|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 10:40 am
| Автор |
Съобщение |
|
Grubi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12095 Местоположение: Гьотеборг
|
 Re: Любопитно
Много жега при вас и генерирате много на тая сушина. Ако беше студено шях да кажа, че сте навлекли пуловерите. И CA3140 май също...
|
| Пон Сеп 25, 2023 6:59 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
|
| Сря Окт 04, 2023 7:29 pm |
|
 |
|
Bai Ui
|
 Hydro Dipping
ще се налага да боядисам няколко пластмасови части от централната конзола на колата на синът ми, които повредих при една интервенция пък и са си загубили блясъка, мислих първоначално със спрей, но все си мисля че мога да прецакам нещо там, да стане на капки, нямам много опит с боядисването. После се сетих за някакъв метод, дето го гледах преди време в тубата, нещо като голяма ваденка, която плува на повърхността на вода в голям съд, частите се потапят и става страхотно нанасяне на всякакви ефекти - карбон, матово черно, загубих няколко часа докато намеря метода, важната част беше точната терминология - Hydro Dipping, чайниците продават всякакви фолия в Али-то, но много важно е чалъма - има си технология на нанасяне, която ако не се спази може да стане мазало. https://youtu.be/6yCjKdf2Aes
_________________ “Intelligence is the ability to adapt to change.” Stephen Hawking
|
| Пет Окт 13, 2023 4:19 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Само дето не е толкова лесно колкото изглежда.
|
| Пет Окт 13, 2023 6:01 pm |
|
 |
|
amdatlon
Ранг: Почетен член
|
Не съм много по тая материя , но което показват и разказват тук е интересно  Нереализирани все още изобретения на българин  Нещо много идеализирано ги дават нещата , буди съмнение , но все пак : https://www.youtube.com/watch?v=zk1_4joGRLQ&t=202sедин интересен коментар от клипа : "Най-трудното нещо при създаването на перпетуум мобиле машина е скриването на батериите."
|
| Нед Окт 15, 2023 8:52 pm |
|
 |
|
Bai Ui
|
Шарлатани, които си вярват, той първия си го каза че е самоук учен, на който мозъкът му не е бил промит. Всичко, което се видя на клипа се движи или с допълнително прилагане на механична енергия или с топла вода, загрята с външна енергия, или с лед, изстуден пак с външна енергия, на същия принцип слагаш едно пелтие или термодвойка и ооо чудо - фри енерджи.
_________________ “Intelligence is the ability to adapt to change.” Stephen Hawking
|
| Нед Окт 15, 2023 11:04 pm |
|
 |
|
velio
|
И какво видяхме - 1/3 от клипа, посветена на Тесла (всеки самоуважаващ се последовател на свободната енергия му посвещава поне 1/3 от всяко свое видео). 1/3 посветена на заплатата и работното място на въпросния "изобретател" (който явно е програмист и хабер си няма от трансформатори за микровълнови). Някаква малка част, посветена на "изобретението". Останалото - надъхващи и "сензационни" твърдения. По същество, самото "изобретение" не е нищо ново - промяната на магнитния поток пресичащ намотка, генерира ЕДН. Всеки генератор го прави това от повече от 100 години. Общо взето му липсва най-важното - как ще реализира движението, което ще генерира тая промяна. Това не е ясно, но вече е готов за мащабиране на размерите.
|
| Пон Окт 16, 2023 8:03 pm |
|
 |
|
amdatlon
Ранг: Почетен член
|
Мда май наистина е така  Едни 100к му трябвали на човека ...... Пък и след като е "работил" в толкова важни проекти в САЩ, 100 к едва ли са му били проблем 
|
| Пон Окт 16, 2023 8:09 pm |
|
 |
|
nik
|
сега се сещам за една история.... още бях ученик в техникума, директора организира някакъв семинар, някакъв велик изобретател щял да ни посети, голяма гордост колкото успяхме да се събрем в най голямата зала седнахме да го слушаме, а аз даже и внимавах щото нали и аз съм по изобретенията.... бях готов да попивам започна с жалване се как всички му спъвали напредъка, отказвали да му осигурят някакви свръх специални материали, отказвали му това, онова... после взе да обяснява за изобретението, някакъв диск, върти се, центробежна сила, маса, гравитация, написа една формула на дъската, оборотите са в знаменател, като увеличаваме оборотите теглото намаля, и още увеличаваме и още намаля и в един момент посоката се обръща и получаваме антигравитация.... всички мълчат с отворени уста, аз вдигам ръка и питам - не разбрах как стана отрицателно тегло? той пак започва да обяснява - оборите са в знаменател, като увеличаваме оборотите теглото намаля, в един момент при много големи обороти теглото се обръща и става отрицателно.... и пак аз се обаждам - ако оборотите са в знаменател, резултата може да намаля, може да клони към нула, но според формулата няма как да стане отрицателен дори при безкрайни обороти.... тогава даскала по математика(наистина голям математик) взе че се събуди... взе че се обади, и той каза че тая формула никога не може да има отрицателен резултат, оня изобретател като се впрегна... ние не сме разбирали от неговото изобретение... даскала по математика отиде при него и взе да му обяснява урок по математика от 5ти клас, настана суматоха, всички започнаха да се хилят, накрая оня не издържа и преждевременно си тръгна обиден, измърмори че не го разбираме и замина...
|
| Пон Окт 16, 2023 8:35 pm |
|
 |
|
al_at
Регистриран на: Пет Апр 13, 2018 4:00 pm Мнения: 1622 Местоположение: София
|
|
| Пон Окт 16, 2023 8:48 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Доста скромни параметри за нещо, къде сигурно струва един самосвал пари и се нуждае от ебати условията за да работи (компресор за 5 атм. чист и сух въздух, 28 литра в минута разход). Просто не виждам смисъл.
|
| Пон Окт 16, 2023 11:38 pm |
|
 |
|
al_at
Регистриран на: Пет Апр 13, 2018 4:00 pm Мнения: 1622 Местоположение: София
|
За всеки влак си има пътници. Забрави да споменеш точността и повтаряемостта, която може да е от порядъка на нанометри. Ясно е, че не е предназначено за CNC фреза.
|
| Вто Окт 17, 2023 9:26 am |
|
 |
|
ToHu
|
|
| Вто Окт 17, 2023 10:27 am |
|
 |
|
Bai Ui
|
Има въздушни лагери, които не се нуждаят от компресор, сами си нагнетяват въздуха, примерно при турбините, още са известни като foil bearings, но не знам дали има такива за линейно движение. Има и маслени, двигателят с вътрешно горене работи с такива - коляновият вал и рапределителният са на маслени лагери, но там естествено искат маслена помпа, за тях със сигурност знам че има такива за линейно постъпателно движение.
|
| Вто Окт 17, 2023 1:26 pm |
|
 |
|
ToHu
|
тия на коляновият и разпределителният са плъзгащи, които се дизайнват като хидростатични, но така или иначе се класифицират като плъзгащи. Има и линейни хидростатични, то реално и правилно обработени, поддържани и смазвани паралели на струг също са много близо до хидростатичен лагер, или по-скоро хидродинамичен.
|
| Вто Окт 17, 2023 4:36 pm |
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения Вие не можете да прикачвате файл
|
|