Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 135 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Следваща
Система за електронно гласуване с микроконтролер ??? 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Hehe
plameniv написа:
но винаги има начин да се направи да не може да се мами

Напротив - винаги има начин да се прецака нещо измислено от друг човек. Няма такова понятие като абсолютна сигурност :).

Съб Сеп 23, 2006 7:10 pm
Профил
Аватар

Мнение 
проблемьт с присьствието са го решили в Бундестага много просто. На входа има едни големи книги, кьдето се разписват под строгия поглед на охраната всички народни избиратели. Накрая на месеца се тегли черта, кой колко е отсьствал и се реже от заплатата. Това последното не е майтап (освен ако екскурзовода не ни е преметнал). Но както каза някой по-горе, нали се сещате кой ще я гласува тази система.

Съб Сеп 23, 2006 9:06 pm
Профил WWW

Мнение Mda
HCL написа:
проблемьт с присьствието са го решили в Бундестага много просто. На входа има едни големи книги, кьдето се разписват под строгия поглед на охраната всички народни избиратели. Накрая на месеца се тегли черта, кой колко е отсьствал и се реже от заплатата. Това последното не е майтап (освен ако екскурзовода не ни е преметнал). Но както каза някой по-горе, нали се сещате кой ще я гласува тази система.

Е ако се направи както казвам трябва да е цирков артист със завидни умения по гимнастика за да шмекерува ,а не мисля че тези са от този тип :D

Съб Сеп 23, 2006 9:24 pm
Профил
Ранг: Минаващ

Мнение присьствието са го решили в Бундестага много просто
То и по общините е така но като се разпишат в бунагата и след половин час изчесват, хем са там по подпис, хем като гласуват ги няма, хем вземат някой и друг лев.

Съб Сеп 23, 2006 10:49 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
Точно така е ... и при нас има подписи , ама кой следи, кой там, кой не ? Никой.

ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ГИ ГЛЕДА - 10 ЧОВЕКА В ПАРЛАМЕТНА ДЕПУТАТИ И НИЩО ... ТОВА Е

"Всяка държава си има мафия , но В БЪЛГАРИЯ ... МАФИЯТА СИ ИМА ДЪРЖАВА."

С един познат си говорехме и нещо стана дума за поредната гавра с хората ... , та се сетих за тази мисъл и покрай нас имаше един полицай, изгледа ме ... но не беше очудваща мимика ... просто някакъв поглед и аз не разбрах какво точно ми "казваше". Можеше и той да съчувства , а може и да си мисли "още ли се впечатляват хората на това".

Нед Сеп 24, 2006 12:14 am
Профил ICQ

Мнение 
Биометрията е добра, стига да ги убедиш че тов им трябва ... нали се сещаш кой отпуска парите.. защо да отпуснат за нещо което не могат да лъжат като могат да вземат нещо което могат да лъжат ....
А за 6-те хиляди, цента не е лоша, но в никакъв случай не си струва да се прави само една истема, за д асе изплати минимум 100-200 , да не ажа 300 бр. Принцино 100 продадени ще изплатят развоя и ще иам някаква печалба, но . някаква.

Пон Сеп 25, 2006 1:41 am
Профил

Мнение Биометрията е добра но няма кой да даде пари за това
Така или иначе има начало на всеки проект, не зная дали си имал големи поръчки в рамките на 300 броя за България в последните години, но винаги има първи проект за определена задача, всеки следващ е така или иначе променено подобие на първия. А парите за такава задача се дават веднъж примерно на 4 години впоследствие се прави доразвитие на системата.

Пон Сеп 25, 2006 3:19 pm
Профил
Аватар

Мнение 
gsimsim2
С тия приказки за бъдещи переспективи и така нататък са се прецаквали по повече от веднъж всички дето се занимават с разработка на свободна практика докато са начинаещи.
Стой гладен сега и работи за жълти стотинки пък после може евентуално да имаш полза от труда хвърлен сега.
Професионалисти на такива глупсти не се хвърлят.

