Отговори на тема  [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 995, 996, 997, 998, 999, 1000, 1001 ... 1080  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Новини от страната
Сигурно хамериканците са надписали бомбите на кирилица
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0 ... 0%BD%D0%B0

Виж за Балчик, нещата са още по-сигурни
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0 ... 0%BA_(1916)

Руснаците в Добруджа не ги обичаме твърде много :) Нищо че имахме руски пилоти доста време.

Понеже стрелят по нас, не че друго...

Пон Юни 26, 2023 3:07 pm
Профил

ей това е прост народ - дели се от край време. Русофили, фоби преди 100тина години е било франкофили .....
Щот сега сме цъфнали и вързали в Еуто, което ще откъсне огромна част от българия - на югозапад

Пон Юни 26, 2023 3:18 pm
Профил WWW
Аватар

википедията цитира някакъв сайт, който цитира себе си?
преди някакви с документи от военния архив се напъваха да се аргументират...
не я бях гледал тая страничка от години. доста са я убрали.

да, деленето е тъпо. а най-тъпото е гражданска война.
дори "цар" сме си внесли от чужбина.

Пон Юни 26, 2023 3:24 pm
Профил
Аватар

не съм нито фил, нито фоб - но който и да е - ако прави глупости и причинява проблеми и ги повтаря,
не виждам защо да не бъде спрян

Ами Дедо - като си ходя, ще гледам да изкопая нещо от архива - ако има. Може Миро да може да изкопае нещо.

Пон Юни 26, 2023 3:25 pm
Профил
Аватар

може, ще си ги менкаме на пържоли, заедно с китайските чаршафи

колкото до настъпените мотики...
имаме си прецедент - с решение на НС сме обявили война на Агнгиля и САЩ.
после сме си получили принудително обновяване на центъра на София.
а в днешно време има паметници и на защитниците, и на нападателите. този на нападателите е на значително по-лично място. като идваш в София, мога да ти покажа как изглежда паметника на защитниците.
а уж 'паметник' идвало от 'памет'. със старателното изтриване на паметта се почва, а ние вече сме в трети сезон на сериала.

сега пак се опитваме да пикаем на ветровито място. после ще се чудим защо сме се опикали до ушите.

Последна промяна ДедоБоре на Пон Юни 26, 2023 3:37 pm, променена общо 1 път

Пон Юни 26, 2023 3:29 pm
Профил

ДедоБоре написа:
една точка ми направи впечатление
bobyper написа:
1941г. - за втори път СССР-Русия ни напада вероломно, като бомбардира българските селища Добрич, Русе, Стара Загора, Казанлък и Горна Оряховица, без да е обявена война

може ли някакви факти?

Един самолет си е пуснал бомбите на Добрич. Факт е. От това село сме... чували сме за случая.

Въпросът е, че това по всички критерии си е инцидент. Немците започват операция Барбадоса и Луфтваге лети към Одеса и още няколко летища бяха. От там се вдигат по тревога и излита всичко де що може да лети. Предполага се, че най-вероятно тоя не се е справил особено с навигацията над Черно море, защото немските войски са на румънската граница по това време, демек поне 100-на км на север. Грешката не е никак малка като се има предвид че сме на 200км от Одеса. На 200км полет да се отклониш със 100 не е малко, тъй че може и да не е грешка. От друга страна това със сигурност му е първият боен полет, нощно време над море и без GPS.

Така или иначе няма как да има умисъл. Трябва да си пълен идиот в деня който една държава те напада ти да тръгнеш да започваш война с друга.

Пон Юни 26, 2023 3:32 pm
Профил
Аватар

Случаят е изяснен ;) Този в Балчик с морските стрелби също.

а, затова че трябва да си пълен идиот да започнеш война през 2022, в Европа - вече е потвърдено.

Пон Юни 26, 2023 3:42 pm
Профил

Само за коректност: разстоянието Добрич - Одеса е 400км по права линия.
Това не променя смисъла на казаното от Миро.

Пон Юни 26, 2023 3:49 pm
Профил
Аватар

Grubi написа:
а, затова че трябва да си пълен идиот да започнеш война през 2022, в Европа - вече е потвърдено.

Изчакай година-две-три до следващото 'демократизиране' на някоя държава по света и тогава пак го пусни тоя коментар :D

Пон Юни 26, 2023 4:41 pm
Профил
Аватар

фърлям по едно око на радара
щото почнаха да преминават едни блекхоци над софето, които си включили транспондера над Перник.
не съм го снимал

обаче преди малко това ми направи впечатление
Прикачени файлове:
8788.PNG
8788.PNG [ 779.87 KiB | Прегледано 1434 пъти ]

група тинейджери се напили и излезли на разходка?

Пон Юни 26, 2023 5:08 pm
Профил
Аватар

Н'бабане Гт'муан'га написа:
Grubi написа:

Изчакай година-две-три до следващото 'демократизиране' на някоя държава по света и тогава пак го пусни тоя коментар :D

Предлагам Северна Корея - тя е една прекрасна държава, със собствено мнение и безкрайна мъдрост, далеч от демократичните напъни на "колективния Запад" :)

Пон Юни 26, 2023 6:17 pm
Профил
Аватар

Grubi написа:
Предлагам Северна Корея - тя е една прекрасна държава, със собствено мнение и безкрайна мъдрост, далеч от демократичните напъни на "колективния Запад" :)

За какво я предлагаш?

Пон Юни 26, 2023 8:19 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

https://www.youtube.com/watch?v=yJQjS5BGo-4 :D

Пон Юни 26, 2023 9:14 pm
Профил

bobyper написа:
Ето заради тези неща искам България да няма нищо общо с Русия.

Съгласен съм с теб, дори и само 10% от това, което си написал да е вярно.
Това показва само едно - никой НЕ мисли и да мисли за нас. Това си е наш приоритет и задължение.
Сега всеобщото схващане е, че "НАТО ще ни пази". Т.е. някой друг ще се грижи за нас.
А-бе хора, как точно си го представяте това - друг да се грижи за нашите интереси ???!?

Пон Юни 26, 2023 10:13 pm
Профил

emilvtc написа:
...
Замисли се какво е отношението на местните и колегите ти спрямо теб - като емигрант.
(Естествено по-интелигентните от тях няма да ти го показват открито)

Трябва да уважават и нашите интереси като направят така, че да искаме да сме с тях, а не да сме с тях от немай-къде.

С две думи да си преосмислят политиката и отношението към нас, което няма как да стане, ако не ги накараме да го направят.
Разбира се това няма как да стане с овчедушно мислене от типа "каквото кажат началниците в брюксел".

Няма да повдигам въпроса за целенасочено унищоженото ни селско стопанство, "квоти" в "свободните пазари", протекционистки политики, дотации, евро планове за "развитие" и т.н. Ние трябва да сме пазар за техните стоки, да не сме им конкуренти, да изнасяме суровини и хора към тях, а да внасяме отпадъци-боклук и да купуваме преработени от тях "наши" суровини като продукти с висока добавена стойност.
Ако се стигне до изпращане на военни сили в украйна - ние трябва да сме първите изпратени на фронта и т.н.
С две думи лицемерие и двоен стандарт.
На мен лично точно такива "партньори" не ми трябват. А на теб?

Доста далеч си от истината какво е отношението на местните и колегите към мен. Идвам им скъпичък и съответно като си знам цената получавам и полагащия се респект.
Я прочети дали някъде съм писал, че трябва да слушаме началници и да си нямаме национална политика? Това, че искам да сме част от голям и силен военно-икономически съюз въобще не означава, че искам някой да ми нарежда кога и какво да правя. Също както ме дразни и като някой започне да се разпорежда, че било трябвало да излезнем от ЕУ и НАТО.

А за селското стопанство спор няма. Докато не станем нетен износител а не вносител на храна няма да прокопсаме. Ако не си чел по темата - всички азиатски тигри са започнали първо с аграрна реформа. И чак като са спрели да купуват храни и са освободили работна ръка за по сериозна индустрия са се оправили. Другото което трябва да се оправя е образование и демографския проблем. Само, че това трябва сами да си го оправим. Докато не ни се смени ценностната система и започнем да ценим тези неща ще е пълно само със застаряващи лаладжии по форумите.

Пон Юни 26, 2023 10:41 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 995, 996, 997, 998, 999, 1000, 1001 ... 1080  Следваща