Отговори на тема  [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 994, 995, 996, 997, 998, 999, 1000 ... 1080  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Новини от страната
bobyper написа:
Защо всички "националисти" са всъщносто русофили немога да разбера

Има ли значение как ще наречеш идиота... :lol:

Пон Юни 26, 2023 11:22 am
Профил

Н'бабане Гт'муан'га написа:
bobyper написа:
За себеподобните (т.е. националисти-никогофили) не мога да говоря. Нека всеки сам да си каже

Защо всички "националисти" са всъщносто русофили немога да разбера

След това изказване просто няма смисъл да се продължава... Диагнозата е ясна.

Бабане, цялата работа е в това кой кое вижда като национален интерес и от там му идва и национализма. Всички сме националисти по един или друг начин. Просто го разбираме различно. За мен националния интерес да сме неделима част от ЕУ. Това със независимоста ни от "големите" сили не го виждам на практика. И затова всеки който иска да сме "независими" на практика иска по слаба европа от което полза имат и щатите и русия и китай. Болшинството хора не осъзнават, че щатите и китай също имат интерес от слаба европа. Затова остава само русия. И от там всеки който иска "независимост" в момента се приема от тези които не я искат като русофил. То и аз искам независимост ама не виждам как на практика може да стане с демографска криза, без сериозна икономика, без армия, без кой знае какви природни ресурси. Единственото заради което сме интересни е географското ни разположение. Ако имаме акъл ще се възползваме. Няма как да сме независими. Затова аз го виждам да сме неделима част от сериозна икономика и голяма популация. Европа като цяло все още е най силната икономика. Общата популация е половин милярд. Регионално това ни е най добрия вариант. Всички други са вятър работа. Русия има богатства но няма икономика и популация. Турция пък е още по незначителна регионална сила.

Пон Юни 26, 2023 11:55 am
Профил

Всъщност има един вариант ама на практика няма как да стане. Всички славянски страни да се обединят. Този филм вече го гледахме. Като популация с Русия сме май около половин милиард. Природните ресурси ги има. Икономика обаче няма. Това беше СИВ. Не се получи. Втора серия няма кой да ни остави да правим за момента.

Пон Юни 26, 2023 11:59 am
Профил

С който и да се обединяваш, където и да ходиш, докато мисленето ти е робско - ще робуваш, и аз да съм и аз няма да те питам какъв ти е интереса докато мълчиш, най малкото трябва да си заявяваме българския интерес, а не да позволяваме на продажници в управлението да прокарват чужди интереси

Пон Юни 26, 2023 12:09 pm
Профил

nik написа:
С който и да се обединяваш, където и да ходиш, докато мисленето ти е робско - ще робуваш, и аз да съм и аз няма да те питам какъв ти е интереса докато мълчиш, най малкото трябва да си заявяваме българския интерес, а не да позволяваме на продажници в управлението да прокарват чужди интереси

И какъв е според теб българския интерес?
От моята гледна точка точно ти си против българския интерес както аз го виждам и искаш да прокараш чужд.

Пон Юни 26, 2023 12:18 pm
Профил

Палавров, умните хора се учат от грешките си, освен че сам си противоречиш, обяснено ти беше 100 пъти къде грешиш, ако си умен ще си вземеш поука, ако не - успех с настъпване на същата мотика отново и отново, щом това ти е гледната точка поне си сложи каска....

emilvtc написа:
Егати и интервюто ...Шивиков: Аз не съм НАТО-вски генерал, клел съм се само в българското знаме / при @Martin_Karbowski

Още един преминал през "дълбок" катарзис ...

Но споменава и доста интересни факти, за които не знаех.

Този само затвърди мнението ми за военния министър което писах по рано

Но пък изненада - защо възраждане са подкрепили тоя закон след като са твърдо против всичко подобно

Пон Юни 26, 2023 12:31 pm
Профил

nik написа:
Но пък изненада - защо възраждане са подкрепили тоя закон след като са твърдо против всичко подобно
А-ми може да се окаже, че и те са "шменти капели".

Слушам, че ПП-ДБ сега реват, че боко заедно с турците и "възрожденците" гласуват в парламента каквото си решат.

palavrov написа:
Болшинството хора не осъзнават, че щатите и китай също имат интерес от слаба европа. Затова остава само русия. И от там всеки който иска "независимост" в момента се приема от тези които не я искат като русофил.
Направо като путинофил.

От казаното от теб следва, че болшинството хора не използват органа между ушите си и повтарят като папагали путинофи, русофил, по-рано ватенка, ушанка и т.н. ...
Съгласен съм с теб за това.
А и сам каза " ... "независимост" в момента се приема от тези които не я искат ... Т.е. значи искат зависимост. Едно време към "братушките", сега може би по навик към "западните ни "братушки"... Робско мислене според мен.
не ни трябва "зависимост", трябват ни партньори които се и държат като такива.

И аз виждам бъдещето ни с европейските държави, стига отношението им към нас да не е като към колония, каквото е от доста време насам.
Замисли се какво е отношението на местните и колегите ти спрямо теб - като емигрант.
(Естествено по-интелигентните от тях няма да ти го показват открито)

Трябва да уважават и нашите интереси като направят така, че да искаме да сме с тях, а не да сме с тях от немай-къде.

С две думи да си преосмислят политиката и отношението към нас, което няма как да стане, ако не ги накараме да го направят.
Разбира се това няма как да стане с овчедушно мислене от типа "каквото кажат началниците в брюксел".

Няма да повдигам въпроса за целенасочено унищоженото ни селско стопанство, "квоти" в "свободните пазари", протекционистки политики, дотации, евро планове за "развитие" и т.н. Ние трябва да сме пазар за техните стоки, да не сме им конкуренти, да изнасяме суровини и хора към тях, а да внасяме отпадъци-боклук и да купуваме преработени от тях "наши" суровини като продукти с висока добавена стойност.
Ако се стигне до изпращане на военни сили в украйна - ние трябва да сме първите изпратени на фронта и т.н.
С две думи лицемерие и двоен стандарт.
На мен лично точно такива "партньори" не ми трябват. А на теб?

Пон Юни 26, 2023 1:43 pm
Профил
Ранг: Ориентиран

Ето заради тези неща искам България да няма нищо общо с Русия.

1829 г.- Руската армия обезоръжава българското опълчение, спечелило й войната от 1828г. арестува водачите му и ги праща на Заточение в Сибир, където умират

1829 г.- отвличат насила или подлъгват над 100 000 български семейства за да ги заселят в обезселените Бесарабия и южна Украйна, където преди това са избили и прогонили населението. Стотици български села са обезлюдени

1833 г. Русия става гарант на Турция за териториалната и цялост, покрай Египетските войни

1833 г. - Под натиска на Русия Турция отстъпва на Сърбия 6 области от поречието на р.Тимок населени изключително с българи - около 200 000 души.

1835 г. - Избухва Берковско въстание, като Сърбия обещава оръжие на въстаниците, но в последствие под натиска на Русия отказва. Все пак Русия е гарант на Турция....

1861 г. - Георги Раковски издава брошурата си „РУСКАТА УБИЙСТВЕНА ПОЛИТИКА ЗА БЪЛГАРИТЕ”. Русия изисква от Сърбия и Влашко брошурата да бъде иззета и унищожена, а Първа българска легия в Белград да бъде разтурена след намеса на злокобния руски консул в Белград.

1861 г. - руския консул в Цариград – княз Лобанов издейства заточение на българските владици Иларион Макариополски, Авксентий Велешки и Паисий Пловдивски в Диарбекир. Тогава владиците ни са заточени за три години, заради обявената независимост на Българската църква.

