|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 9:49 am
| Автор |
Съобщение |
|
itso.t
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
 Re: EV
Уви, вече не е между живите. Имаше много ефектни изпълнения. А електричката изглежда доста забавна. Когато спре да си мрази гумите и успее да потегли, се изстрелва доста добре. Интересно с колко ли комплекта гуми и батерии са успели да заснемат видеото. Гумите със сигурност са повече от един комплект... Някъде мярнах да споменават бюджет на проекта между $12М и 15М. Сериозна работа...
|
| Пон Окт 30, 2023 5:05 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11265 Местоположение: Добрич
|
То има май такова изискване. Със сигурност почти всички имат спийкъри и когато се движиш под 30км/ч издава звук за да не стряскаш пешеходците. И тоя звук от видеото най-вероятно е изкуствен, щото ако не е... не говори добре за транзисторите Иначе звука на V8,10 или V12 гали ушите (на тези които могат да си го позволят). Но от към мускули вече не впечатляват кой знае колко. Ето едно китайче дето ще остави повечето ламбота и ферарита да му дишат праха. Ускорение 0-100 за 2.07 секунди, 1300 коня на ток. При тия параметри не случайно им се наложило да ползват Кими Райконен за консултант.
|
| Пон Окт 30, 2023 5:19 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Ами интересно как са успели да опразнят толкова улици, това трябва да е снимано много късно през ноща, или по ковид време ... но дори и така, само затварянето на тия улици им е струвало доста пари. В момента правят подобна простотия за F1 но дста по дълговременна, за две седмицжи колко псуване отнесоха, да минеш през стрипа в момента, особенно около сандс, винейшън, еле пък по ковал .. голямо приключение, много нерви трябват.
|
| Пон Окт 30, 2023 5:55 pm |
|
 |
|
itso.t
|
При тия тоци и напрежения всичко започва да "мяука" - и дросели, и кабели, че и кондензатори. А моторетките си "мяукат" по подразбиране... Китайчето как взема дистанцията София - морето? Надбягва ли "ламбовците". Или отговорът е срамен и по-добре да не питам? Миро, остави тия китайски измишльотини. Гледаме ги всеки ден под каква ли не форма. И за пореден път да повторя - автомобилът не е само "коне", 0 - 100 и тъч с дупка за USB...
|
| Пон Окт 30, 2023 6:08 pm |
|
 |
|
ToHu
|
е стигат до Бургас, на рапатрак ... не е единичен случай, и то все лъскави поршенца, BMW-ца ... електрокарчета де.
|
| Пон Окт 30, 2023 6:13 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Имаш някаква предубеденост... Знам, че не е без основание, но трябва да си актуализираш малко базата данни. Казвам го със съжаление, защото не ме кефи факта, че европейското производство изобщо не е по-качествено. Иначе за надбягването до морето... в случая говорим за китайче което струва майка си и баща си. Така че нека да не му търсим други кусури. За сведение пробегът му е 750км. Стандартната версия на Ламбо й дават 600км при 10/100. Съмнявам се, че при гонка разхода ще спре на 10, а и доколкото знам като натиснеш спирачка не връща бензин в резервоара.
|
| Пон Окт 30, 2023 6:48 pm |
|
 |
|
itso.t
|
При каква скорост? 90 км/ч? Резервоарът се пълни за няма 5 мин. ако няма навалица. А това, че при натискане на спирачка не връща гориво в резервоара е последното което би разтревожило собствениците на подобни автомобили.
|
| Пон Окт 30, 2023 7:04 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
При същата при която Ламбо харчи 10/100  Шегата на страна, малкото с което са известни Зика (zeekr) е че правят електрички с голям пробег. Не толкова известна марка като да кажем Volvo или Lotus. Но всички са на един и същ собственик (Geely). Пак казвам, че става дума за мноооого скъп модел. Няма нищо общо с моята електричка. Както и голфа ми няма нищо общо с Ламбо или Ферари....
|
| Пон Окт 30, 2023 7:56 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Някъде бях писал колко ми е разхода със 140 и с 190, това средна скорост, разлика няма почти никаква, а между 90 и 140 пък изобщо. Това е с 4 л дизел, не че е много ефективен, но просто си харчи и да не е натоварен, а да поддържа 160 да речем не му трябва много рядко съм го виждал над 3000 оборота изобщо, 160 поддържам при около 2000, на магистралата говоря, точно София - Бургас. Та и с ламбото е горе долу така, нищо че е високооборотно, то има момент и в ниските обороти, да малко повечко гори, но тия коне не са му нужни да поддържа 140 или 160 км /ч за това му трябва много по-малко. А това за стигане до бургас но на рапатрак са действителни случаи и то все уж с маркови ЕВ-та, не китайци. Другото важно както спомена Ицо, презареждаш за минути, като не ти хареса една караш до другата ... почваме да се повтаряме ..
