Отговори на тема  [ 36 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Китайски DC/DC блокчета с enable 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Китайски DC/DC блокчета с enable
Ами сравнение на параметри/перформънс е едно, но надеждност малко по-друго. По скоро ако някой използва големи количества от други марки да каже какъв е фейл рейта във времето.

Сря Юли 12, 2023 5:08 pm
Профил
Ранг: Популярен
Аватар

Ами според мен така са решили. От години вземаме от едно и също място и миналата година забелязох разлика в платката макар и козметична, някакви нечувани марки кондезатори. Определено имаше разлика като ги гледаш със скоп. Като почнах да ровя още се оказа че и лепенките на трафовете са различни. Или са сменили завода или лепенката. В крайна сметка нямам кой знае колко големи обороти и им слагам читави кондензатори докато се измисли друг начин. Така или иначе почти всяко захранване се пипа по платката след като е проверено за фабричен проблем. Мен по-скоро ме подразниха защото е от ясно по ясно, че с ментеливи кондензатори ще спират по-често което за мен е проблем. Нищо че имаме по 2/3 захранвания в паралел за да се "гарантира" че ще има напрежение.

Сря Юли 12, 2023 7:54 pm
Профил

Ами така е много трудно да се каже дали ще има разлика. Дали има съществена разлика в самите кондензатори ? Марката си е марка, но в днешно време марката нищо не значи. Може да има проблеми с доставките, или да са намерили по-евтина алтернатива, това не означава, че няма да работи. Не съм гледал за промени, но до момента имаме поне 10000 от тия които са в операция исе сервизират, отделно сигурно има 30-40 хил продадени и няма някакви драми до момента. Сега за промените от около година още е рано да се каже.

Сря Юли 12, 2023 8:45 pm
Профил
Аватар

Е не мисля, че дотам ще се излагат. Питай директно или им звънни и си кажи болката. Може да е някаква икономична серия. Ако куоуваш малки количества, натисни си дистрибутора.
В краен случай иди при Recom, XP, CUI - оплюй конкуренцията и кажо че искаш ниски цени.

Сря Юли 12, 2023 9:17 pm
Профил
Аватар

За мен марката не е всичко, но практиката при нас говори само едно. Определени марки работят 10+ години 24/7/365 при лоши условия. Някакви "no name" са правели проблем на няколко дена. И затова предпочитам да ги сменя, а не да им бъда бетатестер. Дистрибутора знае и всичко е до там. Една птичка пролет няма да направи. Едва ли има много които са се жалвали заради това. Проблема е че когато си нагодил нещата с определени модули смяната с друга марка няма да мине без проблеми, а това не е допустимо.
А за моделите с ups функция и проблемните им релета незнам какво да кажа освен, че релето се сменя преди да се монтира новото захранване. Бях се заканил да го замествам с мосфет но така и не остана време за ръчкане.

Сря Юли 12, 2023 11:04 pm
Профил

Абе като те слушам, ти сигурен ли си, че купуваш оригинални MW ?

Сря Юли 12, 2023 11:28 pm
Профил
Аватар

ToHu написа:
Абе като те слушам, ти сигурен ли си, че купуваш оригинални MW ?

Ами няма как да съм. Но си мисля, че са.

Сря Юли 12, 2023 11:43 pm
Профил
Аватар

След тунинга.
И не на последно място някоя друга спойка.
Сега се сетих че и кондензатора на рц веригата паралелно на изправителния диод често заминава и понякога и резистора го отнася. Има и няколко бройки с пробив на трафа от към първична намотка към вторичната която захранва чипа. Там се отказах да си играя.

п.п. За да не бъда погрешно разбран. Не се опитвам да им правя лоша реклама, просто констатирам. Като цяло за тези пари определено са добри но аз поне оставам с лошо впечетление в последно време. За LRS серията определено мога да кажа че промените са очевидни.
Имаме захранвания за дин шина купувани втора употреба преди 10+ години. Вътре всичко си изглежда добре и те не са спирали никога, а определено са работили в лоши условия.

Прикачени файлове:
IMG_20230628_100711.jpg
IMG_20230628_100711.jpg [ 4.32 MiB | Прегледано 2021 пъти ]
IMG_20230628_100758.jpg
IMG_20230628_100758.jpg [ 4.23 MiB | Прегледано 2021 пъти ]

Сря Юли 12, 2023 11:48 pm
Профил
Аватар

Браво, направил си им анализ - и си ни го описал. Ама изпрати им го директно - имаше чичо в Германия или Англия, който ги чете тия неща и понякога отговаря.

Иначе - ако ти си модифицираш захранванията, и имаш по сериозни серии, които се продават тук и там - ако нещо се издъни, ти ще си виновен щото си правил модификации без тяхно знание (което инвалидира и всичките им тестове, цертификации и т.н. - не че наистина ще е така, но ако стане нещо това ще е първото за което ще се хванат.)

Затова, по-добре да си вземат бележка или да ти пратя официално писмо или да ти предложат друг модел. Ако беше Майкрософт или Гъгъл сигурно щяха да те наемат като консултант, но в харадуерните фирми сигурно и "Благодаря" няма да получиш. Такива са положенията...

Чет Юли 13, 2023 10:07 am
Профил
Аватар

Захранванията не ги продаваме, а са само за наша употреба. Ако стане нещо ние се спасяваме.

Нямам нерви да се разправям. 99% няма да ми обърнат внимание. Така или иначе си работим по наши продукти които ще заменят тези.
Преди години с една друга марка си играх, имаха проблеми които им намерих решението и спряха да горят. Писах им и ми казаха, че не е било така и аз не съм бил на нивото на техните инж. в което няма спор, аз не съм твърдял никога обратното.

Чет Юли 13, 2023 11:57 am
Профил
Аватар

Напълно те разбирам, и щом са си за Вас - също е добре.
А ако някой ти е направил такъв коментар - кой какъв инженер е...нещата са ясни...
Както и да - хубав анализ. Благодаря!

Чет Юли 13, 2023 4:22 pm
Профил

Ами да спомена и аз нещо, което може и да си го мислил, може и да не си. Като казваш ваше решение, ако визирш AC/DC захранване лично според мен не си заслужава освен ако нямаш някаква много основателна причина. Да докараш цена в малки серии е невъзможно, но проблема не е само в цената. Аз върху този въпрос спрях да мисля преди много години, просто не си заслужава усилията. Дори да трябва да е нещо много специфично, отново стигаш до момент дали не е по-удачно да разработиш само dc/dc а отпред да имаш,нещо стандартно. Преимуществата са много, единствен недостатък е по-високата цена когато произвеждаш в големи обеми, и малко по-малката надеждност, това обаче ако с много условности, като никоя от тях не може да бъде спазена в малки и средни тиражи и сравнима цена, т.е. или цента ти отива твърде нагоре, което е опрвдно за определени изделия, или надеждностт ти не е по-висока.

Чет Юли 13, 2023 6:06 pm
Профил
Аватар

И за AC/DC и за DC/DC, прав си че няма да докараме цената на фабричните устройства. Определено ще имат неща които ги няма в масовите на пазара като eth порт с web интерфейс където ще може да се вижда състоянието на някой параметри които ни интересуват. Управление на товара и т.н.

Пет Юли 21, 2023 5:35 pm
Профил

мисли за трафовете, това е голямо дърво ако обема е малък, нито може да му докараш цена, нито качество. Е винаги има вариант да се адаптираш към някой готов който е в продажба, но те така започват компромисите :) Аз навремето се отказах да правим наши основно заради трафовете, такива измманици ще срещнеш там че ...:) иначе да, разбирам те, но аз лично бих помислил как да добавя тая функционланост на стандартно такова, но пък ако сте го мислили сигурно има и фактори които не вземем под внимание. В момента най-грубо изпозлвам между 3-5000 на година и не виждам никакъв разумен начин да получа това качество при тази цена.

Пет Юли 21, 2023 9:21 pm
Профил
Аватар

ToHu написа:
мисли за трафовете, това е голямо дърво ако обема е малък, нито може да му докараш цена, нито качество. Е винаги има вариант да се адаптираш към някой готов който е в продажба, но те така започват компромисите :) Аз навремето се отказах да правим наши основно заради трафовете, такива измманици ще срещнеш там че ...:) иначе да, разбирам те, но аз лично бих помислил как да добавя тая функционланост на стандартно такова, но пък ако сте го мислили сигурно има и фактори които не вземем под внимание. В момента най-грубо изпозлвам между 3-5000 на година и не виждам никакъв разумен начин да получа това качество при тази цена.

Tо в момента има разработени модули за конкретни марки и модели чрез които се надграждат за нашите нужди и изисквания.

Съб Юли 22, 2023 11:47 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 36 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща