Отговори на тема  [ 156 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Следваща
Световна икономика и ред 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Световна икономика и ред
https://www.youtube.com/watch?v=tbtZW_lIWaI

Интересно интервю. Не, че казва нещо което да не се знае но е интересно. Не бях чувал и автора - 10-на години в затвора, че отказал да си лъже инвестиционните клиенти, ник ще го хареса ;)

Пон Окт 02, 2023 3:39 pm
Профил

nik написа:
Палестинците са местното население, не бих ги винил за това че някой от ООН и "западняците" им натрисат солидно количество от най гадните евреи, от които искат да се отърват в европата (защо ли), но пък някак са се надявали, че палестинците ще им се радват
Като добавим и оръжията които наливат американците в израел - не им остава много избор
А като добавим и системния терор който израел налага, и който "медиите на цивилизования свят" системно пропускат - съвсем разбираемо е да има омраза

Сега обаче друг проблем излезе - палестинците използвали хамериканско оръжие, и сега хамериканците са в чуденка от къде е дошло, щото са пращали на много места...

Да не отварям нова тема, пък и да не дразним Груби с "без безмислени коментари" (абе, кой определя кой коментар е смислен и кой безмислен?) :D

Та, Ник, няма какво да се притесняваш, каквото и да се случи "добрите" ще победят и ще демонизират "лошите" - тоя филм се върти откакто свят светува и всички са играли и добри и лоши в различните серии.

И при това положение много им се чудя на палестинците кой идиот ги накара да започват патакламата като съвсем скоро те ще излезнат "лошите" и ще ядат бой. Евреите няма какво да губят, най вероятно са прежалили заложниците и жална им майка на тези които са ги отвлекли.

Пон Окт 09, 2023 10:53 am
Профил

Патакламата не е започнала сега, че да търсиш истина в пропагандата която се прокарва в момента че чак путин е виновен, тая война не е спирала от стотина години, само е на приливи и отливи, от както някакви умни глави решават да създават държава израел в палестина и им закарват нежеланите другаде евреи

Очевидно палестинците нямат големи шансове, да не кажа никакви, но не се отказват, явно не всички народи се примиряват лесно всеки който мине да ги мачка като нас

Последна промяна nik на Пон Окт 09, 2023 11:12 am, променена общо 1 път

Пон Окт 09, 2023 11:02 am
Профил

Тука тънката разлика е между мачкани и насъскани. Дано не ни се налага да я разберем от първо лице. Няма много смисъл да умреш заради геополитическите амбиции на трета страна. Колкото и да ти обясняват, че то разбираш ли било въпрос на чест и достойнство.

Пон Окт 09, 2023 11:12 am
Профил

Насъскани бяха украинцитe да бомбят цивилни в донбас, хамериканците обещаваха да ги пазят, палестинците са си насъскани постоянно от 100 години, след всяко нападение от израелска страна, било полиция или военни, без никой нищо да им обещава, забравени от господ

Няма и 2 дена се пуцат, кога излезе пропагандата че пак путин е виновен, кога успя да попиеш... туй по заразно и от ковид май....

Пон Окт 09, 2023 11:16 am
Профил

А, това за вината на путин в палестина ти го казваш, аз не знаех ...

Пон Окт 09, 2023 12:48 pm
Профил

Прочети какво ти написах по горе и го осъзнай. Рано е да сочим с пръста кой е добър и кой лош. Който бие ще е добрия а падналият ще е лош. Доказателствата ще бъдат приведени когато му дойде времето. Всичко друго е спекулации, лични пристрастия и нечистъоплътен интерес към рубли, копейки и всекви такива не особенно вървежни валути :D

Пон Окт 09, 2023 12:51 pm
Профил

Рядко пишеш нещо което си заслужава четене, още по малко връщане назад и осъзнаване, тъй че благодаря за офертата, но ще пропусна :)

Пон Окт 09, 2023 2:08 pm
Профил

nik написа:
Рядко пишеш нещо което си заслужава четене, още по малко връщане назад и осъзнаване, тъй че благодаря за офертата, но ще пропусна :)

Присмял се хърбел на щърбел ...

Пон Окт 09, 2023 5:15 pm
Профил

Янис Варуфакис за новия световен ред, който аз наричам "финансов капитализъм" а според него не е капитализъм.
Казва и други неща за Европа и те може би са по-интересни. Това за новия ред реално не казва нищо ново. Интересното (за мен) е съвпаденията във вижданията, защото това за финансовия капитализъм аз го знам от хора с десни виждания, докато Янис е меко казано ляв. Това ме изненада.

Пет Окт 13, 2023 5:43 pm
Профил

Варуфакис макар и левак е доста трезво мислещ. Струва си. Тези дни излезнаха няколко видеота в тубата по темата и всички са интересни въпреки, че си повтаря тезата във всяко едно е по различен начин.

Пет Окт 13, 2023 7:04 pm
Профил
Аватар

miro_atc написа:
Янис Варуфакис за новия световен ред, който аз наричам "финансов капитализъм" а според него не е капитализъм.
Казва и други неща за Европа и те може би са по-интересни. Това за новия ред реално не казва нищо ново. Интересното (за мен) е съвпаденията във вижданията, защото това за финансовия капитализъм аз го знам от хора с десни виждания, докато Янис е меко казано ляв. Това ме изненада.

Новият ред все още се спотайва зад определението "капитализъм", но реално е много по-близо до неофашизъм с всичките му регулации върху мисленето на личността. А фашизмът по същество е крайно лява идеология. Всъщност крайното ляво и крайното дясно имат много общи черти, така че политическия спектър е по-скоро кръг отколкото права ос (мое мнение, не знам дали има трудове по тоя въпрос)

Пет Окт 13, 2023 8:40 pm
Профил
Аватар

https://en.wikipedia.org/wiki/Horseshoe_theory

Фашизмът поставя националните и етнически интереси над всичко останало, вкл. личностната свобода. Не виждам как я нареждаш в крайно ляво.

Пет Окт 13, 2023 8:46 pm
Профил WWW
Аватар

HCL написа:
https://en.wikipedia.org/wiki/Horseshoe_theory

Фашизмът поставя националните и етнически интереси над всичко останало, вкл. личностната свобода. Не виждам как я нареждаш в крайно ляво.

Затова е "нео" - вместо старите национални и етнически сега се поставят новите блокови и ценностни. Иначе няма друга разлика

Пет Окт 13, 2023 9:19 pm
Профил

Същината на всичко както Тони непрекъснато отбелязва са човешките отношения породени от употребата на сила. Сменят се термините и имената но по същество винаги една малка група хора контролира и управлява една голяма група. Когато една група управляващи се смени изневиделица с нова група имаме обикновено революция и по-силният е добър и справедлив а по-слабият е лош и несправедлив. Такава ни е природата. Ляво и дясно на този фон са просто новите термини които са толкова мимолетни на фона на човешката история, че направо досмешава. Също и фашизъм, комунизъм, капитализъм ...

Пет Окт 13, 2023 11:46 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 156 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Следваща