А такава система си има доста неща за изпипване и с положителност човек без опит ще се осере доста здраво или ще я прави учудващо дълго време :) че парите ще му стигнат само за кафетата в безсънните нощи :)

Пон Сеп 25, 2006 3:51 pm
Профил

Мнение Професионалисти на такива глупсти не се хвърлят.
По твоята логика професионалист трябва да си роден :). Кажи ако не е тайна какъв проект си направил в близките 3 месеца за 3000 лева. :)
А осирането може и са го правили и уж доказани професионалисти в каквато и да е област на техниката. Да вземем и спецовете на НАСА преди години със совалката. С постепенно изпипване на нещата не можеш да твърдиш, че всички физични закони работят за теб. :)

Пон Сеп 25, 2006 5:06 pm
Профил

Мнение Относно переспективите
За доразвиване и развитие трябва всеки да има желание. А предстви си че този месец печелиш от проекта си 1000 лева и след 2 месеца ти се обадят за 10 такива системи, според мен тогава се хвърляй на голяма печалба 2000*10=20000, а не от първия път да се хвърляш на голямо, ами ако се закучи работата и се осереш ...... ?

Пон Сеп 25, 2006 5:14 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Не се заяждам просто направи сметка.
6000 лева без DDCto са 4800.
За да стане прилично изглеждащо това което трябва като материали за 30 пулта и един базов + поне 60 карти ще хвърлиш повече от 3000 а може и към 4000 да отидат. Все пак за такава малка бройка купуваш почти всичко на дребно. Ще имаш и плащания за разни неща като фрезоване на готовите кутиики щото няма начин да има готова с отверстията дето ти трябват. Ще имаш поръчване на някакви панелчета,нещо от типа на лицев панел.
Прилично изглеждаща кутиика на BOPLA да кажем съвсем гола ти е 15 тина лева.

Ако имаш виждания да се събере в сапунерки или кутиики от тоя тип и да изглежда като произведение на ТНТМ e друго. Но надали поръчителите ще имат такова виждане за нещата.

Направи си сметка какво остава за теб. Ами да ти кажа за остатъка едва ще можеш да си наемеш само PC програмист да ти направи грамотно програмата за събиране на данните и визуализацията им на проектора.
Ами труда за общия дизаин на системата,писането на софта за пултовете,правене на платки,събитане на устройствата тестване и оживяване монтаж на място ......
Как я виждаш работата? :)

Няма да се меся повече в темата но осмисли това което ти казвам. Че както разсъждаваш може и да се опариш. А как общините обичат да плащат поетите задължения и сроковете на разплащания има няколко човека в форума които в скоро време са си имали такива вземания давания и много псуват. Но това е друга тема :)

Като чете човек писанията особенно в началото на темата ще каже че нещата се правят с магическа пръчица,хоп и готово :)

Пон Сеп 25, 2006 5:26 pm
Профил

Мнение 
В опредлан астепен съм съглсен с gsimsim рядко нещаа тръгват с това, абе я ми прозиведи 1000 броя от това. Не че не става така, но това е при поръчка, случвало ми се е не веднъж, но е тов аима в предвид. Има еидн момент в който човек просто разработва нещо за някого, и друг момент в който го рпави за себе си. Поради една или друга причина, хардуеристие много рядко успяват да напрвят нещо такова, още повече да е печеливше. Според мен има някои основни проблеми, като характер повечето от тях не са търговци, нямат много понятие от маркетинг, и прят повечето неща заради идеята да ги направят. Всичко това е супер, но рядко създават свои печеливши продукти.
В това отноение gsimsim е прав, това който ще го прави не трябва да очаква да продде 100 бройки за 1 месец, ова си еинвестиция на време, ари и нерви. Лично аз смятам че би била добра инвестиция, може би малко по-нататък ако никой не се е хванал най-вероятно ще го разработя но в момента иам твърде много проекти за да правя нещо което е с неизвестна съдба.

