Отговори на тема  [ 20 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Разпознаване на ОПАМП .. и LED ... 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ

Мнение Re: Разпознаване на ОПАМП .. и LED ...
Его го цокъла в диджикей: https://www.digikey.bg/en/products/detail/3m/203-6970-50-0602J/1133243
Картинката е сбъркана и са снимали съседен от същия дейташийт. Те са няколко цокъла вътре, като отвориш ще видиш и твоя.

Нататък вече сам преценяваш дали да се пробваш да го вадиш. Като имаш 4 еднакви диода, може да разменяш и да разбереш дали в него е проблемът. Ама пък ако не се дава лесно на вадене, не настоявай :)

Вто Авг 22, 2023 4:40 pm
Профил
Ранг: Форумен бог

Ами не поддава, сигурно ако го напъна, ама ще взема да му откъсна краче и после да се псувам.
п.с. не издържах на изкушението .те го на, даже цял, явно е ваден и преди, тия следи не са от мен.

Прикачени файлове:
didoe 2.jpg
didoe 2.jpg [ 26.16 KiB | Прегледано 786 пъти ]
Вто Авг 22, 2023 7:27 pm
Профил

Евентуално ще го разменя с някой от другите канали, но като мисля, май няма как да е от него, въпреки че ... не е невъзможно. Във всеки от обхватите работи различно, но се появява голям офсет между два съседни обхвата. Те това го клати, и точно на тоя обхват в който са тия оградените диоди се получава голям офсет. Значи, за да е ясно от другата страна има фотодиод, усилвател и т.н. и там уреда коменсира това превключване. Въпросът е че преди да съм компенсирал, със стойности по дефаулт, в другите 3 канала разликата в офсета между обхваите е малка, докато при тоя канал е значителна. Мога да я компенсирам, но освен това като че ли в двата обхвата има доста голяма разлика в коефициента на предаване.
Ако в единия обхват калибрирам усилването, в другие има голямо разминаване, т.е. има някава нелинейност. Но в рамките на обхвата ко пусна ЛИН не виждам никаква нелинейност. Сега като се замисля ... не помня дали проверявах и двата обхвата за линейност, сега ще пробвам да видя да не би да отива в някаква друга част на ВА характеритика.
В компонентите около него, единственото което забелязах е малко по-ниско напрежение в права посока на един от диодите CR320/321 не помня кой от двата беше, но да речем има разлика 50 mV спрямо всички останали.

Прикачени файлове:
led driver.jpg
led driver.jpg [ 158.09 KiB | Прегледано 785 пъти ]
Вто Авг 22, 2023 7:52 pm
Профил

Тройката десни диоди ми изглеждат наопаки. Не че има значение за проблема, ама да не го отнесат незаслужено докато мериш около тях.

Вто Авг 22, 2023 8:50 pm
Профил

мда, не само ти изглеждат, даже не ми е направило впечатление, не съм ги мирорнал като съм ги копирал :)
Така диода е виновен, размених го с друг канал и проблема се прехвърли, въпреки че и в тоя има още нещо но това може да с еприеме в рамките на допустимото. Обаче, дидоа е друга буква, този от другия канал който работи в BM. С оглед на това че този е ваден, не знам дали не е изваден от друг усилвател. Резисторите между диодите, не мога да съм сигурен но мисля че бяха вярно означени, но вчера видях че са различни от тия на тази платка, съответно реших че съм ги пропуснал и ги промених. Но не е невъзможно между този усилвател и другия, защото те са два различни уреда, да има разлика и в диодите. В платката на другия има разлика, там има една честотна компенсация която на тези платки не е наситена, не пречи и диодите да са различни, и да се окаже не че е повреден а че не е работи в подходящ режим ... ама точно сега нямам никакво желание пак да отварям другия та да стигам до диодите му, по скоро ще купя още един :)

Вто Авг 22, 2023 9:37 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 20 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2