|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Авг 21, 2026 12:24 pm
|
Страница 1 от 1
|
[ 5 мнения ] |
|
| Автор |
Съобщение |
|
danail
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Чет Дек 22, 2005 1:59 pm Мнения: 38 Местоположение: Балчик
|
 преработка на WEB камера
В един друг форум (на дир-а) се натъкнах на оферта че някой иска да му се преработи WEB камерата:
Здравейте,може ли някои да модифицира една уебкамера да прави продължителни експозиции по следната схема:
http://www.astronica.ru/index.php?id=80
естествено срещу заплащане!
това е мястото на самата обява в клуб електроника:
http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Bo ... sb=5&part=
там сякаш не се появяват хора които се занимават със SMD монтаж а става дума за пари... на някой ако му се занимава да се пробва да ги вземе 
|
| Пет Сеп 22, 2006 9:17 am |
|
 |
|
3aek
Ранг: Форумен бог
|
ако ще правиш снимки нощем web камера резолюцията върши ли ти работа?
те са обикновенно 640x480 pixel което е доста слабо, също чувствителноста на сензора е отвратителна
виж нещо професионално: Olympus u810 [url]http://www.germanos.bg/product.asp?lang=lc&lid=4&PrId=2621
[/url] има специален режим за нощно снимане и 8 Mpix (снимките стават близо 3000 х 3000 пиксела)
|
| Пет Сеп 22, 2006 11:02 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30753 Местоположение: София
|
Да не се занимава с глупости, кажи му да прати един PM, мота ми се една 2 MPIX CMOS, не лоша, ползват я при микроскопи. Мостра ми е, ако му се занимава ще му я дам на цената която ми е излезнала, но трябва да си пише софт, в смисъл тя си има, но няма никакви функции за самонастройка, естествено в такъв вид качеството няма да е супер, но ако задава параметри за експозиция усилване и др ефекта ще е добър мисля. А ако иска нещо наистина добро, сле около месец мога да му предложа на Lumenera те са с доста подробен драйвер, също 2 Mpix. МТе имат и специално за телескопи мисля, но цените са малко солени .....
|
| Пет Сеп 22, 2006 1:48 pm |
|
 |
|
the_real_maniac
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пет Авг 19, 2005 11:38 am Мнения: 978 Местоположение: Europe -> BG
|
Тони любопитен съм каква е цената, ако може да кажеш 
|
| Пет Сеп 22, 2006 9:34 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30753 Местоположение: София
|
Ами на мострата за която говоря 60-на дларя , не съм сигурен, трябва да погледна, тпва е цена без обектив. На lumenera 500 USD, което е доста ама нали се води индустриална, но реално е доста по лесна за ползване от човек който не може да си направи управлението и.
|
| Пет Сеп 22, 2006 11:52 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 5 мнения ] |
|