Отговори на тема  [ 17908 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 1099, 1100, 1101, 1102, 1103, 1104, 1105 ... 1194  Следваща
Новини от цивилизования свят 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Новини от цивилизования свят
Интересна статия на български ми попадна на телефона
https://trud.bg/%D0%B1%D0%BB%D0%B5%D0%B ... B0-%D0%BD/

Наскоро споменавахме blackrock...

Пет Юли 21, 2023 9:35 pm
Профил

nik написа:
да де ама биткойн как се връзва с цялата работа?
в смисъл не говорим за някаква африканска валута да бъде обезпечавана с биткойни... говорим за хамерикански долар

В смисъл говорим, че не четеш внимателно и си правиш свободни съчинения.
Човекът лобира да се освободят от данък печалба инвестициите в биткойни. Това как ти го свързваш с обезпечаването на долара само ти си знаеш.

Пет Юли 21, 2023 10:40 pm
Профил

а може би ти не четеш внимателно, облекчения за биткойн, и обезпечаване на долара с биткойн са 2 отделни неща които той предлага
човека предлага обезпечаване на долара с няколко различни варианта, един от които е биткойн, до сега не бях го проучвал в тая насока но изглежда е някакъв биткойн маняк, щото обяснява че биткойна било нещо стабилно...
ей още малко безумни изказвания
https://www.youtube.com/watch?v=r-ngMx9Wyx4
явно кризата за кадри е много сериозна...

Пет Юли 21, 2023 11:05 pm
Профил

Абе аз не мога да си намеря човек за митническият софт, ти президент искаш ...

Съб Юли 22, 2023 1:36 am
Профил

https://youtu.be/2dnAsp2WgVI?t=10
Разследване на бившият офицер от разузнаването на САЩ Скот Ритър и другото лице на Зеленски
Само факти, е чак толкова не предполагах за Зеленски, уникално видео.
Некой от Зелнскифилите, ще постне ли некъв коментар, тоя човек ли заслужава поддръжка с пари и оръжие.

Вто Юли 25, 2023 2:21 am
Профил
Ранг: Почетен член

Поредния лизач за копейки и част от руската пропагандна машина... https://novini247.com/novini/bivshiyat- ... 76520.html

Вто Юли 25, 2023 6:22 am
Профил

е така е, всеки който казва нещо против украйна и като цяло против войната е лизач за копейки, кенеди младши вече е такъв, а съвсем скоро и поредният кандидат за президент на демократите, те вече го обявиха за руски шпионин още преди да е започнал кампанията :)

Вто Юли 25, 2023 6:38 am
Профил

pipilica написа:
https://youtu.be/2dnAsp2WgVI?t=10
Разследване на бившият офицер от разузнаването на САЩ Скот Ритър и другото лице на Зеленски
Само факти, е чак толкова не предполагах за Зеленски, уникално видео.
Некой от Зелнскифилите, ще постне ли некъв коментар, тоя човек ли заслужава поддръжка с пари и оръжие.

Това и преди съм го писал - само 1 серия ми беше достатъчно да изгледам за да се досетя че тоя филм е мозъчна промивка и предизборна кампания, с много подобна медийна кампания същите хамериканци издигнаха и тиквичко у нас, всеки ден по новините говореха за героя ББ който лови лошите престъпници, като в хамерикански филм

За съжаление обаче много хора не усещат как биват манипулирани, ей го титовеца как поства статия за опорка която е тенденциозно манипулативна, очевадно не е безпристрастна статия "студената прегръдка.....", т.е. не е писана от журналист, а от платен драскач с цел манипулация, но... той и друг път поства такива линкове явно се радва да бъде воден за носа

Вто Юли 25, 2023 9:03 am
Профил

Тя щото пък другата хич не е тенденциозна и манипулативна, каквото повикало такова се обадило, ама не ви стига да го разберете :)

Вто Юли 25, 2023 9:17 am
Профил

Не е въпроса за конкретният, въпросът е за "поредният" всеки който изрази каквото и да е мнение различни от западната пропаганда която трче в източна европа, се обявява за путинофил, лизач за копейки или каквото там още измислят.
Не случайно написах западната пропаганда в източна европа, защото в западна е малко по-различна, като и там има нюанси, и като цяло няма нищо общо с това в САЩ където всъщност се изнася доста по-достоверна информация за това какво се случва, имайки в предвид,ч е случващото се е подкрепено както от леви така и от десни, т.е. тук не говорим за партийна линия, в тов аотношение ядрата и на двете партии са си плюли в устите, но все така информацията е доста по-различна от тази с която примиват мозъците на източно европейците.
Тук има поне по две статии на ден, и то от реномирнаи медии, които поставят под въпрос както войната, така и нейният ход, "постиженията" на ВСУ, ефективността от помощите, неефективността на руската армия, и като цяло всичко това което се случва.
Та ..... именно хората които са готови да отрекът всичко само защото се казва нещо което е различно от това което ги "учат" ме учудва. Интересно как е възможно всичко написано от единия лагер да е лъжа и пропаганда, а всичко написано от другия да е чиста монета, думи дошли право от божията уста. Самият факт, някой да приема така нещата е трагичен сам по себе си, без значнеие дали вярва на едните или на другите.

