Отговори на тема  [ 27 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Сградата на Алабин 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Сградата на Алабин
Предупреждавам, снимките не са за слабонервни:

http://gallery.actualno.com/?catid=5021

Излиза, че с жена ми леко се отървахме. Дайте някви идеи къде може бързо и безпроблемно да се емигрира, ако ще да е в някоя цоциалистическа западноевропейска държавица, тука вече не издържам.

Сря Сеп 20, 2006 11:16 am
Профил

Мнение Re: Сградата на Алабин
E, да трябва да се случи някакво нещастие на някого, за да разберем всъщност колко сме си добре.
Имаше един тъп виц: Един луд взел две павета замахвал ги и си чукал мъдете. Минал един и го попитал : "Какво правиш, бе? Не те ли боли?" , на което лудият му отговорил: " Боли ме и то много, ама знеш ли какъв е кеф, като не улуча!"

Между другото , тъй и тъй си се наканил да напускаш София, що не пробваш вместо в странство да идеш в т.нар. провинция - на село като мене. Няма падащи сгради, няма светофари, задръствания, не си губиш няколко часа дневно за път. По-евтино е и по-тихо. Един седмично в големия град ми е достатъчен да си оправям работите.

Сря Сеп 20, 2006 11:49 am
Профил
Аватар

Мнение 
А как си оправяш Интернет-а?

Сря Сеп 20, 2006 11:51 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Реконструктор, не се обиждай, ама ако наистина искаше да емигрираш - вече да си потеглил. Образован човек си, млад си, здрав си, връзки в бранша в чужбина може да намериш (даже и във форума) - проблема ти да емигрираш е чисто технически.

Ама явно не ти се прави тая крачка.

А и това че е паднала сграда - едва ли може да е сериозна причина. Преди дни падна и в Италия. Преди време се срути покрива на летище във Франция (доказано поради калпава работа). В алпите всяка година мрат хора из автомобилните тунели в Швейцария, Италия и Франция. Виж ако говорим за комплексни причини - тогава можеш да ползваш това като повод.

А иначе темата за калпавите сгради в София е много сериозен. Вече го дискутирахме. Тъпото е, че сега всички ще обвинят собственика и фирмата правила ремонтите (които са си напълно виновни де). Ще им лепнат по някоя условна или административно наказание и ще се приключи. Ще се проверят други безстопанствени сгради и толкова. Защотото в случая има обяснение - некой "майстор" е решил, че може да рационализира носещата конструкция. Това се случва относително рядко. А истнския проблем е, че половината център се разпада откъм фасадите, при все, че там живеят хора. И статистически това което се случи е много по-малко вероятно от това да падне парче от фасадата и да убие хора. Но за това ще мислим когато на някой му падне на главата бетонен блок от обитаема сграда. Защото случая сега не е такъв, а в БГ превенцията е тъпо занимание. Въобще всичко е въпрос на мърлявщина. Кога на собственици, кога на чиновници (Дедо разви и такъв пример).

А кой е виновен в конкретния случай замисляли ли сте се? Собственика - ясно. Този който ръководи ремонтните дейности също. А чиновниците - дали има издадено разрешение. Силно вероятно не. А дали те не трябва да следят кога се работи без разрешение? Дали не трябва да контролират такива процеси? Вероятно не, защото те работят по сигнали. Т.е. те не са получили сигнали, че в сградата се работи. А кой трябва да подаде такъв сигнали. Гражданите. А има ли граждани в БГ? - НЕ. Защото в една "нормална" държава, всичките съседи на такава сграда, при най малкия шум от строителна дейност, ще направят такава ревизия на документите на обекта, че свят ще ви се завие. И тук не визирам съседи тип хорица живеещи наоколо. Визирам всякаквите предприемачи разполагащи с офиси, магазини и кафенета в околните сгради. Хора с влияние и възможности.

Сря Сеп 20, 2006 11:54 am
Профил ICQ
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл

Мнение 
Ужас! В тая сграда съм влизал. Правих табло за оптична точка там. Тогава (преди 2 години) живееше една бабка там ... напоследък незнам. На пръв поглед не изглейдаше толкова зле сградата тогава...

А за липсата на контрол бърху строителството ... абе незнам и аз няма ли вече да му се види края на тоя "бурен преход" в който се намираме...

Сря Сеп 20, 2006 3:52 pm
Профил ICQ WWW
Аватар

Мнение 
Рек,виж сега,малко не си прав.Веднага ти давам пример - преди години катастрофирах тежко с кола и казах че повече кола няма да погледна.Да ама не - оказа се че колата е необходимост.Мой приятел който след катастрофа е бил 48 часа в кома каза - нищо не може да се направи.Всеки ден трябва да пътува в кола(такава му е работата),и чак от внушение почва да му се гади и прилошава.Неговия съвет беше:Стискаш зъбите и не мислиш за най-лошото и се молиш да си добре.
В твоя случай има и още нещо - колкото и да не ти се иска да го признаеш повече си бил загрижен за съпругата си от колкото за самия себе си (което е нормално) и това още повече ти натоварва психиката.Просто се абстрахирай от възможните страхове.Много е трудно но се опитай.Колегите ти казаха -ако досега си искал да емигрираш - щеше да си го направил.Погледни и от другата страна - живеем в що-годе мирна страна (имайки в предвид че престрелките по улиците на се често явление и дано да не стават!).Ако вземеш да мислиш за всички възможни опасности - сгради,пияни/дрогирани шофьори,дупки,стрелящи се малоумници то тогава излиза че не трябва да излизаш от къщи.Успокой се,не си внушавай насила неща -ще се почувстваш по-добре. Просто не си самоизнасилвай психиката!Вдишваш дълбоко и гледаш напред :wink:

Сря Сеп 20, 2006 6:43 pm
Профил
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран

Реконструктор написа:
Излиза, че с жена ми леко се отървахме.