Пон Сеп 25, 2006 7:46 pm
Профил

Мнение 
Kато сме взели за база 6000лв, нека сложим и поне 20% за посредника. Ще са необходими и 3-4 разходки до потърпевшите - среща с кмета, агитация по време на сесията, монтаж и обучение на обслужващия персонал, едно ходене в гаранционен срок, щото еди-кво си. За евентуални печалби от поддръжка - може , ако съветниците след другите избори не се откажат да я ползват, щото "системата неработела". Ако не им изнася, лесно се привежда в неработещо състояние. Залите между сесиите се използват и за други цели и вероятността да пипат неизвстни безработни ръчички е голяма.
Тоя сорт клиенти си имат доста особености. Има поне 2-3 партийни полюса, а междуличностите са някъква пермутация от броя на съветниците. И въпросите почват да опират, кой е препоръчал "тия", кой ги е довел, ами други нямаше ли? И като рекат някои , че не им изнася - иди ги убеждавай, че е нещо хубаво. Лично аз гледам да бягам от тия пациенти. Ако има подготвени някоко общини, от които да си избиеш разработката - хубаво, но да се разчита на 100...
А дали е необходима такава система за 30 избранници, от които сигурно само 20 се събират за кворума? Личното ми мнение е , че не е необходима. По-евтино и по-надеждно,ще е да има двама преброители. Обикновено в съветите са търговци и поне броенето им се отдава.

Пон Сеп 25, 2006 8:35 pm
Профил

Мнение sthx прав си
Но първо не аз давам парите, аз съм един вид посредник, идеята е от мен, но изпълнението не е по моите сили.
Второ, ако има 100 общини да платят за това държавниците ще направят търг и не сто ами еди колко си стотин по твърда цена до еди си кога, ами тогава и цял автобус колеги да хванеш, трудно ще го изпълниж.И какво става ами фирма "еди си коя" спечели търга ивнесе устройства от Китай да кажем, само за програмиране и монтиране, обучение не е необходимо, достатъчно е просто. Искат не искат с това ще работят. А относно приказките, не им обръщай внимание, никога няма 100% доволни хора, важно е на теб да ти хареса, и да знаеш, че има с какво да подобриш изделието си, а ако има нередности така да го направиш, че само ти да ги разбереш. Когато нещо е прието да се плати това значи че е одобрено, означава че ти е гласувано доверие (и заплащане разбира се), а че Иванчо (например) не е доволен, ами да гласува на ръка, всички ще го приказват и ще му се смеят.
Това е според мен, не искам да обиждам хората с име "Иван" но това ми дойде на ума, пък и в темата не видях човек с това име :)

Пон Сеп 25, 2006 8:55 pm
Профил

Мнение за ToHu
Съгласен съм с теб за малкото бройки, че е не рентабилно, но ако си спечелил проект за измерване на ел. енергия например, божа работа нали. Работа и за след пенсиониране :). И пак зависи от държавата, какъвто и да е договор да направиш и някоя партида не им отговаря на стандарта (примерно), пак си завлечен, е тогава не със 1000 лева, а с 10 пъти повече. Така че във всеки проект, дали е за много или малко бройки има риск и ти го знаеш много добре нали. Та за това калкулацията на малка партида е по голяма. Мисля че никой не съм обидил, просто влязох и направих темата, като може би тъпа идея-заявка, но имам клиент за нея, така че правото ми е да попитам може ли да се наеме някой за разработка. НЕ ИСКАМ НИКОЙ ДА ОБИДЯ СПРЯМО СОБСТВЕННИЯ МУ БИЗНЕС.

Пон Сеп 25, 2006 9:04 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Темата е заключена, не можете да променяте мнения.   [ 135 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Следваща