|
| Пон Окт 30, 2023 9:13 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Ами повтаряте неща които нямат много общо с действителността. Всеки що-годе интелигентен човек след няколко хиляди км може да прецени какъв разход му прави колата даже без да гледа таблото. Да не говорим, че при електричките винаги с едър шрифт ти показва както батерия така и колко км можеш да минеш според това как караш. Така че тия версии с високите скорости не ми ги пробутвайте. За да стигнеш до репатрак трябва да си или глупак или доста разсеян. Според мен това са вицове от 1001 нощ, които се разказват от застрахователите. И на мен ми ги разказваха... Дай да ти направим Каско, щото имало безплатен репатрак ако ти свърши тока. Мерси, ама предпочитам по-смислени рискове. Та тия ако са със скъпи коли 100% имат и безплатен репатрак. И това може да ги е направило по-самонадеени. Но хайде да си говорим сериозно. Колко електрички виждате на пътя? Аз тоя уекед нали щото имаше избори и ходих за гъби до Еленския балкан. За повече от 600км мернах едва 4. Може и да съм пропуснал някоя, но при толкова много бройки съм сигурен, че електричка на репатрак е много срещана гледка...
|
| Пон Окт 30, 2023 10:16 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Няма вицове, поне два случая знам от първа ръка, предполагам и другите са сходни. А за теб не знам колко често гледаш таблото, аз не го гледам изобщо, добре че пиукат като светне бензина, иначе и с бензинова ще ми трябва рапатрак  Въпороса е че с ДВГ-то като светне, почти няма начин да няма бензиностанция до която да стигнеш, случвало ми се е но най-вече заради самонадеяност. В Инстанбул бях влязал на някаква магистрала, или нещо подобно, имаше локално само дето в задръстването нямаше начин да се добера до него .. е да ама в един момент като видях че скоро няма да изляза и стрелката е под 0 просто си спрях до бензиностанция в локалното, прескочих през мантинелата купих си тубичка напълних и се заредих, а това с електричката е невъзможно. Като ти говоря за разходи, ти говоря за реален разход от релана кола, SQ7 4.0 , при 90 разхода му е около 11-12, при 190 някъде 16-17 мисля беше. Аз със 90 средна не съм го карал, но хора на които саъм го давал са си играли да засичат, аз съм го засичал при висока точно защото ми твърдяха че горяло много е не гори много. За мен това са си тамагочита.
|
| Пон Окт 30, 2023 10:56 pm |
|
 |
|
d_jelev
|
Е то това го има поне от 10+ години. А през 2011 гледах някаква американска боза с Кевин Джеймс, Винс Вон, Дженифър Конъли и Уинона Райдър по темата. Там Куин Латифа ги беше ангажирала двамата юнаци, те си бяха направили стартъп и Кевин беше развойния инженер, който трябва да пресъздаде реалистичен саунд "ала 60-те" на електричките, за да спечелят големия договор с производителя им. Тази тема са коментираше в началото на филма. Горе долу оттогава си мечтая за спортна електричка с звук на Поршето на Джеймс Дийн.
|
| Пон Окт 30, 2023 11:38 pm |
|
 |
|
d_jelev
|
|
| Пон Окт 30, 2023 11:41 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Спе-ку-ли-раш. Колко ще изхарчи МПС с ДВГ не е особено важно защото се зарежда с гориво за няколко минути, почти навсякъде. А ако EV не успее да стигне до финала заради изтощен акумулатор, ще осъмне в някой къпинак наречен зарядна станция. И това ако няма друга чакащи на опашка в къпинака...
|
| Пон Окт 30, 2023 11:57 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
В случая ти спекулираш. Проблем със зареждането имат по-старите електрички. Примерно моята, аз на всеки 300км трябва да вися 3 часа средно. И сравнение между моя гълабарник и нещо от класа на Ламбо изобщо не може да се прави. Но зиката е друга бира. Имаш пробег, имаш бърз заряд и ако погледнеш картата с DC станции у нас, ще видиш че няма проблем. Достатъчно са, а и почивка от 20-30мин на всеки 500км няма да ти причини дискомфорт. Не я рекламирам изобщо, толкова пари за кола не се вписва нито с разбиранията ми, нито възможностите. Ламбо пък съвсем... Просто това са коли, които не са за нас. Тук можем само да обсъждаме колко е кисело гроздето.
|
| Вто Окт 31, 2023 10:40 am |
|
|