|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 11:43 am
| Автор |
Съобщение |
|
nik
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Световна икономика и ред
https://m.dir.bg/dnes/politika/peevski- ... istratsiyaНякой може ли да се досети свинчо от чие посолство е получил заповеди... Баси и парламента, направо да го кръстят "хамерикански парламент на 98ма хамериканска колония" И после някои индивиди се възмущават защо ни били обявили за неприятелска държава...
|
| Съб Сеп 30, 2023 12:28 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Досещаме си ти откъде си получил заповеди все да имаш про руска позиция и да квичиш истерично всеки път като нещо застрашава руските интереси. Я обясни кой точно български интерес е застрашен в случаят? Теб лично какво те бърка, че не се допускат коли с руска регистрация? Имаш намерение да влизаш с руска кола и сега няма да можеш ли?
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Съб Сеп 30, 2023 6:22 pm |
|
 |
|
nik
|
Е няма вечно да ти подсказвам, ще чакам да видя колко години ще ти отнеме сам да се сетиш като нямаш нашепване от сорос по тоя въпрос 
|
| Съб Сеп 30, 2023 7:01 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Е може ли толкова плоско да отреагираш - щом не си с путлер си соросоид, фашист и т.н. банални приказки които никой не ги и взима насериозно.
Ама ти все пак обясни, щом правителството се командва от посолството следва, че всяко негово решение идва от там - кажи сега ти защо се пениш само като се настъпят руските интереси? Каква ли ще да е тази нездрава и нечистоплътна връзка която имаш с тях?
|
| Съб Сеп 30, 2023 7:35 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11265 Местоположение: Добрич
|
palavrov, спри с тези глупости!
|
| Съб Сеп 30, 2023 7:53 pm |
|
 |
|
nik
|
Мда... очевидно някои хора не могат и връзките на обувките да си вържат без някой да им подсказва от талавизора....
|
| Съб Сеп 30, 2023 7:57 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Тия теми нещо не са здравословни, добре започна ама като гледам как се развива ... дали да не се върнем към барбекюто 
|
| Съб Сеп 30, 2023 8:05 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Ами бива. Подскажи някоя арна рецепта за прасе по мексикански?
|
| Съб Сеп 30, 2023 8:14 pm |
|
 |
|
palavrov
|
Миро, няма проблем със спирането. Спре ли ник да поства неговите глупости и аз спирам да се дразня и да отговарям. Обърни внимание, че винаги пиша след неговите изцепки. Защо не се дразня на теб, тони, реконструктора, магесника, емо?
|
| Съб Сеп 30, 2023 8:35 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Оф и аз трябва да правя барбекю.. тъй че давайте идеи!
|
| Съб Сеп 30, 2023 8:36 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Мммм по мексикански не ти трябва да занеш, тука не са особенни кулинари, имат някои неща дето стават но като цяло ... мързелива работа. Иначе те нещо което става доста добре, но не е точно барбекю, а за циркулатор. Джоланче, прасешко - 1, 2 .. кой колктоо сака подправки : Сол 1/4 чч Кафява захар 1/4 чч Червен пипер 1/4 чч Чесън на прах 1 сл Лук на прах 1 сл Черен пипер 1 сл Джолнчето го миеш, ако има остатъци от козина най-добре да го опърлиш. Мажеш го съвсем леко с олио, колкото да лепнат подправките и го овалваш от всички страни. Вакумираш в плик и го оставяш да се готви 24 часа на 75 С. След това е въпрос на вкус, ако искаш да имаш препечена кожичка най-добре да го охладиш за поне 3-4 часа в хладилника, и след това във фурната на колкото може по-висока температура само на горен реотан, като трябва да го въртиш. Аз го пека на ... а де .. стойка от дебела тел, така че да във въздуха, може и направо на тия решетки които са във фурните ама така всички капе отдолу, а тая стойка която имам се слага в тава. Ако нямаш време да го хладиш, може директно да го препечеш, няма да стане толкова хрупкаво и трябва да внимаваш да не го изсушиш. Докато го готвиш ще събереш доста сос, перфектен е да задушиш в него кисело зелце, малко кафява захар, малко масло, лук и зеле, след като поомекне почваш да доливаш от сосчето и така докато се сготви зелцето. Ако обичаш картофено пюре, това сосче е идеално да го полееш и в-у пюрето. Аз изпозлвам те това : https://anovaculinary.com/products/anov ... ion-cookerЗа някои оборудвани Дедовци може и в конвектомата, но ако ще отделям 10 кв.м. и ще пускам трифазен ток, предпочитам да сложа фрезичка вместо конвектомат  п.с. аз подправки смесвам в голям буркан, така имам за цяла година. п.с.2 те на резултата
|
| Съб Сеп 30, 2023 8:46 pm |
|
 |
|
syscop
|
За невежите - какво е конвектомат?
