|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Авг 21, 2026 12:14 pm
програма на асемблер, която пресмята израза: R=A.3+2-129
| Автор |
Съобщение |
|
al_at
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Апр 13, 2018 4:00 pm Мнения: 1626 Местоположение: София
|
 Re: програма на асемблер, която пресмята израза: R=A.3+2-129
Личи си, че повечето тук сме повече хардуеристи. Все на тоци ни избива, дори в софтуерна тема 
|
| Нед Сеп 17, 2023 9:36 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12826 Местоположение: София
|
Добре, след като тук има повече хардуеристи, да променя първоначалното условие на задачата: Изчислете следния израз: R = A * 3 + 2 - 129 с резистори и ОУ uA702!
|
| Нед Сеп 17, 2023 10:39 am |
|
 |
|
Bai Ui
|
Тази тема донякъде дава обяснение защо чатГПТ има такъв успех - чатът няма да те наругае, да те нарече идиот, меринджей, няма да избива комплекси като задава оригинални въпроси за проверка на универскитетското ниво, Нбабане му даде най-добрият съвет - вместо да си губи времето по българските форуми да ползва чата. Един от малкото преподаватели, които помня от ТУ-Варна е Пешо тройката - уникален, не защото беше особняк (малко като главният герой на "Красив ум"), а защото беше добър преподавател.
_________________ “Intelligence is the ability to adapt to change.” Stephen Hawking
|
| Нед Сеп 17, 2023 11:44 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30753 Местоположение: София
|
Тук въпросът изобщо не е в това как се помага на въпросния питаш а дали изобщо трябва да се помага, моето мнение е твърдо не. Като бях ученик/студент съм направил стотици курсови и дипломни работи, и съм взел не малко чужди изпити, към онзи момент всичко за което се плащаше беше добре дошло, лесни пари. Мнения го скоро след това обаче, започнах да осъзнавам грешката си. В момента в който започнеш да търсиш работна ръка, да назначаваш и след това да работиш с тия хора нещата стават коренно различни, а на мен това ми се налага да го правя от 98-ма насам. Едно е някой да каже че му трябва помощ да направи нещо, съвсем друго е да каже трябва ми те такъв код за такава курсова, дори идея си няма какво точно е условието. А отговора му на моят пост ....Ами ако така се е случило твърде лошо, сменя специалност, не завършва ...човек се учи от грешките си. Ако всеки път някой му прави курсовите работи какъв смисъл да завърши, не виждам никакво желание да научи нещо.
|
| Нед Сеп 17, 2023 1:22 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Имало едно време едни неща, викали им аналогови компютЪри... Тъкмо идея за нечие бъдещо хоби проектче 
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Нед Сеп 17, 2023 1:29 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12826 Местоположение: София
|
|
| Нед Сеп 17, 2023 1:32 pm |
|
 |
|
jony1111
Ранг: Минаващ
|
Здравейте. Благодаря, че сте ми развили темата и благодаря на колегата, който е написал нещо по моя въпрос.
|
| Сря Сеп 20, 2023 8:36 pm |
|
 |
|
al_at
Регистриран на: Пет Апр 13, 2018 4:00 pm Мнения: 1626 Местоположение: София
|
Бях зает с други щуротии, та чак сега обръщам внимание на тази Предварително си признавам, че не можах да реша задачата с uA702. За по-лесно използвах идеален операционен усилвател. Целта ми беше да използвам единичен ОУ. Който му се занимава, да смята корекции, нулиране на офсета и тем подобни за uA702, uA709, uA741 или който му допада от реликвите на електрониката. На схемата е показано аналогово изчисление на израза Vo = 3*V1 + V2 - V3, зададени в миливолти. Прилагам LTSpice файла, ако някой иска да си играе. П.С. Разменил съм имената на захранванията на ОУ. Призната грешка, половин грешка 
|
| Пет Сеп 22, 2023 7:54 pm |
|
|