Отговори на тема  [ 23 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Форумен практикант 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Форумен практикант
palavrov написа:

Става въпрос за умен захранващ кабел т.е. едно програмируемо реле с което да се прекъсва за известно време тока на някакво друго устройство. Идеята е да закача разните домашни сървъри, рутери, модеми и прочее така, че ако нещо се скапе - няма интернет, няма пинг, няма усб комуникация с някакъв работещ процес който се предполага, че трябва да е жив - лаещо куче де - да влиза в програмируем цикъл на спиране на тока, изчакване, пускане, изчакване някакво друго време и т.н. Не искам да ми се налага да обикалям половин европа заради някакъв забил компютър.

Ми що не потърси, и други хора явно са имали същия проблем.
https://github.com/David-Lor/ArduinoInternetMonitor

Пон Юли 03, 2023 10:43 pm
Профил
Аватар

palavrov написа:
Дали все още има електро техникуми, кръжоци и т.н. където подобни деца се събират?

Техникуми все още има, но ми се се струва, че там повече се набляга на програмиране. Май и хардуерът е застъпен, но не знам доколко.

Пон Юли 03, 2023 10:52 pm
Профил

pipilica написа:
palavrov написа:

Става въпрос за умен захранващ кабел т.е. едно програмируемо реле с което да се прекъсва за известно време тока на някакво друго устройство. Идеята е да закача разните домашни сървъри, рутери, модеми и прочее така, че ако нещо се скапе - няма интернет, няма пинг, няма усб комуникация с някакъв работещ процес който се предполага, че трябва да е жив - лаещо куче де - да влиза в програмируем цикъл на спиране на тока, изчакване, пускане, изчакване някакво друго време и т.н. Не искам да ми се налага да обикалям половин европа заради някакъв забил компютър.

Ми що не потърси, и други хора явно са имали същия проблем.
https://github.com/David-Lor/ArduinoInternetMonitor

Търсил съм, не е като да не съм търсил. Готовите решения са или умен упс или сървърно захранване - според мен този проблем може и по просто да се реши и затова и се колебая дали да не го разработя сам. Ама все няма време. Иначе БОМ-а не е кой знае какво - примерно ЕСП32 и малко карантии по платката около него, малко софтуер и те ти продукт.

Вто Юли 04, 2023 1:15 am
Профил

Е тва кво не ти харесва, точно каквото търсиш, дори да не е с ардуино ми ЕСП32 имаш някъв готов код, може само да се увеличи времето без ток щото една секунда малко ми се струва.
Аз тва го правя ръчно като изчезне нета но в 80% от случаите проблема е в доставчика не рутерите ми, не знам как се получава но някой път няма половината от нещата които чета.
Не знам как е при теб но аз от както се занимавам с това ардуино ми е по-лесно да преработя някъв готов код вместо да се мъча да пиша всичко наново.
Ще взема да го пробвам само да ми дойде музата.

Вто Юли 04, 2023 3:08 am
Профил

itso.t написа:
palavrov написа:
Дали все още има електро техникуми, кръжоци и т.н. където подобни деца се събират?

Техникуми все още има, но ми се се струва, че там повече се набляга на програмиране. Май и хардуерът е застъпен, но не знам доколко.

В момента работя с едно момче от техникума до теб (аз съм го завършил в годината, в която той се е родил :) ).
Ами момчето за момента изглежда, че си върши работата, за парите се разбрахме лесно. Ще видим какъв ще бъде резултатът.

Вто Юли 04, 2023 1:21 pm
Профил

Е кво стана тая...оказва се проектаджи много ама изпълнители и ентусиасти много малко.

Съб Юли 08, 2023 7:59 am
Профил
Аватар

По мои наблюдения е точно обратното. Проблемът се свежда до вида финансиране. В Европа VC все още е екзотично понятие и за малки проекти опираш или до собствено финансиране, което децимира броя на проектите или до т.н. микро-структурни фондове с университетско участие, което децимира още веднъж заради необходимото търпение познания и познанства за да преминеш през бюрократичното сито

Нед Юли 09, 2023 10:18 am
Профил WWW
Аватар

Вече имаме човек и това са първите задачи по които ще работи.
Код:
1. Dive into the subject of prompt engineering and thoroughly understand the different approaches detailed at http://learnprompting.org/. Be prepared to engage in knowledgeable discussions about the topic and offer strategic guidance to the implementation team.

2. Familiarize yourself with the Microsoft Azure Health Bot by scrutinizing its documentation at https://learn.microsoft.com/en-us/azure/health-bot/. Develop a rudimentary example of a triage bot, incorporating OpenAI ChatGPT.

3. Construct a Python wrapper that outlines APIs for ChatGPT, Whisper, Fitbit, and a database, aiming at voice-controlled visualization of local data in synchronization with a Fitbit account.

4. Explore available React.js UI libraries like www.mui.com, and templates such as those on www.vercel.com. Use this research to build a demonstration website for ChatGPT's front end.

5. To demonstrate the LLM chat bot backend, deploy one of the Llama-2 models on a local machine (for instance, via GGML) or on an AWS account.

Сря Юли 26, 2023 3:31 pm
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 23 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2