Вто Юли 25, 2023 9:18 am
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Тони е прав!
Аз като минавах през Германия преди две седмици, в хотела (нищо особено 2 зведи и половина) по кабелната тв имаше 5 руски канала. Включително и първи който по наште мерки трябва да е баш най пропагандния...
Иде реч в един от най-яростните противници на русия, привърженици на санкции и поддръжка на найкраина, има руски издания, а в родната ни татковина още в началото на войната спряха всички руски информационни канали. Само "охота и рибалка" и "мир кино". На тяхно място някакви украински повърни...
И те така.
Ганьо рупа празя, пие ракията, бие жена си и се наслаждава на помията по тв, .. и много мрази руснаците щото били много лоши.

Вто Юли 25, 2023 4:52 pm
Профил

Има и друго, понеже българите, а и като цяло повечето източно европейци не Петър новини на друг език от родния, а и да четата толкова разбират, много от тях пропускат начина по който новините се превеждат. Прави впечатление, че в повечето американски издания, новините са списано доста сдържано, дори се усеща един песимизъм особенно като се говори за успехите на украинците и резултатите от офанзивата. Току що пак четох новина, на 10 места се подчертава според украински източници, според твърдения на министъра на отбраната на Украйна и т.н. и тона с който е написано не е случаен. Прави ми впечатление защото ако са новини за Тръмп той е лъжец, крадец изнасилвач, расист ...т.е.очевидни лъжи се изнасят като чисти факти, но за войната не го правят, това само по себе си говори много, очевидно не само подлагат под съмнение самите източници, но и не искат или смеят да публикуват нещо което може да излезе лъжа, не защото са много честни, но предполагам Тръмп е един и утре няма да го има, докато за другото има реални опоненти от двете партии които и утре и в други ден ще са там.
Как да е, не слушайте и не четете нищо на запад от Черно море и на изток от Гринуич...американски, руски, китайски, индийски, арабски медии са доста по актуални в момента, в Европа всичко е промивка.

Вто Юли 25, 2023 6:58 pm
Профил

Да де ама на зомбирания и 100 пъти да му пишат "според украински източници" пак не му светка лампичката че го лъжат, вече са програмирани че щом започва с "путиновата война" от там нататък гарантирано всичко е истина и нищо не е в състояние да ги върне в реалността

Вто Юли 25, 2023 7:28 pm
Профил
Аватар

Вчера по БНТ - украинци (високопоставени) официално поеха отговорност за взривяването на Кримския мост. Казаха че и други неща правели, за някои сме щели да разберем, за други не.
А в когато стана това, бяха ни лу яли, ни лук мирисали...
Не бях гледал новини от три седмици сигурно и сега ми направи впечатление по БНТ колко сериозно е наклонението към това да се изкара Русия лошия. Та чак и имат вече рубрика в която проверяват факти и обявяват новини за фалшиви... Ако човек гледа редовно вероятно няма да му направи впечатление, но мен ме блъсна директно в лицето. Отвора на ануса е придобил внушителни размери.
Между другото, колко месеца минаха от началото на мега мощната "контра-офанзива", дето щяла да реши войната?

Само не ме слагайте в някой от лагерите. Единствено се опитвам да се ориентирам в ситуацията и такива очевидни буламачи ме втрещяват.
Официалната позиция на БГ е явно в посока УСА, съответно тукашната пропаганда е основно срещу лошата Русия. Та затова и критиката на обществото (и моята) е логично да бъде насочена основно срещу тая пропаганда.

Пет Юли 28, 2023 2:40 pm
Профил
Аватар

velio написа:
Само не ме слагайте в някой от лагерите. Единствено се опитвам да се ориентирам в ситуацията и такива очевидни буламачи ме втрещяват.

Късно е за разкайване. Вече си "путинофил-копейка" и няма връщане назад :D Поне в съзнанието на тия от "cancel" културата, които по някакво странно съвпадение са също и твърдо в единия от лагерите.

Пет Юли 28, 2023 3:06 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 17908 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 1099, 1100, 1101, 1102, 1103, 1104, 1105 ... 1194  Следваща