1864-67 г. - Русия провежда Черкезкият геноцид прогонват черкезите, голяма част се насочват към българските земи, като стават основния башибозук по земите ни 1871 г. - граф Игнатиев протестира срещу чл.10 от екзархийския ферман от 1870 г., открил пътя за присъединяването чрез плебисцит на македонските епархии към Българската. Русия се опитва да откъсне Македония от българския народ.

1872 г. - по искане и заплахи на граф Игнатиев тримата български владици Панарет Пловдивски, Иларион Ловчански и Иларион Макариополски са заточени в Измир 1872 г. - Руската църква и Вселенската патриаршия, която се поддава на натиска на граф Игнатиев, обявяват схизма против Българската църква.

1872 г. - граф Игнатиев след лична визита до султана отстранява Махмуд Недим паша по чиято заповед до привременния български съвет в Ортакьой избира екзарх на основание на фермана.

1873 г. - граф Игнатиев предлага на Турция Левски да се съди и от българи, на които казва, че съдят обикновен крадец, заради думите на Апостола: „Тоз който ни освободи, той ще да ни и пороби.”

1876 г. - На Цариградската конференция за автономия на България никой не знае че месеци преди това Русия и Австро-Унгария сключват тайното Райхштадско споразумение за поделяне на Балканите

1877 г. - е подписана Будапещенската конвенция. Клаузите са: Русия не възпрепятства Австро-Унгария при анексиране на Хърватска и Босна и Херцеговина, Австро-Унгария не възпрепятства Русия при евентуална инвазия на Балканите. Двете империи се задължават да не допуснат образуване на голяма и сплотена българска държава, а в случай на уреждане на въпроса на международна конференция, да си оказват взаимна дипломатическа подкрепа, което се и случва на Берлинския конгрес.

1877 г. - руският консул в Цариград граф Игнатиев е уведомен телеграфически за конвенцията. Веднага започва совалка по саботиране на Цариградската конференция. Още на следващия ден е приет от султана и му гарантира, че при война на Великите сили срещу Турция Русия ще се застъпи за запазване на значителни територии на Османска империя на Балканите.

1878 г. - на Берлинския конгрес, Русия взима от Румъния южна Бесарабия, като в замяна я компенсира с българската Добруджа. Руски войски не стъпват в Македония, защото Русия я е предвидила за Турция, както Игнатиев обещава на Цариградската конференция.

1879 г. - заради интересите на българското население в Македония екзарх Йосиф І иска да тръгне за Цариград, но руският консул в в Пловдив княз Дондуков го спира, като заявява, че духовната област на Екзархията ще съвпада с територията на княжеството и на Източна Румелия; а колкото за македонските епархии, те ще останат под ведомството на гръцката Патриаршия, чиято власт се простирала законно във всичките предели на Турция. Отново Русия иска да откъсне Македония от България

1885 г. - България обявява Съединението, а Руската империя е единствената държава, която се противопоставя и провокира султана като суверен на Източна Румелия да въведе армията и да прекрати Съединението или най-малкото – да възрази официално, за да има повод Русия отново да вкара своите войски в България под претекст, че България нарушава Берлинския договор. Турция е заплашена от Англия и отказва.

1885 г. - Русия принуждава верния си слуга Сърбия да ни нападне в гръб. след като е изтеглила целия офицерски състав още преди Съединението

1886 г. - Русия организира преврат в България за сваляне на Батемберг и го ипращат към Русия. Стамболов като председател на народното Събрание прогонва преваратаджиите.

1886 г. - След избора на Фердинад, Русия скъсва дипломатически отношения с България за 10 години

1889 г. - Руски убийци отравят Захари Стоянов

1895 г. - Платени от Русия убийци убиват Стамболов

1903 г. - При избухването на Илинденско-Преображенското въстание Русия и Австро-Унгария, с ноти до българското правителство го принуждават да не се намесва в конфликта. Спомняте си Райхщадското и Будапещенкото споразумения.

1909 г. - Русия прехвърля турския дълг към България в размер на 82 милиона златни франка или 26 тона злато.

