Отговори на тема  [ 10 мнения ] 
Има ли доброволци? 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Има ли доброволци?
За съжаление в момента съм зает със 100 неща и не ми остава много време да развивам сайта. Търся доброволци които са наясно с php, nuke и phpBB, да добавят download система. Системата мисля да бъде организирана по следния начин:
1. При писане на пост долу да има форма за upload на файлове. Формата да съдържа описание на файла. Това го има стандартно.
2. След като файла се upload-не, да може да се сваля както от самия форум, така и от секцията download. В тази секция ще има търсене, по въведеното при upload-a описание. Търсенето също го има, въпроса е да се свърже с т. 1.
3. Формата за upload да я има обособена в отделна секция, за да може да се upload-ва независимо от форумите.

Това е общо взето. Ако някой има желание и възможност, нека пише тук или пусне една лична бележка. Всякакви предложения и критики са добре дошли.

Чет Дек 23, 2004 6:22 pm
Профил
Ранг: Професионалист
Аватар

Мнение 
Според мен няма нужда да се усложняват нещата, имам предвид ако вземем да бъркаме по сорса на скрипта на phpBB-то има вероятност да се омажат нещата, защо не реализираш само т3. засега, даването на пароли за upload да става за потребители със минимум XX поста например, а после е лесно качването на графиката в поста "IMG! !http://www.mcu-bg.com/upload_directoi/user/image.jpg! /IMG!" например, ще сложош quotas на всеки upload_directori/user , против злоупотреба с местото или quotas общо нa директорията upload_directori /ако изгърми за място ние сме си виновни и край/ .
Относно PHP-то аз мога да помогна, има къде да изпробвам скрипта безопасно - поддържам един Linux RedHat 7.2 локален сървър имам инсталирани PHP, PERL, MySQL, Apache, DHCPD, FTPD, DNS-NAMED ,SMB , NMB-WINS, PPPD . Пуснал съм един форум на phpBB2. Ако трябва ще пусна още един форум за проба, но си мисля че е по-добре раздаването на права за upload да става чрез лични съобщения на потребители които са се доказали чрез постовете си!

Чет Дек 23, 2004 11:25 pm
Профил YIM
Аватар

Мнение 
forest_gump написа:
Според мен няма нужда да се усложняват нещата

Точно така, сега си мисля да опростя доста нещата. Няма нужда от phpNuke, достатъчен е един простичък CMS и форуми.

Вто Дек 28, 2004 1:20 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Само внимавай с базите данни като местиш форумите ! :-) :)

Сря Дек 29, 2004 11:09 pm
Профил YIM
Аватар

Мнение 
Споко, вече го правих веднъж. :) Мина горе-долу успешно.

Чет Дек 30, 2004 10:30 am
Профил
Аватар

Мнение 
За бОзата данни ли става дума?

Чет Дек 30, 2004 1:39 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
За същото, бате :) Експортва се старата, после се минава с един find/replace за да се преименуват таблиците и накраия се импортват така получените данни в новата база.

Чет Дек 30, 2004 1:51 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Реконструктор що си блъскаш главата,не е ли по просто да се оргнизира едно ФТП и просто да раздадеш пароли на когото е необходимо. Така правят руснаците, фтп към форума. Аз имам достъп на 2 такива. Доста удачен вариант е според мен. Обмен на софт документация , проекти ..... Мога да помогна да го понапълним за начало.

Пон Яну 10, 2005 7:43 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Като гледам с каква скорост се пълни сайта, си мисля, че идеята е малко безумна...Форума ще стане разхвърлян, ще има какви ли не глупости да се слагат и махат по всяко време :wink: Абе ще стане като в eshop.bg...там във файлобменика си е такава бъркотия... 8O

Пон Яну 10, 2005 8:06 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Nikola Kirov написа:
Реконструктор що си блъскаш главата,не е ли по просто да се оргнизира едно ФТП и просто да раздадеш пароли на когото е необходимо. Така правят руснаците, фтп към форума. Аз имам достъп на 2 такива. Доста удачен вариант е според мен. Обмен на софт документация , проекти ..... Мога да помогна да го понапълним за начало.

Ами, покрай аргументите на Predator_MF ще вмъкна, че все пак ресурсите ни са ограничени и не е добра идея всеки да може да качва и трие колкото си иска. Ще бъде кофти, ако за 1 вечер се изчерпи лимита за цял месец... :roll:

Вто Яну 11, 2005 10:16 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 10 мнения ]