_________________ Определянето стойността на дадена величина се нарича ИЗМЕРВАНЕ! Опонентът се оборва с ФАКТИ, а не с ЕПИТЕТИ!
|
| Съб Сеп 30, 2023 8:54 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Е то за барбекю ... аз съм традиционалист, или нещо типично Бъкгарско/балканско, с други думи, кюфтета, кебапчета и т.н. или стекове, и свински или телешки. Но то там няма кой зане какво да ти се дава акъл, по-скоро е въпрос на месо. Ако имам време го овкусявам поне 3-4 часа преди да го опека, това стековете, кюфтета и кебапчета е добре да престоят една нощ в хладилника, но кюфтетата без лука, лука аз лично го стържа на рендето, така и хора които уж не обичат лук си го хапват и се облизват, не е съвсем същото като да е на парченца и да можеш да си го схрускаш ама ... Хвъркати и полухвъркати не ме влече да пека на грила. Рядко и ги мариновам месата, губи им се вкуса. Сега за някои телешки особенно по нашите/вашите ширини ... друг вариант ако ще печеш телешко което не е много крехко е пак трика с циркулатора. Оставяш стековете за 6-7 часа на 150 F /не ми се смята сега/ след това на грил или тиган, колкото да стане препечена коричка, може и във фурната пак на много висока трмпература. Друго интересно което е популярно из тия ширини, или по-скоро дължини е пиканя, ама то и там няма кой знае какво, освен че пак ако не е от много крехко теле я мариноват, но в оригинал не. Това е мускула от горната част на бута заедно със сланинката, ако е читаво месото става много вкусна и сочна. п.с. за конвектомата ... ами умна фурна, ама не е точно фурна, пече, вари, суши, пуши .. май и кафе прави, за свирки не знам  Поддържа доста презицно зададените параметри, като един вид го програмираш, Дедо може да ти разкаже повече, аз имам опит в ремонта и то на индустриални като за колбаси, но там основната им функция е да пушат и варят, въпреки че могат и да пекат.
|
| Съб Сеп 30, 2023 9:00 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Тони, не ме разбра... като казах че ще правя имах предвид да строя нещо като лятна кухня. Самото барбекю може да го купя. По принцип предпочитам огън. До сега така я караме, палим огънче на поляната и докато свърши пиенето жарта е готова... Но жената мрънка, иска външна мивка и повече условия. Но пък там където мога да строя няма много място и може да се ограничат с газово или обикновено с дървени въглища. Верно у нас са страшно скъпи. Гледах в Норвегия, само не знам как да го домъкна. Тук сравнително евтини са газобетонните и като ги гледам сякаш ще станат и с дърва, не само с въглища. А най ме влече зидано отпред с огън, а отвътре с пещ. Не че съм голям готвач, даже изобщо. Но едно време дядо ми имаше пещ и за сбора задължително вкарваше едно агънце със зелен чесън. Чесънът се сееше специално за да е зелен септември. Абе спомени...
|
| Съб Сеп 30, 2023 9:36 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
печка... в стандарт гастронорм (тави). биват от 6 до 18 1/2 гастронорм профили по температура, влага и вятър вентилатор 50см странично вдига 350С --- аз, като притежател на малолитражно котенце, се ограничих до 6 тави конвектомат моя е относително тъп - програмите се зареждат през флашка. има модели и с лан но пък се къпе сам (трябва му вода и канал, че и вентилация) за сфирки си има други домакински уреди --- фрезичката не пречи на конвектомата. дори и заедно могат да работят. тука минималното трифазно подвързване е 25 kW мисля, ще стигна и за двете заедно. има и газов вариант, ама аз си втълпявам че ми остава дъх, пък и на путин трябва да му е гадно --- вчера бях на рожден ден в студентски град. закъснях. намирам си място, притърча някакъв индивид. питам за меню. на салфетницата имало QR-код... бръкнах в джоба и вадя фенерчето - младеш, аз малко трудно се оправям с новите технологии веке, може ли да ми помогнеш? оня застина за 3-4 секунди - имаме таблет! носи ми iPAD. без цайси нищо не виждам. увеличавам и като вдигна пръсти зума се нулира. кеф... минах на директно договаряне какво има и какво няма. шопската я донесоха 15 мин след ракията. манджата не я доядох. по принцип не налитам на бой, пък и не е редно да разваляш празника на друг човек. но бях близко да натикам главата на някого във фритюрника.
накрая ще си ходим и рожденика иска сметката. носят му бележка, той подава карта. - ами ние нямаме ПОС, само кеш модерна работа - меню и поръчки в телефона, но само кешовицата. човеко нямаше толкова каймета. всички се бръкнахме с по някоя петдесетачка. но пък не оставихме бакшиш.
|
| Съб Сеп 30, 2023 9:52 pm |
|
|