1913 г. - Русия подкрепя Сърбия и Гърция вероломно да задържат окупираните български територии, а в последвалата война подтиква Румъния да ни нападне в гръб за което получава южна Добруджа.

1915 г. - Русия напада вероломно България и бомбардира от кораби жилищните квартали на Варна 3-ти март

1918 г.- България със съюзниците освобождава от руско робство Полша, Литва, Латвия, Естония, Финландия, Беларус, Украйна, Молдова, Грузия и други 1918 г. - руски агенти провокират Войнишкото въстание.

1923 г. - СССР-Русия организира септемврийското въстание

1925 г. - агенти на СССР-Русия извършва атентат в църквата „Света Неделя“ - най-големият терористичен акт в историята на България

1934 г. - под давлението на СССР-Русия е приета резолюция на Коминтерна, с която той признава съществуването на отделен македонски народ и македонски език.

1941г. - за втори път СССР-Русия ни напада вероломно, като бомбардира българските селища Добрич, Русе, Стара Загора, Казанлък и Горна Оряховица, без да е обявена война

1942г. - подводница на СССР-Русия безда сме във война потопява пътническия кораб ”Струма”, при което загиват 768 цивилни, основно евреи, като оцелява само един човек

1944 г. - СССР-Русия за трети път напада България

1945 г. - СССР-Русия организира червен терор довел до избиването на десетки ХИЛЯДИ българи

1945 г. - СССР-Русия отвлича Българския държавен архив

1946 г. - Руски агенти наложени с оръжие в България решават да отворят “македонски училища“, където да се учи македонски език и история!!!???

Пон Юни 26, 2023 2:21 pm
Профил
Аватар

Значи според тоя списък, неща отпреди 80 години и повече, доста даже от век и назад. Дай да се върнем към ранното средновековие за по-сигурно.
А по-новата история, примерно последните 20-30-40 години? Там как изглежда списъка?

Пон Юни 26, 2023 2:37 pm
Профил

Значи според тоя списък, неща отпреди 80 години и повече, доста даже от век и назад. Дай да се върнем към ранното средновековие за по-сигурно.
А по-новата история, примерно последните 20-30-40 години? Там как изглежда списъка?

Ха, последните години списъка е доста по-зле

Последна промяна bobyper на Пон Юни 26, 2023 2:39 pm, променена общо 1 път

Пон Юни 26, 2023 2:39 pm
Профил

Копи пействане на списъци от фейслумпенбуук само доказват тезата ми че някои хора са просто папагали които нямат собствено мнение

Пон Юни 26, 2023 2:39 pm
Профил

nik написа:
Копи пействане на списъци от фейслумпенбуук само доказват тезата ми че някои хора са просто папагали които нямат собствено мнение

Точнопа ти, дежурния по постове, не се надвяам да кажеш нещо друго.

Пон Юни 26, 2023 2:41 pm
Профил
Аватар

bobyper написа:

Ха, последните години списъка е доста по-зле

Ами добре, дай да го видим, ама не забравай да включиш и случаите на намеса от други държави, че иначе много нагласена статистика ще изглежда

Пон Юни 26, 2023 2:42 pm
Профил

bobyper написа:
Ето заради тези неща искам България да няма нищо общо с Русия.

Гледам да не пиша напоследък... ама това си е жива помия!

По принцип, винаги (не само напоследък) съм гледал и да не обиждам други участници в тоя форум, обаче вие се обиждате сами.

Пон Юни 26, 2023 2:54 pm
Профил
Аватар

bobyper написа:
...

въздългичък списък. сам ли го направи, или го копна от нейде?

една точка ми направи впечатление
bobyper написа:
1941г. - за втори път СССР-Русия ни напада вероломно, като бомбардира българските селища Добрич, Русе, Стара Загора, Казанлък и Горна Оряховица, без да е обявена война

може ли някакви факти?

Пон Юни 26, 2023 2:56 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 994, 995, 996, 997, 998, 999, 1000 ... 1080  Следваща