Очевидно не съм много в час! @Реконструктор: В близост до случката ли си бил, че сте се "отръвали"?

Сря Сеп 20, 2006 6:57 pm
Профил
Аватар

Реконструктор написа:
Дайте някви идеи къде може бързо и безпроблемно да се емигрира, ако ще да е в някоя цоциалистическа западноевропейска държавица, тука вече не издържам.

Забелязвам промяна на 180 градуса у теб 8) . Явно положението е менгеме дето се вика :? . Идеално място на тая планета няма - важно е да си избистриш какви са ти приоритетите и да ги последваш за да си в мир със собственото ти съзнание. От там нататък е лесно :( .
Между другото - слуховете за спиране на лотарията Зелена карта се оказаха фалшиви - подаването на апликейшъни за новата започва от началото на Октомври и ще продължи до края на Ноември. Който иска - може да се пробва - доказано е, че работи 8) .

Сря Сеп 20, 2006 7:28 pm
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение 
ако изберем Неделчо Беронов /нищо против него нямам/ и аз ще емигрирам.

Сря Сеп 20, 2006 10:58 pm
Профил

Мнение 
Абе един технически въпрос .. това пежо от какво е направено, капачки за кисело мляко ..... как може така да се смаже тая кола бре, айде че не и тестат покрива не го, ама тя се е размазала тотално. Тя сграда не е кой знае колко висока, няма кой знае колко бетон по нея, какво е смазало така тая кола?
А за емигрирането, това го има навсякъде, някъде се прикрива по-добре другаде не, на трети места се създават герои, и ... абе .. навсякъде се случва. А и никой не е защитен никъде че някой друг няма да почне незаконно строителство, но ако искаш да си сигурен .. май мястото за мигриране трябва да е US ... там обществена сграда така няма да я реконструират, пък частните са повечето от шперплат та най-много боята да ожулят ;), това на шега разбира се.
Едва ли това е причина някой да имигрира, но всеки си знае. Само едно уточнение, по чужбината няма програмисти работещи по 3 часа на ден защото толкова били ефективни .. това също трябва да се има в предвид ....

Сря Сеп 20, 2006 11:19 pm
Профил
Аватар

Мнение 
ToHu написа:
Само едно уточнение, по чужбината няма програмисти работещи по 3 часа на ден защото толкова били ефективни .. това също трябва да се има в предвид ....

По чужбините има сякакви програмисти - и такива дето работят по 1 час и такива дето работят по 12 часа. Зависи от много фактори и неможе така да се обощава. Ако питаш мен пък - аз бях тотално изненадан, че някъде се работи доста по лабаво от колкото в БГ 8) . Общо взето в големите фирми си доста по-натоварен, отколкото в някоя по-малка. Така, че има избор, не е като да няма 8) .

Сря Сеп 20, 2006 11:39 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
asp написа:
ако изберем Неделчо Беронов /нищо против него нямам/ и аз ще емигрирам.

Е кой ?

То ясно че всички са ... про*тит*тки , но аз си викам да избер тази , която още не е разбарала, че ще става такава ?
ТЕ да знам все има надежда и да не стане , докато за другите си мисля надежда няма.

Сря Сеп 20, 2006 11:44 pm
Профил ICQ

Мнение 
Абе за имане има, ама и плащането зависи от това колко се работи, рядко се среща фирма дето хем да плаща добре, хем да те оставят да се моташ, а в в САЩ специално с 2000 USD и жена .. някак не го виждам като живот, ама всеки си знае. Както и да е, всъщност заклюениеот ми беше малко неправилно, не на всякъде, в европа е напълно възможно да се намери подобна работа, в определени страни. За САЩ е по скоро изключение от колкото правило.
p.s. Димитър, доколкото разбрах ти в БГ си работил за себе си, така че не сравнявай твоят стандарт на работа с това кеото работиш там или някои други работят, обикновенно човек като работи за себе си и си е сам шеф се натоварва повече, според мен работния режим на БГ програмиста специално го няма почти никъде по света, отдавна минаха времената когато цялата фирма угаждаше и се съобразяваше с прищявките на програмистите, това остана в миналия век.

Чет Сеп 21, 2006 12:15 am
Профил
Аватар

Мнение 
Ами не е така, ама не ми се навлиза в подробности да занимаваме другите. Само за сведение - начина ми на живот и работа не се е променил въобще с това, което беше в БГ - в смисъл като темпо и принципи :) .

Чет Сеп 21, 2006 1:16 am
Профил

Мнение 
Мдаааа... Май ще се окаже поредната хитро скроена далаверка... Сградата застрахована за 1.5М... Понеже е паметник на културата няма легален начин да я съборят... Тихомълком я изтърбушват от вътре. На съответните институции им се плаща да си затворят очите... Сградата пада... общината почиства БЕЗПЛАТНО за собствениците терена... Те си гушват застраховката и си правят бизнес центърче... Двете момичета (Мир на праха им !)... не са били предвидени в сценария.. но.. за тяхно съжаление са се оказали на неподходящото място в неподходящото време.. Виновни няма.. щото всичко е "ЗАКОННО" ЕБАСИ И ДЪРЖАВАТА ЕБАСИ....

Чет Сеп 21, 2006 10:50 am
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 27 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща