Отговори на тема  [ 940 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63  Следваща
Коронавирус 2022 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Коронавирус 2022
Айде, аз открих новия сезон... :evil:

Съб Окт 28, 2023 12:22 pm
Профил
Аватар

Е нали уж искат да го премахнат от списъка с опасните заболявания и да стане еквивалентен на сезонните вируси. Дето се казва бюрокрацията не се е задействала още и до тогава ще ни спамят със статистики.

Пон Окт 30, 2023 6:32 pm
Профил
Аватар

Бе не знам какво искат ама тоя път ме удари по-зле от предишните няколко пъти. Може и друго животно да е (пак светна за ковид де)... Целия уикенд почти не станах от леглото...

Пон Окт 30, 2023 7:38 pm
Профил

Ами то стана студено за бира, трябва на нещо по-сериозно да минеш :)

Пон Окт 30, 2023 9:14 pm
Профил

Н'бабане Гт'муан'га написа:
Бе не знам какво искат ама тоя път ме удари по-зле от предишните няколко пъти. Може и друго животно да е (пак светна за ковид де)... Целия уикенд почти не станах от леглото...

Ами това дет свети за кромид - нали знаеш че имаше официално изказване нащо FDA че тия тестове за кромид Светят на всичко ,не само кромид ...ама след време се усетиха че са се омазали и се отрекоха.

Вто Окт 31, 2023 2:46 am
Профил

Студено ама става за тъмна. Видях Старопрамен в магазина, дръпнах едно стекче за проба - елексир. Ама и мен с жената ни удари короната, тя си пие антибиотика, аз Старопрамен-а. Яд ме е че загубих мирис, бях си взел едни телешки пържолки, щях да ги мина на барбекюто ама то като ям не разбирам даже какво е, оставих ги за по-нататък.
Вируса явно е поотслабнал, 2 дена главоболие и отпадналост, леки болки в гърлото и сополки. Вечер - температура около 38. За 4-5 дена минава.

Пет Ное 03, 2023 12:29 am
Профил

Не ме е хващал скоро, ако изобщо ме е хващал, бях светнал миналата година но не съм губил нищо, само малко гърло ме болеше, е може малко мозък да съм загубил, не знам, то и без това няма много. Лекувах се по лекарско предписание с водка обратна пирамида, 1 л, 0.7, 0.5 л ... за три дена бях като нов :) Но от кромида или каквото беше няколко дена ушите не можеха да изравнят налягането, ходих до гранд каньон, да разнеса малко вирус както си му е редът ама гадост, ушите болят, не се трае слязохме на ниското и се орпавиха ... едва ли е било от водката ...

Пет Ное 03, 2023 2:01 am
Профил
Аватар

Позитивен, днес. Почна ме вчера, и на шега извадих стар тест. Какво да се прави...
Засега е обикновен грип - нос, кашлица, глава, кости, всички екстри, но нищо специално.

Чет Ное 30, 2023 12:17 am
Профил

Тоя стар тест реагира на всичко. Ей тук преди месец ли кога, тествахме 2 от два стари теста светнасха положително, купихме нови 2 от 2 негативни ...

Чет Ное 30, 2023 1:06 am
Профил
Аватар

Няма лошо - ще пратя снимката в офиса да ги стресна малко ;)

Чет Ное 30, 2023 1:23 am
Профил
Аватар

Отне 5-6 дни, най-лошото беше треската (въпреки че беше под 38), главоболието/синузита и малко гърлобол - но днес, утре изглежда че ще съм здрав.
Кашлицата беше малко, но дори не се опита са слезе надолу.
Айде и дано Ви подмине, не е приятно. Домашните почнаха и те, но мисля че и те ще се отърват леко.
Лекарства - малко капки за нос и няколко ипрена за да мога са спя първите нощи, и малко витамини плюс чай и вода.

Нед Дек 03, 2023 1:48 pm
Профил
Аватар

А по какво се различава от настинка / грип?

Нед Дек 03, 2023 9:17 pm
Профил

като сте почнали да се оплаквате да се оплача и аз - тая година 2 грипа и един ковид, и трите за няма и 2 месеца... направо 6ца от тотото за вируси

по какво се различава ли... явно при всеки е различно, при мен всеки път ковида протича много характерно, силна треска, гърло не боли, но много кашлица и сополи, много отпаднало, а вечер като си легна - изпотяване, понякога и през деня ей така изведнъж избива пот

при грипа нямам треска, нито толкова изразени горните симптоми, но имам усещане за кихане през цялото време

тоя път обаче ковида мина бързо, няколко дни само ми беше зле, после 1-2 седмици кашлица
незнам от това ли мина, но като усетих че става зле изядох половин глава суров лук, и малко чесън, на следващия ден бях значително по добре

Пон Дек 04, 2023 1:27 am
Профил
Аватар

itso.t написа:

Ами според мен имаше характерна треска, с не-много висока температура, но много неприятна - все едно съм измръзнал, и това се повтаряше всеки ден следобед, не сутрин или през нощта. (този път нямаше при мен това "изстиване" на дробовете, което беше много характерно първия път и без характерна суха/лаеща кашлица). Имал съм и по-лоши грипове, но засега не виждам усложнения, което е много добре.

Пон Дек 04, 2023 2:24 am
Профил
Аватар

itso.t написа:

Като човек, който го е карал вече няколко пъти, разликите са няколко.
Първо, настинка и грип (които между другото също се различават доста помежду си) отнемат по-малко време от начални симптоми до оздравяване. При тях когато оздравееш, това е края на историята.
При ковида, след първоначалното "оздравяване" настъпва един период от около две седмици, когато е истинската опасност от усложнения. Някъде преди време бях гледал, че статистиката на тежките случаи е че хората биват приемани в реанимация средно на 15-тия ден от началните симптоми, и умирали средно на 18-тия ден, докато началните симптоми се изчистват средно на 10-тия ден.
Така че, който боледува, след като се оправите, карайте го по-внимателно следващите две седмици, защото те са всъщност критичните, не тая с кашлицата.

Пон Дек 04, 2023 1:00 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 940 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63  Следваща