Отговори на тема  [ 32 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща
Диагностика за VOLVO 
Автор Съобщение
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение Диагностика за VOLVO
Трябва ми да проуча въпроса за закупуване на диагностика за VOLVO. Ще я ползва малко сервизче за коли. Видях на първо четене какви достъпни модели има. Проблема е че информацията е много противоречива, и може да я даде човек който се занимава с това. Търся най-евтината и да поддържа всички протоколи, и да чете всички модули на колата :D :D :D . Сега ще преинсталирам един лаптоп с Вин7 и ще инсталирам една VIDA. После се надявам да имам яснота какво желязо да поръчам от Китайците.

....
На бутона съм за една "Newly V160 JLR Pro for Volvo/Toyota/Land Rover/Jaguar Support JLR V160 SDD PRO Better Than MINI VCI Techstream18.00.008"

Последна промяна RM на Пет Ное 10, 2023 7:23 pm, променена общо 1 път

Пет Ное 10, 2023 6:38 pm
Профил
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Диагностика за VOLVO
Мммм за най-евтината не знам, аз взех те това : https://us.launchx431pro.com/products/l ... 7gQAvD_BwE
Не съм го изпозлвал ужасно много, няколко проблема по каручката оправях, но доколкто виждам поддържа всички системи. Сега адаптера си е адаптер, BT, предполагам такъв може да купиш и за много по-малко пари, но това си идва и със софта, има си и ъпдейти, отделно идва с един куп кабели и адаптери, реших че си струва парите.

Пет Ное 10, 2023 7:22 pm
Профил
Аватар

Много благодаря ToHu , но за VOLVO фабричната VIDA е много добър вариант. Проблема е че клонингите DICE 2014D не работят добре. Има няколко вида, които не подържат всички протоколи и не се виждат някой модули. Име един модел "Full Chip Multi-Language Chips EWD" и за него казват че подържа почти всичко, но е скъп.
Това кабелче Newly V160 JLR Pro for Volvo/Toyota/Land Rover/Jaguar Support JLR V160 казват че работи по добре , но не мога да намеря информация до колко подържа всички протоколи и вижда всички модули ...

...............
Купих една V160 JLR Pro за 40$ . После ако не става ще търся друга.

Пет Ное 10, 2023 7:40 pm
Профил
Аватар

Тони за това ти препоръча Launch - купуваш си един и идва с всички възможни адаптери, софтуер за де що кола си чувал и не си чувал и безплатни ъпдейти за една година. Е струва едни към $1000 ама до колокото съм чувал си изкарва парите. Братчеда си го купува всяка година нов и продава стария на половин цена. Понеже абонамента му е $500 годишно, му излиза същата работа - взема $500 от стария добавя още $500 и следващата година е с нов таблет, нови конектори и интерфейси и т.н.

Нед Ное 12, 2023 2:59 pm
Профил ICQ
Аватар

Cekins написа:
Тони за това ти препоръча Launch - купуваш си един и идва с всички възможни адаптери, софтуер за де що кола си чувал и не си чувал и безплатни ъпдейти за една година. Е струва едни към $1000 ама до колокото съм чувал си изкарва парите. Братчеда си го купува всяка година нов и продава стария на половин цена. Понеже абонамента му е $500 годишно, му излиза същата работа - взема $500 от стария добавя още $500 и следващата година е с нов таблет, нови конектори и интерфейси и т.н.

Знам ... но вероятно ще се ползва няколко пъти годишно. Сервизчето е предимно за ходова част и обслужване. Сваля акумулатора, обслужва кърпи къде какво има, боядисва и като дойдат да си я взимат тогава слага клемите, палат и отнасят папура. Повече на мен ми трябва че имам малко проблеми :( . Като ги оправя му я оставам.

Нед Ное 12, 2023 3:51 pm
Профил

Ами на някои коли вече за да им смениш накладки трябва диагностика, и то не всяка става, иначе не можеш да им отвориш апаратите.

Нед Ное 12, 2023 4:48 pm
Профил
Аватар

То някой като не им кажеш че ще ги вдигаш на повдигач може после да се чудиш как да и наместиш окчването :)

Нед Ное 12, 2023 5:07 pm
Профил ICQ
Аватар

:D няма опасност там идват само обикновени коли :D
Събота и неделя обслужвах мойта. Сменихме ремъци, ролки, водна помпа, филтри и масло. Сменихме гарнитурата на капака на разпр. валове, че беше се оляла в масло. Почистих и измих с нафта маткучите от радиатора на интерколера до и капака ... две шепи кир и глеч. Почистих агеера. Прегледах си дюзите и ходравличните повдигачи. Ще търся PVC гуфренца за изолацията на кабелите върху двигателя към дюзите, че се рзпаднаха . И имам още проблеми да оправям, все ги отхвърях. Че като гледам новите, и се плаша. Ще да си стегна бабичката че хич не ми се купува по нова. Двигателя ми е още се държи 2.4 D5 120kW и си е на volvo. Които има пари за нова нека си купува ... аз не съм от тези. Има някой неща дето трябва да вида на диагностика, преди да купувам части. Абе обикновени болешки дето се решават лесно.

Нед Ное 12, 2023 5:47 pm
Профил
Аватар

Абе да ти кажа честно дори и сервиз за не чак толкова нови коли си му требе една хубава диагностика и човек дето да знае какво прави. Щото да не стане после да върнат колата на човека и таблото да свети като коледна елха. Мойта не е чак толкова нова и пак ми я върнаха със всички лампи светнали и "не може ли били да я оправят"... Пък то се оказа че като монтирали рейката я сложили на 180° завъртяна спрямо волана - колата върви напред а компютъра вижда волана завъртян половин оборот наляво - и познай - абс, трекшън, стъбилити - всичко свети. И ми викат търси си къде да ти калибрират волана - ние не можем. Баси и сервиза - повече там няма да си занеса колата. То остави това ами то калибрация при повече от 15° грешка не иска да си направи. Та смъкнах си сам волана, завъртях го внимателно където трябва, намерих си човек дето има читава диагностика и си го оправих, ама такъв сервиз - само жигулита да обслужва.

Пон Ное 13, 2023 8:35 am
Профил ICQ

ToHu написа:
Ами на някои коли вече за да им смениш накладки трябва диагностика, и то не всяка става, иначе не можеш да им отвориш апаратите.

хаха вярно, на моята като и сменях задните дискове и накладки трябваше да освободя ръчната - контролира се с електроника, сто пъти гледах в ютюб как се прави с диагностиката, но накрая като разглобих спирачките не се получи, трябваше да използвам лаб захранването за да отворя челюстите поотделно.

Пон Ное 13, 2023 9:48 am
Профил
Аватар

Нещо гледам ви е весело :o
А на мен ми се реве. :(
А Искам много малко от колата ... да не се троши.

Пон Ное 13, 2023 6:42 pm
Профил

Абе да ти кажа не е много весело като ходя до другия край на щата за смок тест и той не мине .. два пъти :) Имам тука едно волво което още е с невадска регистрация, ама у нашето щат смок тест няма, само две каунтита на границата с Илинойс ...

Пон Ное 13, 2023 9:22 pm
Профил
Аватар

Защо да ни е весело - част от нас все още караме втора-трета-четвърта употреба коли дето ги вземаме на 200000+ (пък колко са върнати никой не знае). Та и нашите коли от време на време се чупят и искат по сериозно обслужване и ремонти.

Нед Ное 19, 2023 11:21 am
Профил ICQ
Аватар

Мойта я взех на 200 000 по километраж... Преди 14 години... Ама съм минал само 80 000 и съм направил маса ремонти. Някои от тях излишни.
Миналата година й монтирах едно Вебасто. Сега с носталгия си спомням времената когато карах първите 10-на километра с ръкавици. То дизел, под 0 гр на място изстива, а по надолнище пък съвсем. Сега си паля печката от балкона и след 15-20 мин слизам да карам на топъл двигател.
Облъскана, очукана, но до де не се счупи ще си я карам. Пари съм трошил по нея все пак....

Пон Дек 11, 2023 7:06 pm
Профил

колкото повече си карам камионо, толкова повече ми харесва, отоплението малко бавно сгрява, ама не е чудно, тоя 6 л двигател до де сгрее ...

Пон Дек 11, 2023 10:53 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 32 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща