал още едно прилично задание. Според твоето мъгляво обяснение какво евентуално може да ти трябва, всички ти отговорихме със съответстващи по конкретност оферти. За да си получиш точния отговор дай задание:
[/quote]
[quote=gpsim]
За заданието
Заданието го давам при лично запитване на всеки който пожелае. От темата която пуснах виждам, че доста от колегите могат и искат да свършат работа, но има маи и такива които много говорят излишно Smile
[/quote]
едит: забравих цитатите
Последна промяна the_real_maniac на Вто Сеп 26, 2006 9:43 pm, променена общо 1 път
|
| Вто Сеп 26, 2006 9:41 pm |
|
 |
|
gsimsim2
|
 За всички които се интересуват
1. Система за гласуване: с 28+1 пулта с 4 бутона и оторизираща карта с общ интерфейсен кабел до компютър или централно устройство (+5 пулта резерва - примерно), 28+1 защото единият е централен за председателя, но това не е уточнено, възможно е и с 29 еднакви.
2. Данните от пултовете след като са приети (идентификационен номер това кой бутон е натиснат "за", "против", "въздаржал се" и "присъствие", да се обработят (идентификационен номер на карта -> име на притежател - тип на натиснат бутон след това сумиране и извеждане на тв изход към проектор, трябва да има и начин на визуализиране по именно, но това е работа на софтуера.
3. Възможни екстри - двуредови дисплеи на пултовете за информация кой е картопритежателя, какво е гласувал в момента или оставащо време до край на гласуването от общия таймер.
4. Няма изисквания за химическа, електростатична, шокова или противовзривна.
Това е в общ план
|
| Вто Сеп 26, 2006 9:42 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8397 Местоположение: София
|
Според мен, ще трябват поне 2-ма човека, за да стане хубаво, може и един, но ще стане по-калпаво.
|
| Сря Сеп 27, 2006 9:48 am |
|
 |
|
bateAz
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 4:11 pm Мнения: 3750 Местоположение: София
|
Получих следното интимно писмо от gsimsim2:
"Приятелю.....
Явно работиш в друг свят. Тук е България ! Когато някои ти дава ЗАДАНИЕ, това значи формално описание на устройството от което има нужда. Ако не е по твоите сили, отказваш се и толкова. Когато някой ти дава ЗАДАЧА за изпълнение, това означава, че трябва да я изпълниш (сигурно шефа ти), а когато някой обявява конкурс за проектиране, това означава "НЕ СИ САМО ТИ" прави разлика.
Предупредих те ........ не пиши глупости. И не сменяи ника си !"
Възможно ли е тук да получа отговор кои всъщност са "глупостите", които съм написал?
Редно е да получа и копие от писанието, за което твърдиш, че съм го писал аз под друг ник.
В противен случай си остава задоволен критерият за словестния онанизъм.
Приятелю! Ако си търсиш човек да ти го направи ( устройството, де! ), не това е начинът! Напред с рогите вече и в казармата не става! Тук има много кадърни специалисти, но за да ги цаниш, трябва и ти да демонстрираш ако не кадърност, то поне култура и коректност.
Без ясно дефинирани рамки на заданието никой девелопър с опит няма да се хване да го прави, защото после ще има "ама то и това трябва да се направи", "ама то що не хвърчи", защо консумира енергия, вместо да генерира" и т.н.
Ако все пак си решил да работиш "по твоя си начин", просто иди в МЕИ и си хвани един студент. Има вероятност да ти го реализира, добрата страна за него е, че ще събере опит. Не техничски, а от другия, дето е по-ценен.
Успех в начинанието.
|
| Сря Сеп 27, 2006 10:03 am |
|
 |
|
sthx
|
Имам клиенти, с които трудно се работи поради различни причини. Някои направо ги отказвам. На други им слагам надценка 10-15-20%. И я наричам за себе си на името на потърпевшия. Така де , и за успокоителни ще ми трябват пари.
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Сря Сеп 27, 2006 10:56 am |
|
 |
|
the_real_maniac
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пет Авг 19, 2005 11:38 am Мнения: 978 Местоположение: Europe -> BG
|
sthx - за това си абсолютно прав. Лично не ми се е случвало, но съм виждал такива случеи и абсолютно заслужено.
При положене , че се работи трудно с човека по НЕГОВА вина и не иска да се вслуша - това е още време , нерви и прочие...
Че хапчетата най-малко трябва да ти плати - това в кръга на шегата де 
|
| Сря Сеп 27, 2006 11:17 am |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8397 Местоположение: София
|
Аз ли съм малоумен, или светът е такъв, но в 100% от случаите с клиента се работи ТРУДНО.  Когато искаш да си коректен, де.
|
| Сря Сеп 27, 2006 12:28 pm |
|
 |
|
bateAz
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 4:11 pm Мнения: 3750 Местоположение: София
|
Айде да не е в 100%, но в 80% е така. Много важно е още преди да си се захванал да ти се изясни под шапката за какво иде реч. Има индивиди, с които просто няма чалъм да стане гладко. Не се надявай точно при теб да мине ОК. Работа има бол, мераклии майстори да я вършат няма. Поне в София е така.
|
| Сря Сеп 27, 2006 12:33 pm |
|
|