| Автор |
Съобщение |
|
ДедоБоре
Ранг: Форумен бог
|
да доразвия далаверката:
собствениците се ангажират да направят новата сграда да изглежда като старата. и понеже старата е "паметник на културата" (какъв ли паметник може да е?), общината ще плати 50% от сметката по възстановяването. сметката ще е дебееееела, това е сигурно.
после, понеже и новата сграда ще запази статута си на "паметник" ще е освободена от данъци.
така собствениците ще са на поне четворна далавера - застраховка, 50% от строежа, продажба на поне 2500 евро и никакви данъци.
сега можете ли да познаете кои са собствениците?
|
| Чет Сеп 21, 2006 11:27 am |
|
 |
|
Koleto
Регистриран на: Съб Фев 18, 2006 11:55 pm Мнения: 1301 Местоположение: София
|
Ми няма кво да познавам.. Управителка на фирмата собственик е щерката на Костов... Има ли смисъл да продължавам натам? Митнически измами.... Далавери с фондацията на жената на Костов... И всичко е чисто като момина сълза...
_________________ Някой ден и костенурките ще се научат да летят...
|
| Чет Сеп 21, 2006 12:04 pm |
|
 |
|
sthx
|
Съмнителна работа - сградата е ипотекирани и застрахована. Само не зная, кой ще е тоя застраховател, дето ще иска плати при тия обстоятелства.
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Чет Сеп 21, 2006 1:51 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Да видим дали ще позная:
1. Виновни няма да има, всичко ще бъде приписано на "силите свише" и "божията промисъл"
2. Застрахователите ще си платят като попове на собствениците, иначе при перфектен договор ги чакат дела "до дупка".
3. На това "златно место" ще израстне нов бизнес център.
|
| Чет Сеп 21, 2006 2:42 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Абе хубаво ги замисляте тия интриги, но:
1. Застрахователите ще платят на куково лято. Това да не е държавна компания. И един пирон да е изваден неправомерно - обезщетение на кукуво лято. Все пак не забравяйте че застрахователите не са случайни хора.
Освен това незнам защо се разтръби че застраховката била прекалено висока. 1,5 млн. разбрах аз. А това не са много пари за имот в центъра.
2. Едва ли някой би посмял да предизвика такова срутване нарочно. Иска се прекалено много смелост, а и не малко познания за да я събориш без експлоазив или сериозна тежка техника и на всичко отгоре - така да се каже дистанционно.
Тука по скоро се касае за немърливост и случайности. Немърливи са били майсторите/архитектите дето са изтърбушили сградата. По всяка вероятност това е станало преди време. Но сега нещо е катализирало процеса. Такива изтърбушвания се правят редовно в София. И за лош късмет двете момичета си го отнесоха.
А и тоя път няма да се размине толкова леко. Знае се кой е собственика. Знае се кога се е работило в сградата. Така че виновни ще има. Друг е въпроса че по наказателния кодекс това е нещо като убийство по непредпазливост или немарливост и предвид чистото съдебно минало на обвиняемите - административно наказание.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Сеп 21, 2006 3:18 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
С две думи: БГ-стан.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Чет Сеп 21, 2006 7:39 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
И за това сме си виновни самите ние - всеки поотделно и всички заедно!
Като не може с еволюция, ... има и революция.
Има неща, които най-добре се ремонтират като се унищожат преди това.
|
| Чет Сеп 21, 2006 7:58 pm |
|
 |
|
zaphod
|
що бе, има си контрол? найш кви кинти се къртят от строителен надзор
като говорим за контрол, сещам се какво пееха преди време "аз пък съм научен със надежда, все нагоре да поглеждам". много яко са го казали, не мислите ли?
|
| Чет Сеп 21, 2006 8:12 pm |
|
 |
|
Ки4о
|
На мен ми прилича на вече достатъчно омазана и объркана ситуация.Ще се получи същото като с убитите 2 момичета преди време- т.е разследва се,знае се но резултат няма.За някой хора в БГ човешкия живот не струва нищо.Незнам защо е така,просто се израждат нещата.Апатията и интереса надделяват,да не говорим и за корупция.Просто грозна картинка
|
| Чет Сеп 21, 2006 8:31 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
преди 3-4 години един пиян помля с лада 15-тина души на плиска. май 4-5 умряха, не помня
по-късно го хванаха пак пиян и без книжка, щото му я били взели заради първия случай
доколкото разбрах още си е на свобода и кой знае какви ги върши
в бг закона е като врата в полето:
овцата спира пред нея и почва да гледа тъпо
бика преминава на скорост без да забележи вратата
лъва я прескача с лъвски скок
хиената я заобикаля
... а адвоката заства до нея и почва да събира такса за преминаване
|
| Чет Сеп 21, 2006 8:43 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Много добре казано. Жалко за младите жени ...
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Чет Сеп 21, 2006 10:02 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
вчера е заседавала комисията, която разглежда инцидента със падналата сграда
заключението на комисията е:
- няма виновни
- всичко е законно
- момичетата са имали малшанса да са на неподходящо време в неподходящо място
както много пъти съм казвал, в нашта мила държава, много неща са неморални, но законни.
поредния ярък пример...
жалко за девойките, и за всички други, върху които предстои да падат нови сгради
|
| Съб Окт 21, 2006 12:49 pm |
|
|